Αρχική » Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Εργασίας

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Εργασίας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Συζητήθηκε ο ρόλος και η συμβολή της Περιφέρειας στην ενίσχυση και λειτουργία δομών με κοινωνικό έργο όπως τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.ά.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης της  λειτουργίας των δομών αυτών από την Περιφέρεια, με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και η δημιουργία νέων δομών για την κάλυψη επιπλέον αναγκών.

Σε δηλώσεις της η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε:

«Στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πολύτιμος σύμμαχος.

Με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο συζητήσαμε για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, καθώς η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, τόσο σε επίπεδο ενίσχυσης των κοινωνικών δομών όσο και σε επίπεδο υλοποίησης νέων δράσεων.

Ευχαριστώ, τέλος, τον Περιφερειάρχη για τη δέσμευσή του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, καθώς και την αξιοποίηση περιφερειακών χρηματοδοτικών εργαλείων, για την ενδυνάμωση της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης των παιδιών και των ενηλίκων που διαβιούν σε κλειστές δομές.»

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Ενημέρωσα την Υφυπουργό κυρία Μιχαηλίδου για τις δράσεις στήριξης των κοινωνικών δομών που πραγματοποιεί ήδη η Περιφέρειά μας με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, συζητήσαμε τη συνέχιση αυτών των χρηματοδοτήσεων και, δεδομένης της αύξησης των πόρων του ΕΚΤ, την πρόθεση που έχουμε ως Περιφέρεια να χρηματοδοτήσουμε και την ίδρυση νέων δομών.

Τέλος, εξέφρασα στην κυρία Υφυπουργό την ικανοποίησή μου για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας