Αρχική » Χαρδαλιάς: «Φρένο» στην κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός

Χαρδαλιάς: «Φρένο» στην κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτραπεί η κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός από τους κατά τόπους δήμους.

«Υπαρκτός ο κίνδυνος εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του είπα να μην συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού» επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τα έκτακτα μέτρα στο Ισραήλ. Ωστόσο, οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να παραλάβουν το Άγιο Φως, μετά την απόφαση περί λειτουργίας των Εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών το φετινό Πάσχα.

Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη η δημοτική αρχή ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους και το βράδυ του Μ. Σαββάτου, διαβεβαιώνοντάς τους πως θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του Δήμου. Τελικά όμως η πρωτοβουλία αυτή δε θα πραγματοποιηθεί.

Με πληροφορίες από : CNN Greece

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας