Αρχική » Η αλήθεια για τις 21 παλέτες της Σαμοθράκης (Μέρος: 2ον)

Η αλήθεια για τις 21 παλέτες της Σαμοθράκης (Μέρος: 2ον)

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ως συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας για τις πιο … διάσημες παλέτες της χρονιάς, επανερχόμαστε σήμερα για να αντλήσουμε συμπεράσματα από τις συμπεριφορές αυτοδιοικητικών και ορισμένων πολιτών που θεωρητικά «ανησύχησαν δημιουργικά» από την δημοσιοποίηση του θέματος.

Ο νυν Δήμαρχος κατακυριεύτηκε από ΜΙΑ αγωνία! Να αποδείξει ότι δεν ήξερε τίποτε! (Λες και δεν το καταλάβαμε). Παράλληλα αγωνιζόταν να πείσει ότι οι παλέτες δεν είναι δα και τόσες πολλές και ότι περιέχουν οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες. Τις έβγαλε μάλιστα … 9 (από 21 τελικά) και με δυσκολία παραδεχόταν ότι περιείχαν και 200 sleeping bags και υποστρώματα για διανυκτέρευση. Απορούσε μάλιστα, γιατί ο ιδιώτης μεταφορέας, (ρε τον άσχετο τον μεταφορέα…) χρησιμοποίησε 17 μέτρα φορτηγό, για να πληρώνει παραπάνω διόδια και μεταφορικά με το πλοίο, αφού το μισό ήρθε άδειο! Όταν μάλιστα παρακολουθούσε την παραλαβή, διαπίστωνε ότι δυο τρεις παλέτες ήταν … ανοιχτές ή μισές!  

Ο πρώην Δήμαρχος, ανακάλυψε την σοβαρότητα του STATUS, γιατί ήθελε να αποδώσει κατηγορίες στον νυν Δήμαρχο που δήλωνε ότι δεν γνώριζε. Ο ίδιος, προεκλογικά μας αποκαλούσε δημόσια «πληρωμένους» και αναξιόπιστους, επειδή είχαμε εκτιμήσει ότι θα δυσκολευτεί πολύ να πετύχει αυτή την φορά την επανεκλογή του. (Τέτοια αναξιοπιστία μας έδερνε…). Τώρα ξεσήκωνε Λυκειάρχες, Λιμενάρχες και όποιον άλλον μπορούσε, προκειμένου να αποδείξει ότι ο Γαλατούμος ήξερε και δεν μίλαγε!

 Στο μεταξύ οι … παλέτες ερχόντουσαν!

Την ίδια στιγμή, οι … «Μεξικάνοι» της Σαμοθράκης, (αυτοί που δεν θέλουν να τους χαλάει κανείς την ησυχία και την καθημερινή τους σιέστα), έγραφαν στο FB, ότι αυτά είναι fake news, ότι δεν ισχύει τίποτε και ότι δεν πρόκειται να έρθει κανένα υλικό για την φιλοξενία μεταναστών.

Και φυσικά ο γνωστός ΒΛΑΚΑΣ των Αθηνών που δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα, αλλά έκατσε και έγραψε πολυσέλιδο κείμενο, για να πανηγυρίσει που «ο Δήμος Σαμοθράκης, εξέδωσε ανακοίνωση, που κατηγορούσε τον δημοσιογράφο Αποστολίδη για διασπορά πανικού»!!! Εν τω μεταξύ ανακοίνωση με τέτοιο περιεχόμενο, αγνοείται ακόμη και σήμερα! Ο Δήμαρχος μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σχετικό και ο βλάκας, ούτε καν μπήκε στον κόπο να το αποσύρει από τα άλλα άπλυτα που αναρτά καθημερινά, σ’ αυτό το πλυντήριο συμφερόντων που ονομάζει ειδησεογραφική ιστοσελίδα!  

Και ξαφνικά … σιωπή! Όλοι οι λαλίστατοι προαναφερόμενοι, ύστερα από την παραλαβή των παλετών στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Σαμοθράκης, σταμάτησαν να κατακεραυνώνουν με τον … καυστικό τους λόγο! Έχουν βλέπετε ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους ΟΛΟΙ, με εξαίρεση βέβαια τους δύο Δημάρχους. ΚΑΝΕΙΣ τους, δεν είναι μόνιμος κάτοικος Σαμοθράκης! Χρησιμοποιούν την Σαμοθράκη, μόνο για τις διακοπές τους, την βλέπουν με τα κιάλια από απέναντι όποτε έχει καλή ορατότητα και φυσικά την ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ έγκαιρα για να κάνουν δουλειές στην κοσμοπολίτικη Αλεξανδρούπολη ή και μακρύτερα!

Η πραγματική ανησυχία λοιπόν, περιορίστηκε ουσιαστικά στους μόνιμους κατοίκους του νησιού που θα είναι μόνοι τους στο νησί αν εμφανιστούν μαζικά κρούσματα. Οι λαλίστατοι κύριοι και κυρίες που λέγαμε προηγουμένως, θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη που έχει και νοσοκομείο Αναφοράς με έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και όχι μόνον τα 27 m2 του Περιφερειακού Ιατρείου της Καμαριώτισσας!            

Κανείς τους δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει τι σημαίνει άραγε ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ και ποιος είναι ο τυπικός αλλά και ο ουσιαστικός ρόλος αυτού του φορέα στο ζήτημα της μετανάστευσης, πανευρωπαϊκά και διεθνώς, που στην εποχή του κορονοιού, πενταπλασιάζεται ως πρόβλημα. Κανείς τους δεν αναρωτήθηκε, γιατί τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά με την Σαμοθράκη και στέλνουν τόσο απλόχερα και με τέτοια γαλαντομία όλο αυτό το υλικό!

Μα, τους το ζήτησε το Λιμεναρχείο θα πει κάποιος αθώα! Άραγε ο κύριος Λιμενάρχης, είχε την έγκριση των υπηρεσιακών και πολιτικών προϊσταμένων του για ένα τέτοιο αίτημα; Και μετά τον ΟΗΕ, σκέφτονται μήπως να απευθυνθούν και στον Ντόναλντ Τραμπ, ή τον θεωρούν δικαιωματικά υποδεέστερο;

Δεν υπονοώ δόλο στην πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου. Καταλαβαίνω τα πραγματικά κίνητρα των ανθρώπων που αγωνίζονται να διαχειριστούν καθημερινά την απελπισία ξεριζωμένων ανθρώπων, μόνοι τους και συχνά αβοήθητοι. Όμως οι χειρισμοί τέτοιων θεμάτων αποδεικνύονται εξαιρετικά λεπτοί όταν μια πανδημία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και όταν στα γειτονικά Τουρκικά νησιά, ο Ερντογάν δεν δίνει ούτε ασπιρίνη στους συνωστισμένους μετανάστες, για να μην καταγραφούν νέα κρούσματα στην ήδη βαριά πληττόμενη χώρα του. Και οι χειρισμοί είναι ακόμη λεπτότεροι, ειδικά όταν η … κουκίδα πάνω στον χάρτη, γράφει … Σαμοθράκη!

Δεν τα γράφουμε όλα αυτά γιατί θέλουμε να δώσουμε συνέχεια, σ’ αυτή την ιστορία που προκάλεσε τόση ανησυχία στο νησί. Όμως όταν λίγοι είναι σε θέση να γνωρίζουν, τι πραγματικά συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ΠΡΙΝ φτάσει η 17μετρη νταλίκα στο Γυμνάσιο – Λύκειο, δεν δικαιούνται οι πολλοί, να λένε ανακουφισμένοι, «πολύ κακό για το τίποτα»! Ας μετρήσουν πόσες σερβιέτες και πόσες οδοντόκρεμες παρέλαβαν, ας ψάχνουν αφορμές για αντιπολιτευτικούς καβγάδες για λάθος λόγους, αλλά ας θυμούνται όλοι, ότι οι πολίτες τους ψήφισαν για σοβαρότερα καθήκοντα. Το σοβαρότερο από αυτά, είναι να φροντίζουν να κρατούν ενωμένη την τοπική  κοινωνία του νησιού.

Μπορεί να ξαναρθεί κι άλλη νταλίκα! Χωρίς φώτα μάλιστα, και με χαλασμένα φρένα!               

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας