Αρχική » Χαρδαλιάς: «Κανένας εκδρομέας ενόψει Πάσχα»-Μπλόκα και διπλάσια πρόστιμα στους παραβάτες

Χαρδαλιάς: «Κανένας εκδρομέας ενόψει Πάσχα»-Μπλόκα και διπλάσια πρόστιμα στους παραβάτες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Νέους αυστηρούς ελέγχους εν όψει Πάσχα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (08/04) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από χθες, 08/04, στις 6 το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Τι θα ισχύει για ΚΤΕΛ, αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Το μέτρο ισχύει έως και τις 27 του Απριλίου.

Διπλάσιο πρόστιμο στους παραβάτες

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε όσους διαπιστωθεί ότι η προσπάθεια μετακίνησης εκτός νομού κατοικίας γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, τότε το πρόστιμο θα διπλασιάζεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες και ο οδηγός θα υποχρεώνεται να επιστρέψει.

Με πληροφορίες από : lifo.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας