Αρχική » Ρούφος κι έρχεται! Με Datsun, με κάρο ή «όπως λάχει»!!!

Ρούφος κι έρχεται! Με Datsun, με κάρο ή «όπως λάχει»!!!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πόσο μακριά νομίζετε ότι είναι η εποχή αυτής της εικόνας από την σημερινή;

Όσο απέχει η ικανότητα αντίληψης ορισμένων κρατικών λειτουργών, από την ανάγκη που έχει η κοινωνία, για τις λύσεις που περιμένει από αυτούς. Όταν τους βάζεις μπροstatus ένα σοκαριστικό πρόβλημα, που χωρίς δεύτερη σκέψη, προσβάλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά, ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα. Ότι δεν φταίνε αυτοί! Και δείχνουν όσο πιο δειλά μπορούν τον διπλανό τους, ώστε να μην μαλώσουν και με τον ίδιο και τους κόψει και την καλημέρα. Αν μπορούν μάλιστα να τον καλύψουν, θα το κάνουν, μέχρι τον βαθμό που δεν θα θιγεί η δική τους «αυτοκρατορία αρμοδιοτήτων». «Πάντως δεν φταίω εγώ» θα ξαναφωνάξουν, αν δεν μπορούν να υποδείξουν τον υπεύθυνο της κατάντιας που τους περιγράφεις.

Αμέσως μετά, αναζητούν τον λόγο που δέχθηκαν αυτή την … «επίθεση». Τι κρύβεται από πίσω; Γιατί άραγε προσπαθούν να με εκθέσουν; Γιατί το δημοσιοποιούν τώρα; Τι θέλουν από εμένα;

Η επόμενη σκέψη τους, έρχεται συνοδευόμενη από ένα σαρδόνιο χαμόγελο: «Χα! Δεν θα έρθει η ώρα να ζητήσει κάτι από εμένα; Δεν θα χρειαστεί κάποτε μια εξυπηρέτηση; Θα του δείξω εγώ τότε!». (Αυτό κι αν δεν είναι, ότι πιο αστείο κρύβουν μέσα τους!).

Το ενδεχόμενο να διαπιστώσουν έντρομοι τις αδυναμίες του συστήματος και να πέσουν με τα μούτρα αμέσως πάνω από το πρόβλημα, ξεσηκώνοντας επιτελείς, συνεργαζόμενους, εμπλεκόμενους και παρατρεχάμενους … ούτε που περνάει από το μυαλό τους. Το ενδεχόμενο να αντιληφθούν ότι ανεξάρτητα από τις «παλιοαρμοδιότητες» που τους όρισαν να χειρίζονται, αποτελούν οι ίδιοι έναν βασικό κρίκο της συνολικής αλυσίδας του συστήματος και έχουν υποχρέωση για το καλό της κοινωνίας που υπηρετούν, να λύσουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και να προστατεύσουν τους συνανθρώπους τους … είτε είναι τμήμα των αρμοδιοτήτων τους είτε όχι … ούτε κι αυτό περνάει από το μυαλό τους. Ούτε φυσικά διάβασαν έστω και λίγο Καζαντζάκη, μήπως και τους παρακινήσει να αναλάβουν μια πρωτοβουλία, για την επίλυση του προβλήματος, ώστε να μη ξανασυμβεί τουλάχιστον.

Συνήθως επίσης ξεχνούν ότι δεν τους διόρισε στη θέση που βρίσκονται η … Νέα Δημοκρατία, αλλά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί αυτό γράφει επάνω – επάνω, το ΦΕΚ του διορισμού τους. Από τον κρατικό προϋπολογισμό και την φορολογία όλων μας πληρώνονται, (άνω των 3.000 € μηνιαίως) και σ’ αυτούς τους φορολογούμενους πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι χρήσιμοι. Το γεγονός ότι δεν τους αξιολόγησε ακόμη κανείς τυπικά όπως περίμεναν κάθε τρίμηνο, γιατί προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι η αντιμετώπιση της ανικανότητάς τους, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι ανέμελης δραστηριότητας και διευθυντικού δικαιώματος.

Οι «χαρτογιακάδες» λοιπόν ταμπουρώνονται πίσω από το χαρτοφυλάκιό τους, που το διαβάζουν μόνον όταν αναζητούν εξόδους διαφυγής, την στιγμή που νιώθουν στριμωγμένοι, για να πετάξουν στα μούτρα του ενοχλητικού που έχουν απέναντί τους, ένα χαρτί Α4 που αποδεικνύει ότι … ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ. Και ξεμπερδεύουν! Πόσο πιο δημοσιοϋπαλληλίστικα δηλαδή, με την κάκιστη έννοια του όρου;

Άραγε αν αύριο – μεθαύριο τους αναθέσουν να διοικήσουν έναν άλλον Οργανισμό (ας πούμε … Αυτοδιοικητικό), με ευρύτερα αντικείμενα, που απαιτεί ευελιξία διοίκησης, συνέργιες και πρωτοβουλίες, για την καθημερινή βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, … πάλι έτσι θα φωνάζουν; «Δεν είμαι αρμόδιος εγώ»! «Εγώ δεν φταίω, να φύγετε να πάτε αλλού»;      

Αυτοί είναι οι Βλάχοι! Υπάρχουν όμως και οι … «όπως λάχει»! Αυτοί που αγωνιούν να σου αποδείξουν με το καλημέρα, ότι ανήκουν στην ευγενή τάξη των τεχνοκρατών. Γι’ αυτό σου κοπανάνε ένα … «κάναμε deal» με εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ώστε να μεταφέρουν αυτοί τα εξιτήρια του νοσοκομείου! «Μόνον όμως για τα περιστατικά … non covid! Τα covid τα μεταφέρει το ΕΚΑΒ με εξειδικευμένο προσωπικό και οχήματα». Και πάνω που είσαι έτοιμος να αρχίσεις να χειροκροτείς από την χαρά σου, που το κράτος θα μας πηγαίνει σπίτι μας αποθεραπευμένους με λιμουζίνες, με τέτοιο καλό … deal που υπέγραψαν αυτοί, έρχεται ο … «όπως λάχει» και σου κοπανάει και ένα … «Ε, άμα λάχει όμως, βάζουμε τους rent a car να κουβαλάν και κανένα περιστατικό covid»!!!

Ε;

Έτσι φτάσαμε στα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής. Μια εξαντλημένη γυναίκα από covid και η ίδια, καλείται τηλεφωνικά να σπάσει την καραντίνα που της επέβαλαν μέσα στο σπίτι της και να κατεβεί στην είσοδο της πολυκατοικίας, για να παραλάβει τον θετικό ακόμη σύζυγό της. Ο ηλικιωμένος σύζυγός της, είχε νοσηλευτεί με covid στο νοσοκομείο, δεν αποθεραπεύτηκε πλήρως, παρέμενε ακόμη θετικός και οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει καραντίνα στο σπίτι του, γιατί το κρεβάτι που καταλάμβανε ήταν χρησιμότερο σε άλλους!

Η γυναίκα εξαντλημένη κατεβαίνει στον δρόμο και περιμένει το ασθενοφόρο για την παραλαβή του άρρωστου συζύγου της. Αντ’ αυτού, διακρίνει μετά από ώρα αναμονής, ένα μαύρο van, με συρόμενη πόρτα. Ο οδηγός φορώντας μόνο μια πάνινη μάσκα, ως μέτρο προστασίας, περιμένει ατάραχος έξω από το αυτοκίνητο. Έντρομη διαπιστώνει πως ο σύζυγός της είναι …σωριασμένος σαν τσουβάλι στο πεζοδρόμιο, μπροστά ακριβώς από την ανοιχτή πόρτα του ημιφορτηγού,  πλήρως εξαντλημένος από τον κορονοϊό και παντελώς αδύναμος να κινηθεί. Ο οδηγός, της δηλώνει ότι είναι απλώς … οδηγός και έχει εντολή να μην αγγίζει τους ασθενείς. Είναι υπάλληλος της εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, (που έλαχε να υπογράψει το … Deal με τον …«όπως λάχει» που λέγαμε) και ο ίδιος δεν έχει καμία άλλη ευθύνη, εκτός από την οδήγηση!

Η γυναίκα, προσπαθεί να ανασηκώσει μόνη της τον σύζυγό της και υποβασταζόμενοι ο ένας στον άλλο, … σέρνονται μέχρι τα σκαλιά της πολυκατοικίας, για να μπουν στο σπίτι τους. Οι γείτονες από τα μπαλκόνια, παρακολουθούν την προσπάθεια του ηλικιωμένου ζευγαριού, αλλά επειδή όλοι γνωρίζουν πως πάσχουν από κορονοϊό, δεν πλησιάζει κανείς για να βοηθήσει. Το ζευγάρι εξαντλημένο καταφέρνει να περάσει μετά από ώρα, το κατώφλι του σπιτιού του και ξεσπούν σε κλάματα, για την κατάντια που τους … έλαχε, στη δύση της ζωής τους!!!

Μπορεί από όλη αυτή την ιστορία να λείπει μόνον η Μάρθα Βούρτση και ο Νίκος Ξανθόπουλος, αλλά τίποτε από όλο αυτό δεν συγκίνησε αρκετά τους … καθ’ ύλην αρμόδιους. Τίποτε δεν τους συγκλόνισε αρκετά ώστε να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να εξασφαλίσουν … «κατόπιν ενεργειών τους», ότι κανείς άλλος συμπολίτης μας, δεν θα υποστεί αυτή την ταλαιπωρία και τόσο εξευτελισμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπειά του. Περιορίστηκαν στο …«ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ», χωρίς καν να υπολογίσουν τις πιθανότητες που έχουν για να πείσουν.

Τελευταίες ερωτήσεις:

  1. Το … deal του λεγάμενου, προέβλεπε μέτρα προστασίας για τον οδηγό των νοικιασμένων αυτοκινήτων; Ή θεώρησαν πως οι οδηγοί είναι σκληραγωγημένοι χαρακτήρες και αρκεί μια πάνινη μάσκα για προστασία αν μεταφέρεις περιστατικά θετικά στον covid;
  2. Το μαύρο van που μετέφερε covid, δυο ώρες μετά, η εταιρεία το νοίκιασε σε άλλον πελάτη; Το απολύμαναν, ή ρωτάω … χαζομάρες;
  3. Ο οδηγός, γύρισε το απόγευμα σπίτι του, στην γυναίκα και τα παιδιά του; Γιατί ανησυχώ για κάτι. Εσείς;                  
  4. Αν στη φωτογραφία που συνοδεύει τούτο το άρθρο, βγάλουμε το ξύλινο κάρο και βάλουμε το μαύρο van από … το deal, βλέπετε καμιά διαφορά;

Α ναι! Σωστά! Ο ασθενής της Παρασκευής ήταν σε χειρότερη θέση! Σωριασμένος στο πεζοδρόμιο!

Η αλήθεια είναι, ότι δεν ξύπνησα καλά εκείνη την ημέρα, όπως με άνεση με εγκαλούσε ο κ. Ρούφος. Αλλά ποιος ανησυχεί γι’ αυτό; Το ανησυχητικό είναι, ότι τόσο ο κ. Ρούφος, όσο και ο κ. Λώτης του ΕΚΑΒ, κοιμήθηκαν το ίδιο βράδυ, σαν πουλάκια!

Καληνύχτα σας.

Σταύρος Αποστολίδης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας