Αρχική » Διπλασιάστηκαν οι ροές στον Έβρο: 400 απόπειρες εισόδου σε ένα 24ωρο

Διπλασιάστηκαν οι ροές στον Έβρο: 400 απόπειρες εισόδου σε ένα 24ωρο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, έχει καταγραφεί διπλασιασμός των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ειδικότερα, την Τρίτη 9 Ιουνίου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη πίεση τις βραδινές κυρίως ώρες στο Τυχερό και τις Φέρες. Μέσα σε 24 ώρες οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδο σε περισσότερους από 400 παράτυπους μετανάστες.

Αύξηση που αγγίζει το 100%

Η αύξηση των ροών δείχνει μια ποσοστιαία μεταβολή που αγγίζει το 100% καθώς οι αποτροπές τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνονταν μεταξύ 200-250.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι από τους μετανάστες που κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Κωνσταντινούπολη.

Αξιολογούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδες 500-1.000 ατόμων μετακινούνται και νοτιότερα, προς τις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας.

Στην περιοχή των συνόρων, δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε εις βάρος δύο αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στον ορεινό όγκο κοντά στο Σουφλί όταν Σύρος οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών που αποπειράθηκαν να τον ελέγξουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Στη διάρκεια καταδίωξης οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος με παράτυπους μετανάστες τραυματίζοντας δύο απ’ αυτούς.

Οι 13 Αφρικανοί μετανάστες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, ενώ οι δύο αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι έως τη δίκη τους που θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα. Ο διακινητής αντίθετα κρατείται και θα απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας