Αρχική » Η ομάδα ρομποτικής roboftiaxtes του 1ου Γυμνασίου στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Η ομάδα ρομποτικής roboftiaxtes του 1ου Γυμνασίου στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μια ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με την ομάδα ρομποτικής roboftiaxtes του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Τα παιδιά που ασχολούνται με τη ρομποτική από την ηλικία των 10 ετών και σήμερα είναι τελειόφοιτοι της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον δήμαρχο για το σχολείο και το μάθημα της ρομποτικής, του παρουσίασαν το έργο τους και όλα όσα έχουν σχεδιάσει τα τελευταία χρόνια και μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες τους από συμμετοχές τους σε διαγωνισμούς ρομποτικής, από τους οποίους έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις, με πιο πρόσφατη το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας  FLL Greece 2020.

Ο κ. Ζαμπούκης συνεχάρη τα παιδιά για τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δράσεις και το έργο τους που είναι αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας, συνεργασίας και ομαδικότητας. Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τελευταίο project τους που αφορά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε σχολεία και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εφαρμογή που καταγράφει τα άτομα που εισέρχονται ή εξέρχονται από ένα κτίριο μέσω αισθητήρων που τοποθετούνται στις εισόδους και εξόδους.

Οι μαθητές, τους οποίους συνόδευαν ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ. Αλέξανδρος Αντωνίου, η καθηγήτρια Πληροφορικής κα Θεοδώρα Ναλμπάντη, ο καθηγητής Τεχνολογίας κ. Γεώργιος Πολίτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευάγγελος Θεοδώρου, χάρισαν στον Δήμαρχο τον φάρο με το οποίο απέσπασαν το βραβείο robot design στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας  FLL Greece 2020.με το οποίο απέσπασαν βραβείο στο διαγωνισμό FLL Greece 2020 στην κατηγορία robot design. Πρόκειται για το ρομπότ-φάρο που ανάβει αυτόματα σε χαμηλό φωτισμό και ελέγχει τη λειτουργία μέσω του μικροελεγκτή Arduino.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας