Αρχική » Σοϊλού: Ρίχναμε σφαίρες και δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά και θα το ξανακάνουμε

Σοϊλού: Ρίχναμε σφαίρες και δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά και θα το ξανακάνουμε

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών στα σύνορα του Έβρου με αφορμή το προσφυγικό/μεταναστευτικό σχολίασε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του κυπριακού Σίγμα στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι «όσο συνεχίζει τις επιθέσεις (στα σύνορα), η Τουρκία θα απαντάει», παραδέχτηκε ότι βομβάρδιζαν την ελληνική πλευρά για ώρες με σφαίρες και δακρυγόνα.

«Εμείς τους προειδοποιήσαμε. Αν επαναληφθεί, θα απαντήσουμε με περισσότερη σφοδρότητα. 150.600 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα, ενώ στο Παζάρκουλε περιμένουν ακόμη 4.600 άτομα. Τις προάλλες έριξαν πλαστικές σφαίρες κι ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε, το μάτι ενός νέου είναι πολύ άσχημα. Τους προειδοποιήσαμε στα αγγλικά και στα ελληνικά με μεγάφωνα ‘αν το ξανακάνετε, θα απαντήσουμε στο δεκαπλάσιο. Το ξανάκαναν και τους απαντήσαμε στο δεκαπλάσιο. Βομβαρδίζαμε την απέναντι πλευρά για ώρες με σφαίρες και δακρυγόνα και θα το ξανακάνουμε», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του στο κανάλι «Α Χαμπέρ».«Οι διελεύσεις συνεχίζονται, δεν σταμάτησαν», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας