Αρχική » Μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η παρακμή του δημοτικού κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης

Μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η παρακμή του δημοτικού κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αν χαρακτηρίζει κάτι την τουριστική πολιτική του δήμου Αλεξανδρούπολης είναι η ρήση «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Είναι ένας τομέας και μια ευθύνη που ξεπερνά το γνωστικό αντικείμενο και τις ικανότητες της σημερινής δημοτικής αρχής. Η οποία βλέπει αδιάφορη και παγωμένη το τραίνο να περνάει κι αυτή να κουνάει  χαριτωμένα το μαντήλι του αποχαιρετισμού.

Η συνολική εικόνα της τουριστικής «πολιτικής» του Δ.Α. είναι τραγική. Χωρίς ίχνος επιστημονικής επάρκειας, γνώση των τάσεων και εξελίξεων στον τουρισμό,απουσία τεκμηριωμένων ερευνών και μελετών, βαδίζει στα τυφλά. Κορυφαίο δείγμα αυτής της δραματικής έκφρασης είναι η ΤΙΕΔΑ. Η οποία αποτελεί το ζωντανό μνημείο της ανικανότητας, του εθελοτυφλισμού, της ωχαδερφισμού.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΕΔΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης εγκληματούν εις βάρος της πόλης. Είναι υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες γιατί παρ’ όλο που δεν είναι ικανοί ν’ ασκήσουν τοπική ενδογενή αναπτυξιακή  τουριστική πολιτική, αναλαμβάνουν ρόλους και ευθύνες που τους υπερβαίνουν.

Καταστρέφονται και παρακμάζουν αναπτυξιακοί τουριστικοί πόροι που την ευθύνη τους έχει η ΤΙΕΔΑ και κατ’ επέκταση ο Δ.Α., χάνονται έσοδα και θέσεις εργασίας, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Όλοι παίζουν πρωσοποκεντρικούς ρόλους και βολεύονται σ αυτούς. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση ακκίζονται, αυτοκολακεύονται, παραμυθιάζονται. Κι έτσι συνεχίζονται τα τοπικά τουριστικά εγκλήματα. Τα Λουτρά της Τραιανούπολης είναι κλειστά. Και το δημοτικό κάμπινγκ θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη της Συρίας. Στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης αντί ενός τουριστικού «παραδείσου» υπάρχει μια…έρημος. Όλα είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σκίαστρα, παραλία, εστιατόριο, στιβαγμένα παρατημένα οχήματα δημιουργούν ένα αρνητικό παρακμιακό τοπίο.

Από τον Μάρτιο του 2020 έχουν εκταμιευθεί 280.000 ευρώ από τον δήμο στην ΤΙΕΔΑ για την κατασκευή σκιάστρων κι ακόμη δεν έγινε τίποτα. Και κανείς δεν νοιάζεται γιατί υπάρχει αυτή η παρακμιακή κατάσταση  κι αν τα χρήματα είναι ακέραια και δεν «πειράχθηκαν». Αυτή η ευθύνη βαραίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Γιατί η ΤΙΕΔΑ είναι μονομετοχική εταιρεία και ο μοναδικός μέτοχος είναι ο Δ.Α. Ο οποίος μπορεί και υποχρεούται να ασκήσει ΑΜΕΣΑ έλεγχο για τα λάθη και τις παραλείψεις της ΤΙΕΔΑ.

Πριν επέμβουν το ΤΑΙΠΕΔ και το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (όπως με τα Λουτρά) ας κινηθεί ο Δ.Α. Αν φυσικά μπορεί και θέλει.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Π. ΔΟΥΚΑΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας