Αρχική » Δημοτ. Σύμβουλοι Αλεξ/πολης: Θα … «βγάλετε» Δελτίο Τύπου, ή μήπως … δεν ενδιαφέρεστε;

Δημοτ. Σύμβουλοι Αλεξ/πολης: Θα … «βγάλετε» Δελτίο Τύπου, ή μήπως … δεν ενδιαφέρεστε;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η αλήθεια είναι ότι από την άγνοια μέχρι την χαζομάρα, δεν είναι μόνον μια … ανάσα δρόμος. Μεσολαβεί η προσπάθεια να μάθει κανείς, να ενημερωθεί για τα καθήκοντά του, να συσσωρεύει εμπειρία και να γίνεται καθημερινά όλο και πιο χρήσιμος για τους δημότες που τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο. Αν, ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, συνεχίζει ακόμη το πάρτι της εκλογικής του επιτυχίας χωρίς αυτογνωσία, τότε το μόνο που παράγει, είναι κωμικές συμπεριφορές και παράλληλα θλίψη αν σκεφτεί κανείς ότι από τέτοια αυτοδιοικητικά στελέχη, η Αλεξανδρούπολη ελπίζει εμπνευσμένες πολιτικές και προοπτικές ανάπτυξης ή έστω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τις προάλλες ζητήσαμε από Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης ΑΝΑΣΑ, να μας αναλύσουν στο Ραδιόφωνο, την απόφασή τους να υπερψηφίσουν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, να ιδρυθεί ο περιβόητος ή «διαβόητος» (κατ’ άλλους) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ! Είχαμε ρε παιδί μου κι εμείς, ως Δημότες και «χύμα λαός» που λέει και η κ. Όλγα, κάτι ερωτήσεις να υποβάλλουμε! Χ…στε την ρημάδα την «Δημοσιογραφία»!  

Ο επικεφαλής κ. Καρυπίδης, είχε ψηφίσει αρνητικά, κόντρα στο σύνολο ΟΛΩΝ των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του!!! Τον ζήσαμε και αυτόν τον τύπο σουρεαλισμού, που κρύβεται πίσω από τα δημοκρατικά ιδεώδη. Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ λοιπόν, κάθε φορά που … «γρατζουνούσαμε την πόρτα του, ζητιανεύοντας … λίγες δηλώσεις του, ή λίγα ψίχουλα αγάπης», μας δήλωνε επανειλημμένα ότι ΔΕΝ του αρκεί να τον ενημερώνουμε ΔΥΟ ώρες πριν την 10λεπτη τηλεφωνική συνέντευξή του, για να προγραμματίσει τον χρόνο του! Απαιτούσε να τον ενημερώνουμε κανα δυο μέρες νωρίτερα, για προετοιμασία, υπηρεσιακές άδειες, προγραμματισμό και ίσως περισυλλογή. Συμφωνήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να προσαρμοστούμε σε τέτοιες … προδιαγραφές (γιατί διαφωνεί η ίδια η επικαιρότητα μαζί του) και περιμένουμε μήπως μια μέρα, ταιριάξουν οι δικοί του χρόνοι με τους δικούς μας!  

Ο έτερος Δημοτικός Σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κυριάκος Αραμπατζής, παρά το γεγονός ότι συχνά μας προκύπτει πρόθυμος, μας έδωσε την εξής απάντηση αρνούμενος να εμφανιστεί τηλεφωνικά στο Ραδιόφωνο εκείνη την ημέρα: … «ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ», μας είπε!!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα αν το «έβγαλε» τελικά το Δελτίο Τύπου, ή αν έβγαλε «Ντελάλη» για να διακινήσει τις απόψεις του. Από αρχαιοτάτων χρόνων, τον Ντελάλη που τον άκουγαν στους δρόμους να φωνάζει τις «ειδήσεις», δεν είχε κανείς την δυνατότητα να του ζητήσει διευκρινίσεις, ούτε φυσικά να του υποβάλλει και ερωτήσεις. Άλλωστε, αυτά του έλεγαν του ανθρώπου να … ντελαλήσει, αυτά ντελάλιζε!!! Δεν ήξερε τίποτε παραπάνω. Βέβαια από τότε, πέρασαν τα χρόνια και βελτιώθηκαν λίγο οι συνθήκες στην Ελλάδα. Αποκτήσαμε τα λεγόμενα ΜΜΕ (τρομάρα μας), πολλά εκ των οποίων δέχονται ευχαρίστως να παίξουν τον ρόλο του σύγχρονου Ντελάλη, δημοσιεύοντας αυτούσια, ότι απίστευτο (κυριολεκτώ) Δελτίο Τύπου στέλνει κάθε πολιτικός που φροντίζει τις δημόσιες σχέσεις του. Άλλωστε κανένας Δήμαρχος δεν ανακοίνωσε ποτέ με Δελτίο Τύπου, την κατάχρηση που έκανε στα ταμεία του Δήμου του.  

Το πράγμα γίνεται όλο και χειρότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και δέκα χρόνια, έχουμε εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Αποκτήσαμε το διαδίκτυο, που ουσιαστικά ΚΑΤΑΡΓΕΙ την όποια αξία έχουν (αν έχουν) τα Δελτία Τύπου. Όποιος θέλει αναρτά ότι θέλει, όποιος θέλει τα διαβάζει και όποιος θέλει καταλαβαίνει ότι θέλει!!! Άρα, τι το θες το Δελτίο Τύπου κυρ Αντιδήμαρχέ μου; «Σήκωσε» στο FB ότι καταλαβαίνεις, και να είσαι σίγουρος ότι αν χρειαστούν τίποτε … διευκρινίσεις θα σου τηλεφωνήσουν κάτι «αλήτες, ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι», για να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη με ενοχλητικές ερωτήσεις. Αν όμως προσπαθήσεις να τους αποφύγεις, παραπέμποντας στο … Δελτίο Τύπου που ΘΑ …«βγάλεις», μάλλον εσύ προσπαθείς να βγεις από την δύσκολη θέση, να δίνεις απαντήσεις σε πράγματα που ΔΕΝ ξέρεις, που φοβάσαι ή που έχεις ενοχές. Άσε που όλη αυτή η συμπεριφορά έχει και μια μυρωδιά αλαζονείας που δεν ξέρω αν δικαιολογείται  από την … πολύχρονη ενασχόλησή σου με τα κοινά. Δεν σε δικαιολογεί ούτε το δικαίωμά σου να μην γουστάρεις τα μούτρα του Δημοσιογράφου που σου τηλεφωνεί, γιατί όλοι καταλαβαίνουν, ΓΙΑΤΙ δεν τα … γουστάρεις!

Το καλύτερο όμως, σας το άφησα για το τέλος. Είναι η απάντηση που πήραμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΑΝΑΣΑ και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου μάλιστα, κ. Πασιά. Που μπορεί να είναι ωτορινολαρυγγολόγος, αλλά μάλλον κάτι ξέρει από την επιστήμη του και δεν χαλαλίζει εύκολα τα λόγια του. Άλαλος γενικά ο επιστήμων! Εκτός κι αν ξέρει κάτι και δεν το λέει και σε μας, τώρα στα χρόνια του κορονοϊού. Η απάντησή του λοιπόν στο αίτημά μας να μοιραστεί μαζί μας τις απόψεις του για την ίδρυση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ήταν … «ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ» !!! (Και ξανά: !!!).

Αφού με γέμισε ενοχές που τόλμησα εγώ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΩ για τις απόψεις του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου της Αλεξανδρούπολης, μάλωσα και με τους Συνεργάτες που φροντίζουν για την παραγωγή της ραδιοφωνικής μας εκπομπής! Θεώρησα ότι δεν ήταν επαρκείς οι πληροφορίες που του έδωσαν του ανθρώπου, και νόμισε ότι του τηλεφωνούσαμε από εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Άρα δικαίως είπε ο … Γραμματεύς, «ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ»!

Σας τα έγραψα όλα αυτά για να ξέρετε πόσο διασκεδαστικά περνούν οι μέρες σε έναν Ραδιοφωνικό Σταθμό που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του. Γίνονται ακόμη πιο διασκεδαστικές οι ώρες της εργασίας μας, όταν διαπιστώνουμε ότι μερικοί από όλους αυτούς τους διαχειριστές της όποιας εξουσίας που απέκτησαν ξαφνικά, θεωρούν ότι όταν καταφέρουν να μας αποφύγουν (σιγά το … κατόρθωμα), μας έχουν τιμωρήσει ανελέητα, που μας στερούν το δικαίωμα να … ακούσουμε τις απόψεις τους. Απλώς είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε την αλήθεια στους ακροατές και στους αναγνώστες μας, ενημερώνοντάς τους ότι απευθυνόμενοι στον τάδε Δημοτικό Σύμβουλο εισπράξαμε την άρνησή του να τοποθετηθεί. Να βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ακούγοντας την αλήθεια! Παράλληλα εμείς μπορούμε να φιλοξενούμε τις απόψεις των υπολοίπων ή να λέμε και τη δική μας ε; Ή και γι’ αυτό θα συνεχίσετε τις προσπάθειες να μας το στερήσετε;

Μια παράκληση μονάχα, επικαλούμενος το έλεός σας: Μην θυμώσετε περισσότερο και μας κόψετε και τα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ! Θα φαρμακωθώώώ! Σας το λέω!      

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας