Αρχική » Ο «Νυμφίος» του λιμανιού ενίσταται! Ποιος αμφισβήτησε όμως ότι η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ, είναι αδιάβλητη;

Ο «Νυμφίος» του λιμανιού ενίσταται! Ποιος αμφισβήτησε όμως ότι η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ, είναι αδιάβλητη;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ανησυχίες, ενστάσεις, αλλά κυρίως απορίες προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του statusradio.gr σχετικά με τους υποψηφίους διεκδικητές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΑ και κατ’ επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα για ορισμένες διευκρινίσεις τις οποίες οφείλουμε. Άλλωστε, διευκρινίσεις σηκώνουμε! Διαψεύσεις δεν σηκώνουμε! Αν προκύψουν βέβαια θα τις καλωσορίσουμε και θα τις αντιμετωπίσουμε με περισσότερες πληροφορίες, για να διαπιστώσουμε τι θα αντέξει στο πεδίο της αντιπαράθεσης των δεδομένων.         

Ξεκάθαρα γράψαμε ότι καμιά τυπική διαδικασία δεν έχει τελειώσει αφού μεσολαβούν αρκετοί μήνες μέχρι την τελική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ που θα αξιολογήσει τις οικονομικές προσφορές. Άλλωστε η διαδικασία που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει φτάσει καν, σ’ αυτό το στάδιο ακόμη.

Ξεκάθαρα γράψαμε για την ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ διαφαινόμενη και ισχυρότατη προοπτική της “BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP”, να αναδειχθεί νικήτρια της πολύμηνης διαδικασίας, που θα ολοκληρωθεί κατ’ εκτίμηση στο τέλος του 2021. Επικαλεστήκαμε μάλιστα και σχετικές δηλώσεις του Προέδρου του ΟΛΑ Κώστα Χατζημιχαήλ στον STATUS RADIO 94.2, ως προς το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.

Ο διαγωνισμός για το λιμάνι δεν είναι διαγωνισμός του Πολυκοινωνικού για … ακτινίδια

Στους απρόσεκτους αναγνώστες, ξέφυγαν τα εισαγωγικά που χρησιμοποιήσαμε για την λέξη «Νυμφίος»! (Είναι βλέπεται και επίκαιρο λόγω της αναμενόμενης μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης). Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι η έκφραση «η μπίλια έκατσε», υπονοεί ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, είναι … λοταρία! Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι καμία τέτοια υπόνοια δεν έχουμε, για μια πραγματικά σπουδαία, επίπονη για πολλούς και προσεκτική δουλειά που γίνεται, μέχρι την τελική ανάδειξη του αναδόχου.

Υποθέτουμε όμως, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κάτοικος της Αλεξανδρούπολης που θεωρεί ότι το πολύμηνης διάρκειας project του ΤΑΙΠΕΔ, για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΑ και κατ’ επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μοιάζει έστω και στο ελάχιστο με αντίστοιχους διαγωνισμούς του «Πολυκοινωνικού» του Δήμου Αλεξανδρούπολης για … προμήθεια ακτινιδίων!

Επίσης, δύσκολα θα βρει κανείς, κάτοικο της ίδιας πόλης, που να μην έχει ακούσει ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα καταλήξει στους Αμερικανούς! Μέχρι και κινητοποιήσεις έχουν οργανωθεί κατά της … «Αμερικανικής απόβασης» στο λιμάνι. Ασφαλώς όμως δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνουμε στις συζητήσεις του καφενείου, γιατί εκεί γίνεται άλλου είδους ρεπορτάζ, που ομολογούμε ότι δεν είναι και το πιο δυνατό μας χαρτί.

Να λοιπόν γιατί η «BLACK SUMMIT», είναι ο επικρατέστερος «Νυμφίος»:

  1. Από τους 4 (τελικά) υποψηφίους, είναι ή δεν είναι ο μοναδικός που εκπροσωπεί Αμερικανικά συμφέροντα; Μάλιστα στο συγκεκριμένο Αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, συμμετέχει επίσημα και η Αμερικανική Κυβέρνηση με κεφάλαια από Αναπτυξιακές τράπεζες των ΗΠΑ!
  2. Ήταν ή δεν ήταν η BLACK SUMMIT ο επενδυτικός φορέας που χρηματοδότησε με εκατομμύρια δολάρια την ανέλκυση της βυθοκόρου «Όλγα» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πριν από 1,5 χρόνο, προσφέροντας διέξοδο, σε σοβαρότατο πρόβλημα του λιμανιού; Όσοι αρκούνται απλώς, σε εκτιμήσεις για τις ευγενικές διαθέσεις και γαλαντόμες χορηγίες των Αμερικανών, (που βεβαίως και είναι καλοδεχούμενες) έχουν … BLACK μεσάνυχτα! (Την περίπτωση της βυθισμένης «Όλγας», είχαμε επικαλεστεί και στο χθεσινό μας άρθρο).

Και κυρίως:

  • Μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η «Συμφωνία αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ», που αναμένεται να την ψηφίσει ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ! Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι η Αλεξανδρούπολη ( το new entry), συμπεριλαμβάνεται με προτεραιότητα μετά την Σούδα στα ενδιαφέροντα της Αμερικής, για μια σειρά από λόγους που δεν είναι της παρούσης, αλλά έχουν να κάνουν με την γεωστρατηγική θέση της και φυσικά με το λιμάνι της!

Μάλιστα οι Αμερικανοί δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην κύρωση αυτής της συμφωνίας που παρέτειναν την θητεία του Τζέφρι Πάϊατ, (μέχρι την κύρωση), παρά το γεγονός ότι η θητεία του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη, έχει ήδη λήξει!

Οι … ενστάσεις επί του χθεσινού μας άρθρου

Πάντως, χαρακτηριστικό της προσήλωσης του υποψήφιου επενδυτή στην τυπική διαδικασία που ακολουθείται την τρέχουσα περίοδο από το ΤΑΙΠΕΔ, ήταν και τα χθεσινά τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε λίγη ώρα μετά την ανάρτησή μας.

Εκπρόσωπος της BLACK SUMMIT που επικοινώνησε μαζί μας, επιβεβαίωσε το δημοσίευμά μας για την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Αμερικανικού επενδυτικού Ομίλου, Ελληνοαμερικανού  Τζων Χαραλαμπάκη και του εκπροσώπου στην Ελλάδα Ταξιάρχη Σαρδέλλη, στις 15 Απριλίου. Με εξαιρετική ευγένεια, διατύπωσε τις ενστάσεις του και μας ζήτησε να διευκρινίσουμε ότι δεν περιέχονται στο δημοσίευμά μας, υπόνοιες για την εγκυρότητα του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, πράγμα που ήδη πράξαμε ρητώς. Άλλωστε το ίδιο απαντήσαμε και στην Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΤΑΙΠΕΔ που επίσης μας τηλεφώνησε για να τονίσει ότι «τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη, αφού δεν έχουν κατατεθεί καν οικονομικές προσφορές. Άλλωστε το … τίμημα, θα είναι καθοριστικός παράγοντας και όλα θα είναι αναστρέψιμα ανά πάσα στιγμή»!

Σωστά!

Είπαμε όμως! «Ο νιός είναι λεβέντης» που έλεγε και η  ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη, στην γνωστή ελληνική ταινία με την Βουγιουκλάκη. Άρα ο υποψήφιος «πεθερός», δεν θα έχει πρόβλημα να βάλει κάτι παραπάνω στα … προικώα της νύφης!

Και μην ξεχνάτε! Άλλο οι διαγωνισμοί για τα … ακτινίδια του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και άλλο ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, ειδικά γι’ αυτό το λιμάνι…

Αν χρειαστεί, … επανερχόμαστε, για περισσότερες διευκρινίσεις!

Σ.Α.                 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας