Αρχική » …Ανοιχτή επιστολή στον «Λαδοπιτιακούδη» και τους 3 – 4 εναπομείναντες αναγνώστες του

…Ανοιχτή επιστολή στον «Λαδοπιτιακούδη» και τους 3 – 4 εναπομείναντες αναγνώστες του

από statusradio.gr
0 σχόλιο

(Ε ρε πως … «καταντήσαμε»)

Αγαπημένε μου Λαδοποντικέ

Επειδή αν κάνεις μια δουλειά, καλά θα κάνεις να την κάνεις ολοκληρωμένα, πολύ θα σε παρακαλέσω να … τελειοποιήσεις  το έργο σου, κάνοντας μία ακόμη από τις θρυλικές … «εκπομπές» σου μπροστά στο σκρίνιο με την φοντανιέρα, ώστε να ξαναπείς όλα αυτά που έγραψες, ΚΑΙ … προφορικά! Πολύ θα με υποχρεώσεις, προσφέροντάς μου λίγα ακόμη λεπτά ξεκαρδιστικής διασκέδασης.

Status οε, οε, οε!

Οι λόγοι που αποφάσισα να σου γράψω … γράμμα και γραφή, είναι δύο! Ο ένας έχει να κάνει με την διαμαρτυρία μου για το γεγονός ότι εδώ και μήνες μας αποκαλείς … Status fm! Έτσι μας λένε μόνο οι άσχετοι και δυο τρεις …χωριανοί, όχι λόγω καταγωγής αλλά λόγω …ιδιοσυγκρασίας! Το πλήρες όνομα του Ραδιοφώνου είναι STATUS RADIO ! Για τους φίλους, απλά STATUS! (Status οε, οε, οε, που λες κι εσύ λοιπόν). Μετά μπορείς να γράφεις ότι θες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μας. Πάλι, πολύ  θα μας υποχρεώσεις! 

Τον δεύτερο λόγο που με ώθησε σε αυτή την … ανοιχτή επιστολή, και είναι πολύ σοβαρός, θα τον καταλάβεις στο τέλος. (Αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος … ως προς την κατανόηση).

Απαντάει κανείς στον … Στέφανο Χίο;

Έλα τώρα να επιχειρήσουμε να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα της ασθένειάς σου και μετά να προχωρήσουμε και στην αναζήτηση θεραπείας, αν και νομίζω ότι η επιστήμη έχει ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά με την περίπτωσή σου. Εμβόλιο, δεν προβλέπεται. Έχουν να ασχοληθούν οι άνθρωποι με σοβαρότερα πράγματα το τελευταίο διάστημα.  

  1. Κοπανάς το πληκτρολόγιό σου εδώ και μήνες, γιατί δεν σου δίνει κανείς σημασία, σ’ αυτά που γράφεις. Υποδεικνύεις στα ΜΜΕ της περιοχής, πια είναι τα θέματα που ΠΡΕΠΕΙ να τους απασχολούν, και διαμαρτύρεσαι γιατί δεν σ’ ακούει κανείς και αδιαφορούν.
  2. Οι πολιτικοί που κατά καιρούς, σταθερά καταχεριάζεις, (λέμε τώρα), σε γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, και όπου αλλού βρουν πρόσφορη περιοχή. Άλλωστε, ποιος απαντά σήμερα πια, στις βλακείες που εμπνέεται καθημερινά ο Στέφανος Χίος στο … «Μακελειό»; Ωραία πρότυπα επέλεξες Λαδοποντικούλη μου! Από μικρός ήθελες να γίνεις μια μέρα ο … «Χίος του Έβρου»;
  3. Οι Δήμαρχοι και οι Βουλευτές που έχεις την περίεργη δημοσιογραφική άποψη ότι μπορείς … «να στηρίζεις», αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι μαδέρια σε οικοδομή, ούτε εσύ, ο Αρχιτέκτων του Σύμπαντος. Δεν είναι καν, ποδοσφαιρικές ομάδες ή «παραγοντίσκοι του κερατά» σε οπαδικές παράγκες.  Καταλαβαίνουν κιόλας ότι τέτοια … στήριξη, που προέρχεται από εσένα, μάλλον ζημιά τους κάνει, παρά καλό.
  4. Απαιτείς να σε πληρώνουν, έχεις δεν έχεις drone, και απορείς γιατί θεωρούν ότι το autodioikisi.gr είναι πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό από τα δικά σου ρυπαρογραφήματα.
  5. Επιτίθεσαι σε δημοσιογράφους που εργάζονται τίμια, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε φορείς δημοσίου συμφέροντος, για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, με καθημερινή φυσική παρουσία στην δουλειά τους και όχι με τα χαιρετίσματα από την Αθήνα όπως εσύ, που απλώς εισπράττεις αργομισθίες. Δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τα κέφια τα δικά μου (όποτε τα βρω κι εγώ) να σου απαντούν στις ανοησίες που τους γράφεις.
  6. Η διαφορά που δεν καταλαβαίνεις βέβαια, είναι ότι ο Γιάννης, ο Θανάσης, η Χριστίνα, δεν υπέγραψαν ποτέ τέτοια …ξεφτιλισμένη σύμβαση εργασίας – ντροπή για οποιαδήποτε δημοσιογραφική δεοντολογία, που προβλέπει  την υποχρέωσή σου να κάνεις «ΟΡΘΗ προβολή του έργου του Περιφερειάρχη», έναντι 50.000 €. Πρόσεχε τουλάχιστον να την κάνεις ΟΡΘΑ την προβολή, γιατί διαφορετικά θα σε μαλώσει το «αφεντικό» σου, αν ξεφύγεις από τον ΟΡΘΟ δρόμο.
  7. Έχεις το θράσος να μαλώνεις όποιον δεν επιτελεί σωστά το δημοσιογραφικό έργο, όπως εσύ το έμαθες στις «παράγκες» των γηπέδων, καλύπτοντας ειδησεογραφικά το 3% των δελτίων ειδήσεων, χρησιμοποιώντας την κλασική «οπαδική γραφή», αφού μόνον αυτή έμαθες. Τώρα που σε απέβαλαν από όλα τα δημοσιογραφικά μαγαζιά της Αθήνας, αποφάσισες να πάρεις έναν υπολογιστή και να ξαναγυρίσεις στο χωριό σου στον Έβρο, απαιτώντας να σου αναγνωρίσουν το δικαίωμα να ασχολείσαι και με το υπόλοιπο 97% της δημοσιογραφίας. Κανείς βέβαια δεν σου το στερεί, («σε κάηκαν», που λέμε και στο Παλιούρι) αλλά πρόσεχε γιατί άθελά σου, βγάζεις τις ενοχές του στερημένου αθλητικογράφου, που απαιτεί πρώτο ρόλο.
  8. Ταλαιπωρείσαι καθημερινά, αναλύοντας εξονυχιστικά, κάθε συνέντευξη και λέξη του STATUS. Μόνο για τα τραγούδια μας, δεν μας είπες ακόμη την άποψή σου. Μετράς και τα δευτερόλεπτα που διαρκούν οι συνεντεύξεις και θυμώνεις γιατί μεταξύ των άλλων, καλούμε και πολιτικούς που …δεν γουστάρεις! Λες και πρέπει να σε ρωτάμε πριν! Δεν θέλω να σε ταράξω, αλλά υπάρχουν και ΜΜΕ που φιλοξενούν απόψεις πολιτικών, που δεν εκτιμούν απαραίτητα, που δεν τους «στηρίζουν» όπως (κατά δική σου αφοπλιστική ομολογία) κάνεις εσύ και που δεν «πληρώνονται» όπως ΑΠΑΙΤΕΙΣ εσύ!
  9. Μας υποδεικνύεις τις ερωτήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε, γιατί διαφορετικά … «μαύρο φίδι που μας έφαγε»! Σε ποια ακριβώς από όλα τα ακροδεξιά σαλόνια, που στρογγυλοκαθόσουνα, τις διδάσκουν αυτές τις τακτικές; Επίσης, ακόμη δεν κατάλαβες ότι προσωπικά, παραμένω «ανεπίδεκτος μαθήσεως»; Γιατί επιμένεις;
  10. Νταβατζή δεν είχαμε στον Έβρο, … γιαλαντζή «νταβατζής» μας προέκυψε. Χαίρεσαι κιόλας, γράφοντας συχνά πυκνά, ότι ήρθες για να ταράξεις τα ήρεμα νερά της λίμνης της τοπικής δημοσιογραφίας. Αυτό, κι αν δεν είναι σοβαρό σύμπτωμα που παρουσιάζεις! Νομίζεις ότι πετάς μεγάλες πέτρες στη λίμνη, αλλά ουσιαστικά περνάς τον καιρό σου, κάνοντας … «ψωμάκια» στη θάλασσα που δεν τα δίνει κανείς σημασία. Ενοχλείς και τα ψάρια! Εκτός από δυο τρεις πειραγμένους που έχουν μαλώσει με όλον τον κόσμο και χαίρονται που βλέπουν κι άλλους να μαλώνουν, όλοι οι υπόλοιποι που σε διαβάζουν, το κάνουν καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αγοράζουν και την εφημερίδα του Χίου! Όσοι την αγοράζουν.
  11. Έχεις την τάση να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα (μάλλον λόγω της δημοσιογραφικής δεινότητας που σε διακρίνει).      
    Πριν από πολλούς μήνες, έγραψες ότι σε βάφτισα … «Λαδοποντικό», γιατί εργάστηκες σε εταιρία με λάδια στην Αθήνα. Το έπαιξες και λίγο Βασιλάκης Καΐλας, που εργάζεται σκληρά για να βγάλει το ψωμί του και έχει και τον Αποστολίδη να τον κοροϊδεύει. Δεν θέλω να σε ξαναταράξω, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που σε βάφτισα «Λαδοποντικό». Να παρακαλάς  να μη με πιάσουν πάλι τα κέφια, γιατί θα στα εξηγήσω ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ. Αλλά ως συνήθως, έβγαλες πάλι αυθαίρετα συμπεράσματα. Όπως σε δίδαξαν, στα σαλόνια που λέγαμε προηγουμένως.

Βρε τσογλάνι (όπως λένε και στα τούρκικα «βρε παιδάκι μου»)            

Όμως βρε ΤΣΟΓΛΑΝΕ, (γιατί εδώ πια, πρέπει να αλλάξουμε ύφος), η σύζυγός μου που μετακινήθηκε (και δεν αποσπάστηκε), μετά από 10 χρόνια από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για λόγους που κατάλαβαν πολύ καλά οι συνάδελφοί της, στη Σαμοθράκη, ΤΙ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ;

 Αν δεν ήταν η γυναίκα του Αποστολίδη, θα ασχολιόσουν άραγε; Τέτοιες νομιμότατες μετακινήσεις γίνονται, 50 κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα! Ρώτησες μήπως τους λόγους που η προϊσταμένη της αρχή αποφάσισε αυτή την μετακίνηση; Ή τυφλωμένος από την εμμονή σου με τον Αποστολίδη, σου αρκούσε το γεγονός ότι μετακινήθηκε. Λέει πουθενά στη νομοθεσία ότι αν παντρευτείς τον Αποστολίδη, σε πάνε σε όποια υπηρεσία σε βολεύει; Και γιατί δεν αντιλήφθηκα τόσα χρόνια εγώ, τέτοιο πλεονέκτημα; Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει άραγε; Δεν υπάρχουν διατάξεις του νόμου που να προβλέπουν μετακινήσεις Δημοσίων υπαλλήλων όταν ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις; Ή σου φαίνονται όλα αυτά περιττές λεπτομέρειες;

 Γιατί δεν ρωτάς τον καλό σου φίλο κύριο Ρούφο, που ξέρει από τέτοια. Ή έστω τον έτερο αγράμματο συνάδελφό σου πρώην … μηχανάτορα  από την Ορεστιάδα, που κάτι οφείλει σε ορισμένους που τον κατέβασαν από τις κομπίνες και τον «έχρισαν» δημοσιογράφο; Πες του, να στα εξηγήσει ακόμη μια φορά, αφού δεν τα κατάλαβες.

Γιατί αποτελεί είδηση, το που εργάζεται η σύζυγός μου; Ούτε δημόσιο πρόσωπο είμαι (αναγνωρίσιμο, ίσως…), ούτε οφείλω να αποκαλύπτω τα προσωπικά δεδομένα των συγγενικών μου προσώπων, μήπως και καταφέρω να πείσω δυο τρεις εμμονικούς ηλίθιους. Εκτός αυτού, ακόμη κι αν αποφασίσω να αποκαλύψω δημόσια τα προσωπικά δεδομένα της συζύγου μου, υπάρχει περίπτωση να σε πείσω για την αναγκαιότητα της μετακίνησης; Ή έχει αναλάβει η ίδια κάποια υποχρέωση να σε ρωτάει και δεν μου το είπε, πριν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, σε απόλυτη συνεννόηση με τους προϊσταμένους της; Αν σε άφηναν οι εμμονές σου να ρωτήσεις πριν γράψεις, θα καταλάβαινες ότι η παραμονή της στη Σαμοθράκη θα ήταν «σκάνδαλο» και όχι το αντίστροφο που συμβαίνει σήμερα.

Τολμάς να μιλάς για  «δική μου … κατάντια», όταν προ μηνών σεβάστηκα απόλυτα την περιπέτεια της δικής σου οικογένειας και ασφαλώς θα συνεχίσω να το κάνω! Δεν φαντάστηκα όμως ποτέ, ότι θα έπεφτες σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Σήμερα απορώ για την σιγουριά μου!

Κάθε μέρα «Λαδοποντικός», χωρίς ούτε ένα ρεπό.

Ούτε μετανιώνω που φρόντισα με ειλικρινές ενδιαφέρον να μάθω λεπτομέρειες για την κατάσταση της συζύγου σου, χωρίς να σε ενοχλήσω. Άλλωστε ούτε μια στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ακόμη και την ημέρα που έγραψες προ μηνών πάλι τα ίδια ακριβώς, δημοσιεύοντας μάλιστα και τα προσωπικά στοιχεία της συζύγου μου, σκέφτηκα ότι δεν μπορεί, … ο Κώστας θα καταλάβει το λάθος του. Με έκπληξη προχθές, μας απέδειξες ότι δεν κατάλαβες τίποτε! Μας απέδειξες ότι …«Λαδοποντικός» είσαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, χωρίς ούτε ένα ρεπό την εβδομάδα για … ξεκούραση!   

Δεν θα πω φυσικά το …παλληκαρήσιο του Ανδρέα Παπανδρέου «Να χτυπάτε εμένα και όχι την Δήμητρα», γιατί μου φαίνεται πολύ «πατριαρχικό» για μένα, αν και η πατριαρχία είναι πολύ … «της μόδας», τελευταία. Εύχομαι να είναι μακριά και από την δική σου οικογένεια.

Κατά τ’ άλλα, … «σ’ αγαπώ πολύ»!

Και μην ξεχάσεις πάλι τον Ντόλιο, το ΔΠΘ και τον SFERIKO. Αν τα βαρέθηκες επιτέλους, ρώτα για τίποτε πιο καινούργια, καμιά χοντρόμυγα, (αν δεν ξαναμαλώσατε) ή οτιδήποτε πετούμενο, περάσει από μπροστά σου! (Πάντως ακτινίδια… δεν έφαγα!) 

Υ.Γ.: Το άρθρο είναι «ευγενικά χορηγούμενο» από τον status …fm! Αυτά, παραδέχομαι ότι τα διδάχτηκα από εσένα!

Σ. Α. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας