Αρχική » Τουρκία: Συγκεντρώνει μετανάστες στα παράλια για να τους στείλει στην Ελλάδα

Τουρκία: Συγκεντρώνει μετανάστες στα παράλια για να τους στείλει στην Ελλάδα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ανησυχία προκαλούν στην ελληνική πλευρά οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να ετοιμάζεται να προωθήσει προς την Ελλάδα μετανάστες οι οποίοι έχουν εντοπιστεί πως νοσούν από κορονοϊό.

Επιμένει να τραβάει το σχοινί έναντι της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ, το καθεστώς Ερντογάν, με τον ίδιο όμως πάντα αποτυχημένο αποτέλεσμα.

Τα τελευταία 24ωρα, οι ελληνικές Αρχές αντιλήφθηκαν μαζικές μεταφορές μεταναστών με λεωφορεία στα τουρκικά παράλια ώστε να ξεκινήσουν μαζικά τέτοιες ενέργειες. Πρόκειται για μετανάστες που η τουρκική Στρατοχωροφυλακή απομάκρυνε από τον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ, μεταφέρθηκαν σε 14ημερη καραντίνα και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στα τουρκικά παράλια με σκοπό να τους στείλουν στην Ελλάδα με σαπιοκάραβα.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, αυτοί είναι όσοι ολοκλήρωσαν την περίοδο καραντίνας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν πρόκειται για θετικούς ή αρνητικούς φορείς κορονοϊού.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι εγκαίρως ενήμερη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και κατ’ επέκταση έχουν ενημερωθεί αρμοδίως τόσο το Λιμενικό όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και η FRONTEX και λαμβάνονται ήδη μέτρα στο Αιγαίο, με πυκνές περιπολίες. Φυσικά ενήμερη είναι και η ΕΛ.ΑΣ. για την περίπτωση που τυχόν καταφέρει κάποιο τέτοιο σκάφος να προσεγγίσει ελληνικές ακτές, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα καραντίνας και σύλληψης βεβαίως των μεταναστών και των διακινητών τους.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν πληροφορίες για μετανάστες που συγκεντρώνονται στα παράλια αλλά σημείωσε ότι δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι αυτοί είναι θετικοί στον κορονοϊό. Σημείωσε, παράλληλα, ότι σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές Αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα για την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών. Παράλληλα, τόνισε ότι όσοι καταφέρουν να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος θα μπαίνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα και συμπλήρωσε πως οι λιγοστές αφίξεις των τελευταίων ημερών έχουν οδηγηθεί κατευθείαν στις νέες δομές που δημιουργήθηκαν στις Σέρρες και στη Μαλακάσα.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ,  υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι είναι αυξημένη η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας για την αποτροπή άφιξης μεταναστών από την Τουρκία.

«Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι με κορονοϊό ή χωρίς κορονοϊό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση “δεν χαλαρώνουμε ούτε λεπτό“.


Με πληροφορίες από: iefimerida.gr , thetoc.gr και news247.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας