Αρχική » Η φωτογραφία της αλήθειας

Η φωτογραφία της αλήθειας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην ελληνική κοινωνία οι άνθρωποι ζουν τα όνειρά τους, ως προνόμιο αποκλειστικά δικό τους. Κάποιοι νομίζουν πως τα συναισθήματά τους, οι επιθυμίες τους, ο αρχικός επαγγελματικός τους ενθουσιασμός, όταν έρθουν σε συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, μπορούν να γεμίσουν ψυχική ηδονή την πάσχουσα προσωπικότητά τους.

Προσπαθούν να κατευθύνουν ανθρώπους, τους οποίους οδηγούν συνήθως στην απώλεια νοήματος της ζωής τους, επειδή τους εξουσιάζουν, τους εκμεταλλεύονται και τους αφήνουν τραυματικές εμπειρίες, με ματωμένες καρδιές και αρρωστημένες συνειδήσεις.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η επικοινωνία με παραβατικούς λαοπλάνους, με πραματευτάδες της πίστεως, με άγουρους γέροντες, οδηγεί τις περισσότερες φορές σε μία αγχώδη ανομία, όπως την χαρακτηρίζει ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, η οποία συνήθως έχει ως αποτέλεσμα τον πνευματικό θάνατο.

Όταν οι άνθρωποι αυτοί γίνονται αντιληπτοί τότε επιτίθενται παντού για να σώσουν το αρρωστημένο τομάρι τους. Χτυπούν μανιωδώς τους τρεις δεσμούς της ελληνικής κοινωνίας. Την Εκκλησία , την οικογένεια και την παρέα. Έτσι έγινε και στην περιοχή μας, πριν αρκετά χρόνια. Ένας ετερόφωτος αστέρας, κληρικός, ευτυχώς πρώην σήμερα, δημιούργησε ένα ποίμνιο σωματιακού τύπου, από καλόβουλους και ανυποψίαστους χριστιανούς και έβαλε μπροστά το σχέδιό του.

Πρώτος στόχος; Να δημιουργήσει ένα στρατό γύρω του με ανθρώπους που θα τους χρησιμοποιήσει όταν έρθει η ώρα. Σήμερα η ώρα αυτή έχει αποκαλυφθεί και τα γνωρίζουμε όλοι και έχει βαρύ ποινικό βιογραφικό.

 Δεύτερος στόχος; Να μπορέσει μέσα από το κύρος που του προσέφερε η ιεροσύνη να κορέσει τις ορέξεις του.

Τρίτος στόχος; Στο όνομα της φιλανθρωπίας και της διακονίας των ανθρώπων να αποταμιεύσει χρήματα για το δικό του μέλλον που ήξερε ότι ήταν βραχύ.

Τρεις στόχους με ένα σύστημα εφαρμογής που θα το ζήλευε και η cosa nostra. Όμως επαληθεύθηκε στην περίπτωσή του ο λόγος του Αβραάμ Λίνκολν «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό. Λίγους για πολύ καιρό, όχι όμως όλους για πάντα».

Ευτυχώς ό Μητροπολίτης μας είχε τη δύναμη, την ανδρεία και την καθαρότητα του βίου και τον έστειλε αδιάβαστο. Δεν υποχώρησε σε κανέναν εκβιασμό δικό του, αλλά ούτε και της πολυπληθούς, αρχικά, ομάδας του, που δημιούργησε πρωτοφανείς φασαρίες σε βάρος του με ύβρεις, συκοφαντίες και κάθε λογής εκβιαστικές μεθόδους. Η αλήθεια όμως είναι σαν τον ήλιο. Μπορεί να κρυφτεί για λίγο αλλά μετά θα φανεί και θα φωτίζει για πάντα.

Πρέπει να καταλάβουμε οι άνθρωποι πως από τη στιγμή που δεν σε δικαιώνουν οι πράξεις σου και η θέλησή σου τότε ούτε ο Θεός θα σε δικαιώσει. Αν πιστεύεις το αντίθετο υπάρχει μεγάλο έλλειμα συνείδησης. Θα μου πείτε γιατί κάνω αυτήν την αναδρομή και τη φιλολογική αναφορά; Επειδή πονάω αλλά δεν ξεχνάω. Και το λέω αυτό επειδή έτυχε να ακούσω από αυτόπτες μάρτυρες, ότι τον τελευταίο μήνα έγιναν τρία δικαστήρια για ποινικές υποθέσεις και παρεκτροπές του πρώην κληρικού, που καταδικάστηκε σε βαριές ποινές, που κρίνουν ένοχο τον πρώην κληρικό και εγώ δεν αντέχω να τον βλέπω να περπατά χωρίς ντροπή με τα ελάχιστα ευτυχώς εναπομείναντα θύματά του. Δεν είμαι υπεύθυνος για τη ζωή του και ως πολίτης είναι και πρέπει να είναι ελεύθερος, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της πατρίδας μας. Ο άνθρωπος αυτός όμως στέρησε τη ζωή και την πνευματική ελευθερία πολλών συμπολιτών μου. Γι’ αυτό και ο στόχος είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μου, ώστε να κατανοήσουν το μεγάλο πρόβλημα που βρίσκεται εν υπνώσει. Η κατανόηση είναι κάτι περισσότερο από τη γνώση και την εξυπνάδα. Είναι η βαθύτερη συναίσθηση της αλήθειας. Και η αλήθεια αργεί, επειδή δεν είναι επιφανειακή. Είναι φωτογραφία μιας στιγμής που όμως ερμηνεύεται όταν δω όλο το φιλμ. Φωτογραφία σαν αυτή που αναρτήθηκε και κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα του πρώην κληρικού.

Δ.Η

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας