Αρχική » Κάτοικοι Ν. Βύσσας: «Όχι στο κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων»

Κάτοικοι Ν. Βύσσας: «Όχι στο κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την διαμαρτυρία τους και την αντίθεσή τους στην απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων. Στις 28 Νοεμβρίου μέσα από την συγκέντρωση που πραγματοποίσαν αποφάσισαν μια σειρά διεκδικήσεων.

Συγκεκριμένα:

Οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας,  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 28 Νοέμβρη  2021 στην πλατεία του χωριού μας,  εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το   έργο   το   έχουμε   ξαναδεί. Αντί για τη στελέχωση των δημοσίων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, το Υπουργείο Υγείας  απαντά με τον περιορισμό των  τακτικών χειρουργείων και την απόσπαση  γιατρών από τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία προς τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας  και επιμένει  να αφήνει στο απυρόβλητο  τις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας.  

Η απόφαση αυτή είναι ανάλγητη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της υπαίθρου που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και  μένουν πια εκτεθειμένοι.

Το Ιατρείο της Νέας Βύσσας  εδώ και 40 χρόνια πρόσφερε  ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους του χωριού μας,  στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , στους εκατοντάδες βιοτεχνικούς εργάτες,,  στους εκατοντάδες  εργάτες γης,  στους μαθητές των  σχολείων μας , στα αθλητικά σωματεία του χωριού μας .  Γι’ αυτό  και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να ανακληθεί, εδώ και τώρα,  η απόφαση της 4ης ΥΠΕ  που αφορά  το κλείσιμο των Περιφερειακών και Αγροτικών  Ιατρείων στην Ανατ. Μακεδονία & Θράκη
  •  Την καθημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ν. Βύσσας  με το απαραίτητο προσωπικό και  τον κατάλληλο εξοπλισμό.
  • Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος υγείας.  Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε  αποφασισμένοι,  να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας,   μέχρι  να ξαναδούμε το Ιατρείο μας  να λειτουργεί καθημερινά ,  στελεχωμένο με το απαραίτητο  ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας