Αρχική » Λαϊκή Συσπείρωση: «Η κυβέρνηση οδηγεί τους 200 συμβασιούχους του Δήμου Αλεξ/πολης στην ανεργία!»

Λαϊκή Συσπείρωση: «Η κυβέρνηση οδηγεί τους 200 συμβασιούχους του Δήμου Αλεξ/πολης στην ανεργία!»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Αλεξανδρούπολης Λαϊκη Συσπείρωση με το οποίο εξηγεί πως ο ΟΑΕΔ δε θα εκδώσει κανένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το 2021. ΑΥτό συνεπάγεται πως οι 200 συμβασιούχοι που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν στον δρόμο ανεργίας. Ζητούν από την δημοτική αρχή αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολιτική απόφαση ο δήμος να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, να μη βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ο ΟΑΕΔ δεν θα εκδώσει κανένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για όλο το 2021. Παρόμοιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ λήγει τον Μάιο και αφορά 36.500 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα σε δήμους, Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠΠ) και σε άλλους φορείς. Με τη λήξη του προγράμματος όλοι θα οδηγηθούν στο δρόμο της ανεργίας και μάλιστα χωρίς δυνατότητα επαναπρόσληψης ενώ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το προσωπικό των δήμων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. 

Στο δήμο μας περίπου 200 συμβασιούχοι δουλεύουν καλύπτοντας τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις προσωπικού του Δήμου, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όλοι αυτοί θα μείνουν χωρίς δουλειά και μαζί με τις μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων και τις συνταξιοδοτήσεις πολλές υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ακόμα μεγαλύτερης υποστελέχωσης.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ανά τη χώρα, μέχρι σήμερα ζουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό διαχρονικά των κυβερνήσεων που ακολουθούν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την “ανακύκλωση” της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Αρνούνται σκόπιμα εδώ και χρόνια τις προσλήψεις, παρά τα χιλιάδες κενά στους δήμους και τις Περιφέρειες, επιδιώκοντας να οδηγήσουν κρίσιμους τομείς σε πλήρη ιδιωτικοποίηση.

 Είναι απαράδεκτο ενώ η κυβέρνηση -και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς-παρέχει πακτωλό ζεστού χρήματος στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να μην παίρνει μέτρα για την προστασία του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και εργαζόμενοι να μένουν άνεργοι χωρίς να έχουν τα βασικά προς το ζην. Ας σκεφτούμε ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν εργαζόμενοι που με μια παράταση δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μπουν στο ταμείο ανεργίας, να εξασφαλίσουν ένσημα κλπ.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολιτική απόφαση ο δήμος  να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, να μη βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς καθώς το πρόγραμμα είναι στα πλαίσια ταμείων της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Ήδη δημοτικά συμβούλια και η ΚΕΔΕ έχουν λάβει ανάλογες αποφάσεις.

Ζητούμε :

  • άμεσα την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του 2021 και παράλληλα τη μετατροπή της σε αορίστου χρόνου συμβάλλοντας στη βέλτιστη λειτουργία των φορέων και εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
  • Διεκδικούμε προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά.        

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας