Αρχική » Τρίτη όψη του νομίσματος: «Ό,τι λάμπει μπορεί να είναι και χρυσός»

Τρίτη όψη του νομίσματος: «Ό,τι λάμπει μπορεί να είναι και χρυσός»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πολιτική λέγεται ότι είναι η τέχνη του εφικτού.

Πολιτική δηλαδή είναι η προσπάθεια να πείσεις ότι αυτό που θες να κάνεις είναι και το σωστό αλλά και αυτό που μπορεί να γίνει και παράλληλα η προσπάθεια να πείσεις και τους αντίθετους προς αυτό ότι η δικιά σου άποψη είναι η σωστή.

Αυτός ο ορισμός της πολιτικής είτε δεν γίνεται αποδεκτός είτε για κάποιους άλλους λόγους δεν γίνεται πιστευτός και είναι μία από τις αιτίες που η πολιτική γενικότερα και πολύ περισσότερο η ενασχόληση με αυτήν εμφανίζονται ως απαξιωμένες. Η πολιτική μπορεί να είναι μία έννοια απρόσωπη αλλά την ασκούν άνθρωποι. Άρα αυτοί είναι που έχουν οδηγήσει την πολιτική και την ενασχόληση με αυτή στο να απαξιώνεται από αυτούς που θεωρητικά είναι ο αντικειμενικός στόχος εξυπηρέτησης και κάλυψης των αναγκών τους από την πολιτική, τον λαό. Όταν ο λαός βλέπει τους ασκούντες ή τους εμπλεκόμενους με την πολιτική να είναι κατώτεροι των περιστάσεων είναι λογικό να υπάρχει στην αρχή δυσθυμία και στην συνέχεια αποστροφή και απαξίωση. 

Κι όμως σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως η Ελληνική Δημοκρατία, τα κόμματα είναι τα εργαλεία της λειτουργίας της και οι εμπλεκόμενοι με αυτά σε οποιοδήποτε επίπεδο έχουν την ευθύνη να κάνουν τον κόσμο να επιστρέψει και να δραστηριοποιηθεί μέσα σε αυτά αλλιώς τα κόμματα γίνονται λεία στα χέρια ανθρώπων που μπήκαν στην πολιτική με μοναδικό στόχο το προσωπικό όφελος. 

Όταν ο κόσμος βλέπει ανθρώπους να αλλάζουν παρατάξεις σαν τα πουκάμισα, όταν ο κόσμος βλέπει πολιτικούς να ξεκατινιάζονται δημοσίως, όταν ο κόσμος βλέπει πολιτικούς να έχουν νοοτροπίες περασμένων εποχών, να μην υπολογίζουν τίποτα και κανένα μπροστά στο προσωπικό τους όφελος τότε ίσως δικαίως απομακρύνονται από την πολιτική και τα κόμματα. 

Η πολιτική μπορεί να μην παράγει ήθη αλλά έχει ως βασικό προαπαιτούμενο αυτοί που ασχολούνται να έχουν ήθος, εντιμότητα, ευγένεια και ενσυναίσθηση. Ίσως τότε ακόμα περισσότεροι ασχοληθούν με την πολιτική και είναι δεδομένο ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσελκυσθούν και άνθρωποι που είναι βαθιά πολιτικοποιημενοι αλλά για λόγους προσωπικής αυτοάμυνας δεν κομματικοποιούνται τόσο εύκολα Αποτέλεσμα αυτού όμως είναι τα κόμματα να έχουν σαν τον στρατό μία δικιά τους λογική εσωτερικής λειτουργίας που δεν είναι αποδεκτή ούτε κατανοητή από τον κόσμο έξω από αυτά.

Σίγουρα ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός αλλά ας το δούμε αισιόδοξα.

Ό,τι λάμπει δεν αποκλείεται να είναι και χρυσός. 

Χαιρετισμούς στην οικογένεια και να είμαστε όλοι υγιείς.


Παύλος Σ Μιχαηλίδης. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας