Αρχική » Δημοσχάκης: «Να ενταχθεί και η Ζωή Τηγανούρια στις δράσεις για την επέτειο του 1821»

Δημοσχάκης: «Να ενταχθεί και η Ζωή Τηγανούρια στις δράσεις για την επέτειο του 1821»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Επιτροπής ”Ελλάδας 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έστειλε ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης με την οποία γνωστοποιεί στην πρόεδρο την επιθυμία της συνθέτριας Ζωής Τηγανούρια να ενταχθεί η μουσική της δημιουργία “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 – ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” στις εορταστικές εκδηλώσεις της “Επιτροπής 2021” στον Έβρο & στη Θράκη.

Το τραγούδι “Επανάσταση 1821-Ζήτω η Ελευθερία” δημιουργήθηκε για να εκφράσει με τρόπο ταυτόχρονα παραδοσιακό και σύγχρονο την σημασία της επετείου, με ήχους και στίχους που διατυπώνουν μια πορεία ιστορική προς την Ελευθερία! Ένας φόρος τιμής προς τους αγωνιστές του 1821!

Την καλλιτεχνική πρόταση υπογράφει η γνωστή συνθέτης και σολίστ ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια, σε στίχους του Τάσου Θεοδωρόπουλου κι ερμηνεία του Μπάμπη Τσέρτου. Η εμβληματική καλλιτέχνιδα, με καταγωγή από την Σαμοθράκη Έβρου, προβάλει την Χώρα μας διεθνώς με τον καλλιτεχνικό της έργο, ενώ παράλληλα κατέχει μια εξέχουσα θέση στις καρδιές των Εβριτών!

Η ανταπόκριση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη υπήρξε θετική & άμεση. Όπως αναφέρεται στην απαντητική επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής, οι πληροφορίες που απέστειλε ο Βουλευτής για την Εβρίτισσα καλλιτέχνιδα, έχουν ήδη προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα της επιτροπής!

Προσεχώς αρμόδιο στέλεχος θα επικοινωνήσει με την ίδια & θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συμμετοχής της σε περίπτωση ανάλογης δράσης στον Έβρο & στη Θράκη για την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Επισυνάπτεται η επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής 2021:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας