Αρχική » Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και το Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και το Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, παρουσία της συντονίστριας της εκστρατείας στην Ελλάδα, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Έλενας Ράπτη.

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετέχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που θα διαδίδουν τα μηνύματα της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Στόχος είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, αγγίζει περίπου ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη.

Σε δήλωσή του ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Με το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα με την κ. Έλενα Ράπτη, συντονίστρια στην Ελλάδα της καμπάνιας ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει με τις δυνάμεις της σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα που κάνουμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αφορά στα παιδιά.»

Από την πλευρά της η κ. Ράπτη δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ολοένα και περισσότερες Περιφέρειες επιλέγουν να συνεργαστούν με το Συμβούλιο της Ευρώπης και να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για την προστασία των παιδιών.

Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι η ενημέρωση θα φτάσει σε γονείς και παιδιά μέσα από τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Δικός μου ρόλος ο συντονισμός αυτών των πρωτοβουλιών με την Περιφέρεια, καθώς και η διασφάλιση ότι όλες οι ενέργειες θα γίνουν βάσει των προδιαγραφών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου και η Ειδική Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Παιδείας κ. Αλεξάνδρα Γκουλιάμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας