Αρχική » Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔ/ΧΟΥ, ΤΟ ΌΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔ/ΧΟΥ, ΤΟ ΌΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔ/ΧΟΥ, ΤΟ ΌΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ!! 

Ο αγώνας για την νοσηλευτική Διδ/χου παραμένει διαρκής, σταθερός, αταλάντευτος & ανυποχώρητος χωρίς αστερίσκους έναντι της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ & Κ.Γαβρόγλου !!

Στο πλαίσιο της 2μηνης διαβούλευσης των αρμόδιων φορέων & θεσμικών παραγόντων για το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου & σε συνέχεια της προ ημερών σύσκεψης (20/7) στο Υπουργείο Παιδείας,  ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρ.Χατζηγιάννογλου, ταξίδεψαν  στην συμπρωτεύουσα, πραγματοποιώντας γόνιμες συναντήσεις!! 

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν σήμερα (5/8) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης (ΑΠΘ) με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση και πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα! 

Η ως άνω Αρχή είναι αρμόδια που εισηγείται – γνωμοδοτεί για την σκοπιμότητα -βιωσιμότητα και την λειτουργία των 37 σχολών της Ανώτατης Εκπαίδευσης μεταξύ αυτών και της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου!

Ο βουλευτής επανέλαβε τεκμηριωμένα το πάγιο & σταθερό αίτημα για την αναβάθμιση της Νοσηλευτικής, από παράρτημα σε Τμήμα, υπαγωγή αυτού στο ΔΠΘ με ταυτόχρονη ίδρυση στο Διδ/χο της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας με Κοσμήτορα & στους κόλπους αυτής  την υπαγωγή δυο νέων ομοειδών τμημάτων, δηλ της Νοσηλευτικής & της Εργοθεραπείας.

Άλλωστε η πολύπαθη Νοσηλευτική Σχολή, είναι ταυτισμένη με τον Βόρειο & Κεντρικό Έβρο, την τοπική κοινωνία καθώς και με το αξιόμαχο πλέον αυτοδύναμο, αυτόνομο, άγονο τύπου Α’ Νοσοκομείο Διδ/χου & σε λίγο καιρό με αυξημένες σε αριθμό κλίνες & κλινικές!

Συνάμα, επικαιροποίησε το μακρόπνοο και οραματικό Σχέδιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει καταθέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (βλ https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/2581134701986125) προσβλέποντας  στην πολυεπίπεδη θωράκιση του Νομού.

Με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση Περικλή Μήτκα συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Μητροπολίτης Διδ/χου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ Δαμασκηνός καθώς & ο Δήμαρχος Ορεστιάδος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Α.Μ – Θράκης Β.Μαυρίδης εκφράζοντας την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θ.Καράογλου, στο πλαίσιο της οποίας ο βουλευτής επισήμανε με έμφαση ότι στον απόηχο των διαρκών παρελκυστικών και παραβατικών ενεργειών της γειτονικής χώρας, απαιτείται η πολύπλευρη θωράκιση της νευραλγικής και εθνικά ευαίσθητης περιοχής του Έβρου!

Ο Υφυπουργός δήλωσε σταθερά υποστηρικτής της περιοχής και των ζητημάτων της!!

Τέλος ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συγκρότηση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης!!

Η ευημερία και η μακροημέρευση της Θράκης και του Έβρου, καθίσταται πλέον εθνικός στόχος! 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας