Αρχική » Ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης για διοικητική αναδιάταξη του νομού Έβρου ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός

Ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης για διοικητική αναδιάταξη του νομού Έβρου ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ενισχύεται η διεκδίκηση των φορέων του Βορείου Έβρου για τη δημιουργία αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας, με τη θερμή υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων φορέων, που διεκδικούν τη διοικητική αναδιάταξη του νομού Έβρου, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως  στο Διδυμότειχο προκειμένου να συζητήσουν επί της πρότασης και να ακούσουν τις απόψεις του.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης, αναγνωρίζοντας όλους τους λόγους που καταστούν αναγκαία τη διοικητική αναδιάταξη του νομού Έβρου με τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου. Διευκρίνισε πως, σε ενδεχόμενη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας που να περιλαμβάνει δύο εκ των τριών δήμων, δεν συντρέχει κανένα κώλυμα όσον αφορά στη γεωγραφική έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, αφού η διοικητική αυτονομία της Εκκλησίας είναι δεδομένη.

Άλλωστε, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην περιοχή αντιλήφθηκε ότι ο Βόρειος Έβρος αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι του νομού με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από το νότιο τμήμα του.

Διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων με τον Σεβασμιώτατο, μία κοινή οπτική απέναντι στην επιθυμητή ανάπτυξη του τόπου, με αποτέλεσμα να ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους παραγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς που διεκδικούν τη δημιουργία Π.Ε. Βορείου Έβρου.

Σημειώνεται πως η συνάντηση με τον Μητροπολίτη της περιοχής σηματοδοτεί την έναρξη του νέου κύκλου επαφών με τους τοπικούς παράγοντες του Βορείου Έβρου, καθώς προγραμματίζονται συσκέψεις με τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, τους βουλευτές του νομού και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, έως ότου το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας φτάσει στο κεντρικό κράτος προς ικανοποίησή του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας