Αρχική » ΟΑΕΔ: Αναζητούνται 25.000 μακροχρόνια άνεργοι για να πάρουν τα 400 ευρώ

ΟΑΕΔ: Αναζητούνται 25.000 μακροχρόνια άνεργοι για να πάρουν τα 400 ευρώ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Περίπου 25.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν μπει στο https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia για να δηλώσουν το IBAN για να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Ο ΟΑΕΔ από τους 25.000 σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News έχει στείλει σχεδόν στους 15.000 email, καθώς γι αυτούς είχε κάποιο στοιχείο επικοινωνίας, για να τους ενημερώσει ότι είναι δικαιούχοι και ότι πρέπει να κάνουν την αίτηση για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Ωστόσο για τους υπόλοιπους 10.000 δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για επικοινωνία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

Γι αυτό θα πρέπει οι μακροχρόνια άνεργοι να μπουν στην σχετική πλατφόρμα για να δουν αν είναι δικαιούχοι γιατί μπορεί κάποιοι να είναι χωρίς όμως να το γνωρίζουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έχει παραταθεί μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης, επικαιροποίησης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. Με λίγα λόγια, η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας