Αρχική » Έλληνες μουσουλμάνοι από τη Θράκη οι συλληφθέντες για κατασκοπία στη Ρόδο

Έλληνες μουσουλμάνοι από τη Θράκη οι συλληφθέντες για κατασκοπία στη Ρόδο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μουσουλμάνοι από τη Ροδόπη – 35 και 56 ετών – είναι οι δύο Έλληνες υπήκοοι που συνελήφθησαν στη Ρόδο και κατηγορούνται για κατασκοπία και παραβίαση των μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων κατά συναυτουργία.

Όπως μετέδωσε το Open, η ΕΥΠ είχε την πληροφορία ότι υπάλληλος που εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στο νησί των Δωδεκανήσων στρατολογεί άτομα για να συγκεντρώνει πληροφορίες για ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα της Ελλάδας. Η ΕΥΠ διαπίστωσε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 35 ετών, μουσουλμάνο από τη Ροδόπη που εδώ και αρκετά χρόνια ζει και εργάζεται στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο 35χρονος στρατολόγησε έναν 56χρονο που εργάζεται ως μάγειρας σε ένα από τα πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Ρόδος- Κως-Καστελόριζο, επίσης μουσουλμάνος από τη Ροδόπη και του ζήτησε να του δώσει οποιαδήποτε πληροφορία στρατιωτικής φύσης. Όπως φαίνεται από την έρευνα της ΕΥΠ, ο 56χρονος έστελνε και φωτογραφίες από τα στρατιωτικά πλοία της Ελλάδας τα οποία είχαν αναπτυχθεί το καλοκαίρι στο Καστελόριζο αλλά ακόμη και τι ώρα άλλαζε η φρουρά.

Κατά την ίδια πηγή, ο 56χρονος ομολόγησε τα πάντα στην Αστυνομία και είπε ότι δεν το έκανε για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσει την πατρίδα του. Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και κατά τη διάρκεια της παρακολούθησής τους από τους Έλληνες πράκτορες. Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα, η εξέταση των οποίων θα δείξει στις Αρχές το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης, καθώς κι αν συμμετείχαν σε αυτήν κι άλλα άτομα. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας