Αρχική » Δημοσχάκης: Κοινοβολευτική παρέμβαση για δημογραφικό και υπογεννητικότητα

Δημοσχάκης: Κοινοβολευτική παρέμβαση για δημογραφικό και υπογεννητικότητα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση στα Υπ. Εργασίας-κοινωνικών Υποθέσεων & Υγείας με επίκεντρο το δημογραφικό ζήτημα.

Υπογραμμίζεται ότι τα αποτελέσματα της διαδικασίας απογραφής του τρέχοντος έτους, τα οποία είναι αποθαρρυντικά επιτάσσουν την εφαρμογή δραστικών πολιτικών και μέτρων, συμβάλλοντας στην αντιστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της γήρανσης της Χώρας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει σειρά από μέτρα στήριξης της Ελληνικής Οικογένειας τα οποία αποδεικνύονται ευεργετικά για τα νέα ζευγάρια, ενώ υφίστανται σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των παροχών προκειμένου τα ζευγάρια να ενθαρρύνονται να καταφεύγουν & στην θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής εισηγείται την διασφάλιση οικονομικής και φαρμακευτικής αρωγής σε ζευγάρια που επιθυμούν να λάβουν Θεραπεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, σε αντιστοιχία με αυτή που παρέχεται στα ζευγάρια που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

Ακολουθεί αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ :

1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

2.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας απογραφής διαφαίνονται αποθαρρυντικά με αποτέλεσμα η εφαρμογή δραστικών πολιτικών και μέτρων, κρίνεται αναγκαία για την αντιστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της γήρανσης στη Χώρα!!

 Η Κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει σειρά από μέτρα στήριξης της Ελληνικής Οικογένειας τα οποία αποδεικνύονται ευεργετικά για τα νέα ζευγάρια!

Ωστόσο η υπογεννητικότητα συχνά συνδέεται και με ιατρικά αίτια  τα οποία δύνανται να ξεπεραστούν με την βοήθεια της επιστήμης, μέσω της διαδικασίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 Η Χώρα μας, είναι ευαίσθητη & η Κυβέρνηση μας σε κάθε περίπτωση εκφράζει τον σεβασμό της στην ανθρώπινη ύπαρξη λαμβάνοντας μέριμνα για χρηματική και φαρμακευτική αρωγή στα ζευγάρια που ακολουθούν Θεραπεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με επίδομα χρηματικού ποσού ύψους 300-400 ευρώ περίπου χωρίς την δυνατότητα δωρεάν χορήγησης φαρμάκων.

 Βέβαια στο καλό αποτέλεσμα υπάρχει το καλύτερο & στο καλύτερο το άριστο!!

 Θα μπορούσαν πολλά ζευγάρια να ενθαρρύνονται όπως ακολουθήσουν την θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης γιατί η ευαίσθητη Πολιτεία τους στηρίζει με κάθε τρόπο & ιδιαίτερα οικονομικά, με στόχο στην αύξηση του πληθυσμού της Χώρας!!

 Πρόσφατα στην Αλεξ/πολη & στη Ν.Ορεστιάδα διοργανώθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε αγαστή συνεργασία της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την ηχηρή παρουσία & συμμετοχή της ΜΚΟ Be Live και την χορηγία της EUROBANK..

 Οι ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν και τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κύπρος στον τομέα της στήριξης των ζευγαριών, όπως : i)το επίδομα 2500 ευρώ για κάθε νέο κύκλο θεραπείας και 2000 ευρώ εάν δεν ολοκληρώνεται η θεραπεία με εμβρυομεταφορά, ii)καταβολή 2000 ευρώ εφάπαξ σε γυναίκες που αποφασίζουν να καταψύξουν ωάρια, iii) 500 ευρώ για εμβρυομεταφορά κρυοσυντηρημένων εμβρύων, iv) 500 ευρώ για κάθε φυσικό κύκλο θεραπείας χωρίς φαρμακευτική αγωγή ενώ v) τα φάρμακα για τις θεραπείες χορηγούνται εντελώς δωρεάν

 Διαπιστώνουμε ότι η Κύπρος επιδεικνύει μεγάλη στοχοπροσήλωση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος βάζοντας στην «φαρέτρα» των μέτρων της, πολιτικές οι οποίες ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να καταφύγουν στην πολύτιμη συνδρομή της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

 Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ερωτάσθε:

  • Υπάρχει στον σχεδιασμό των Υπουργείων σας, να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο μέριμνας και οικονομικής στήριξης των ζευγαριών που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάσχεση της υπογονιμότητας, της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού ζητήματος ;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας