Αρχική » Ένοχοι και οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

Ένοχοι και οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού κρίθηκαν και οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η απόφαση είναι ομόφωνη και ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την πρόεδρο του δικαστηρίου. Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσμα της απόφασης το ακοατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, και σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά θα αντιμετωπίσουν την ισόβια κάθειρξη. 

Η έδρα συνεδρίαζε από τις 09:00 το πρωί. Λίγο μετά τις 14:00 ανακοίνωσε την απόφασή της. Νωρίτερα, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα κατά της έμφυλης βίας. 

Την προηγούμενη ημέρα είχε δημιουργηθεί ένταση έπειτα από την έντονη αντίδραση των δικηγόρων σε κάποιες αναφορές που έκανε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της, που συγκλόνισε, την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για την εισαγγελέα, για τις «προσβλητικές» αναφορές της στον δικηγορικό κλάδο.   Στην αίθουσα προσήλθε ο σύμβουλος του ΔΣΑ, Γιώργος Κλεφτοδήμος, ο οποίος ζήτησε τον λόγο να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όλων των δικηγόρων. Έχοντας στο χέρι του την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος ανέφερε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους». Προκλήθηκε ένταση στο ακροατήριο και κάποιοι παρευρισκόμενοι- ανάμεσά τους ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη- διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του κ. Κλεφτοδήμου. Η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε προσωρινά τη δίκη.

 Τι είπε η εισαγγελέας 

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, την Τετάρτη, η εισαγγελέας έκανε αναφορά και στον ρόλο των συνηγόρων, αλλά τα λεγόμενά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δικηγόρων.  «Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας»,

«Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους»

«Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί», είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βερβεσός. 

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα η πειθαρχική διαδικασία για την εισαγγελέα. Παράλληλα, κάλεσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να «επαναφέρει άμεσα την εισαγγελέα της έδρας στην τάξη», εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΠΔ και την ίδια την εισαγγελέα «να ανακαλέσει άμεσα τις δηλώσεις της και να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα για τα όσα προσβλητικά καταφέρθηκε εις βάρος του».  

Με πληροφορίες από www.lifo.gr και skai.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας