Αρχική » Επιστολή Δημοσχάκη σε Κεραμέως για στήριξη των μαθητών της Σαμοθράκης

Επιστολή Δημοσχάκη σε Κεραμέως για στήριξη των μαθητών της Σαμοθράκης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως, απέστειλε ο βουλευτής και Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, με την οποία διαβίβασε το αίτημα του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν. Γαλατούμου, το οποίο αφορά την στήριξη και διευκόλυνση των 13 μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου Σαμοθράκης, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Όπως επισημαίνεται, τη σχολική περίοδο του 2019-2020, το τοπικό Λύκειο δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένο με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύψουν δυσλειτουργίες στην ακριβή εκτέλεση των ωριαίων προγραμμάτων και να μη διδαχθούν οι μαθητές την προβλεπόμενη ύλη ορισμένων μαθημάτων.   

Η δυσκολία για τους μαθητές επιδεινώθηκε οριστικά με το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων λόγω της υγειονομικής κρίσης, μην επιτρέποντάς τους να καλύψουν έστω & εμβόλιμα μέρος της διδακτέας ύλης.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος ζητά οι 13 μαθητές να τύχουν ενός ευεργετήματος της προσαύξησης των μορίων τους κατά 10% ως δικαιούχοι, ειδικού ποσοστού,  για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης περιφρονήθηκε από τον απελθόντα Υπουργό Παιδείας, ο οποίος αρνήθηκε στις Πανελλαδικές 2018 να συμπεριλάβει στην προβλεπόμενη προνομιακή πριμοδότηση τους 14 μαθητές, της τότε Γ’ Λυκείου 2017-18 εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που έγιναν στο νησί στις 25/9/17.

Επρόκειτο για μία κατάφωρη αδικία καθώς το Νησί είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είχε υποστεί καίρια πλήγματα στις υποδομές, τις οποίες και σταδιακά αποκαθιστά η παρούσα κυβέρνηση. 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή : 

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, 
Σας διαβιβάζω συνημμένα για ενημέρωσή σας, την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν.Γαλατούμου, με την οποία ζητά την διευκόλυνση των 13 μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου της ακριτικής Νήσου εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων. 
Τη σχολική περίοδο του 2019-2020, το τοπικό Λύκειο δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένο με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύψουν δυσλειτουργίες στην ακριβή εκτέλεση των ωριαίων προγραμμάτων & να μη διδαχθούν οι μαθητές την προβλεπόμενη ύλη ορισμένων μαθημάτων.   
Η δυσκολία για τους μαθητές επιδεινώθηκε οριστικά με το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων λόγω της υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να καλύψουν έστω & εμβόλιμα μέρος της διδακτέας ύλης.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος ζητά οι 13 μαθητές να τύχουν ενός ευεργετήματος της προσαύξησης των μορίων τους κατά 10% ως δικαιούχοι, ειδικού ποσοστού,  για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Η τοπική κοινωνία είναι περιφρονημένη από τον προκάτοχο σας γιατί αρνήθηκε στις Πανελλαδικές 2018 να συμπεριλάβει στην προβλεπόμενη προνομιακή πριμοδότηση τους 14 μαθητές της τότε 3ης τάξης Λυκείου 2017-18 εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων στο νησί την 25/9/17…μολονότι αυτό είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & είχε υποστεί καίρια πλήγματα στις υποδομές που βήμα-βήμα αποκαθιστά η Κυβέρνηση μας! 
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την ενημέρωση σας καθώς & για τυχόν περαιτέρω δικές σας ενέργειες!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας