Αρχική » Η όπερα του Mozart, στις 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η όπερα του Mozart, στις 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο θέαμα πολιτισμού, θα έχουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 5 Δεκεμβρίου, όπου το Cosmopolis Festival από την Καβάλα, παρουσιάζει την όπερα του Mozart «Cosi fan tutte». Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Cosmopolis Festival Άλκης Ζάπογλου, προσκάλεσε όλους τους Εβρίτες σ’ αυτή την σπάνια ευκαιρία πολιτιστικής δημιουργίας νέων μουσικών, σε ένα εύκολο έργο όπερας, ακόμη και για τους μη μυημένους στο είδος.   

Così fan tutteτου Mozart από την CosmoClassical Youth Orchestra του Cosmopolis festival.

  • 4 Δεκεμβρίου 2021 / Εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» Νέα Καρβάλη – Καβάλα
  • 5 Δεκεμβρίου 2021 / Μέγαρο μουσικής Κομοτηνής

Το αποκορύφωμα της ενότητας CosmoClassical του Cosmopolis 2021, είναι η παραγωγή της όπερας του Mozart, opera Così fan tutte.

Η Αλεξία Βουλγαρίδου η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο, μεταφέρει στο project την τεράστια εμπειρία της έχοντας τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως οι Madame Butterfly, Mimì, Michaela και Tosca σε όλο τον κόσμο. Έχει εμφανιστεί σε σκηνές όπως η La Scala, η Bavarian State Opera, το Covent Garden, η Deutsche Opera Berlin, το Bregenz Festival, η Sydney Opera, η Rome Opera, η Γενεύη, αλλά και σε διάσημες σκηνές όπως το Hollywood Bowl.

Στην παραγωγή συμμετέχει ο Gary Kudo, ένας βετεράνος coach στην όπερα, με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Είναι coach στο Εθνικό θέατρο του Mannheim της Γερμανίας, ενώ έχει επίσης εκτεταμένη διδακτική εμπειρία. Στο παρελθόν υπήρξε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Yale και σήμερα διδάσκει στο Mannheim Musikhochschule στη Γερμανία..

Συμμετέχουν νέοι και νέες από 7 χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία και Ελλάδα) που ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα (18-29 ετών) συνεργάζονται για την δημιουργία μιας ιδιαίτερα αξιόλογης ορχήστρας νέων την “CosmoClassical Youth Orchestra”.

Η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών στα πλαίσια αυτής της ορχήστρας, μεταφέρει στους συμμετέχοντες τις σωστές επαγγελματικές αρχές ώστε να έχουν τις προδιαγραφές μιας ταλαντούχας πορείας και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των νέων ερμηνευτών και μουσικών για το ξεκίνημα τους. Όλοι οι μουσικοί που θα επιλεχθούν (50 στο σύνολο), έχουν καλυμμένα τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους και την ευκαιρία να εργαστούν για τους ρόλους τους με κορυφαίους επαγγελματίες.

Η Αλεξία Βουλγαρίδου και ο Gary Kudo επικεντρώνονται στην προετοιμασία ρόλων, φωνητικά και στιλιστικά. Μαέστρος της ορχήστρας είναι ο ταλαντούχος Έλληνας, Ιωάννης Πρωτόπαπας και σκηνοθέτης ο διαπρεπέστατος Κωνσταντίνος Κοντοχρήστος.

Η CosmoClassical Youth Orchestra είναι μέρος των δράσεων – μουσικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Cosmopolis και υλοποιείται  σε συνεργασία με το Pythia Social Cooperative Enterprise, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το ωδείο «Νεάπολις» και το Μουσικό σχολείο Καβάλας. Η δραστηριότητα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps)

Οι 50 νέοι καλλιτέχνες μουσικοί που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στην CosmoClassical Youth Orchestra του Cosmopolis festival από τις χώρες της Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας θα βρεθούν όλοι μαζί στις 21 Νοεμβρίου στην πόλη της Καβάλας. Οι συντελεστές του project θα βρίσκονται ήδη στην πόλη της Καβάλας μερικές ημέρες πριν, για την απαραίτητη προετοιμασία

Από την επομένη κιόλας ημέρα την Δευτέρα στις 22 Νοεμβρίου αρχίζουν συστηματικά όλες οι πρόβες που θα διαρκέσουν 12 συνεχόμενες ημέρες και μέχρι την πρώτη παράσταση στις 04 Δεκεμβρίου 2021. Ένας κύκλος προβών θα πραγματοποιείται καθημερινά τις πρωινές ώρες και ένας ακόμη τις απογευματινές στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης στην Καβάλα. Οι πρόβες θα είναι προσανατολισμένες στο μουσικό συγχρονισμό της ορχήστρας και των τραγουδιστών αλλά και στο σκηνοθετικό μέρος της παράστασης.

Ενδιάμεσα, θα λαμβάνουν χώρα διαδικτυακά, συζητήσεις με αξιόλογες προσωπικότητες παγκοσμίως τόσο από τον καλλιτεχνικό χώρο της μουσικής όσο και από τον χώρο της προώθησης καλλιτεχνών. Όλες οι παραπάνω δράσεις θα είναι διαθέσιμες τόσο στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες αλλά και στους σπουδαστές μουσικούς που ενδιαφέρονται να τις παρακολουθήσουν πάντα με δήλωση συμμετοχής. Επίσης μερικές από τις πρόβες όπως και από τις συζητήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από τα κοινωνικά δίκτυα του φεστιβάλ Cosmopolis δίνοντας την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους που δεν μπορούν να παρευρίσκονται να έχουν πρόσβαση στο γεγονός.

Η παράσταση στην πόλη της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί στις 04 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο στις 19.00 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», παρουσιάζοντας μια νέα εκδοχή χρήσης του χώρου. Το κτίριο μεταμορφώνεται σε έναν «industrial» μοντέρνο χώρο φιλοξενίας συναυλιών και θεαμάτων, προβάλλοντας μια καινούργια προοπτική χρήσης του.

Επίσης, στις 05 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή στις 19.00, στο Μέγαρο μουσικής Κομοτηνής.

Για 15 ημέρες, η πόλη της Καβάλας θα γεμίσει με όμορφες μουσικές και μουσικούς. Ένας καινούργιος θεσμός ξεκινά και το Cosmopolis festival είναι αποφασισμένο να τον στηρίξει ώστε να εδραιωθεί στην συνείδηση του κόσμου και γίνει ένα γεγονός που όλοι κάθε χρόνο περιμένουμε με αγωνία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας