Αρχική » Οι κορυφές των Ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο! Συγκινητική η κινητοποίηση των πολιτών

Οι κορυφές των Ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο! Συγκινητική η κινητοποίηση των πολιτών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Έστω και με τέσσερις ημέρες καθυστέρησης, οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί ανταποκρίνονται σήμερα στην κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και τις πολιτικές επιδιώξεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, που δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει ανθρώπινες ψυχές.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε νωρίς το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του πολίτη, προκειμένου να υποδεχθεί το μεσημέρι τους επικεφαλείς του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής.

Είχε προγραμματιστεί πτήση με ελικόπτερο, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, ώστε οι επικεφαλείς των ευρωπαϊκών θεσμών να αποκτήσουν συνολική εικόνα για την διάταξη των δυνάμεων αλλά κυρίως για την συγκέντρωση μεταναστών στην τουρκική μεθόριο.

Την ίδια στιγμή οι Εβρίτες αποδεικνύουν την απόλυτη ετοιμότητά τους και την διάθεσή τους να συμβάλλουν αποφασιστικά με τις δικές τους δυνάμεις στην φύλαξη των συνόρων. Τόνοι από εμφιαλωμένα νερά, έχουν συγκεντρωθεί μαζί με καφέδες και κρύα σάντουιτς, από Δήμους, Συλλόγους, φορείς και μεμονωμένους  πολίτες που τα μεταφέρουν στην συνοριακή γραμμή, για να καταδείξουν την συμπαράστασή τους στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού που επιχειρούν στην περιοχή. Εκατοντάδες αγρότες, μετέφεραν τα αγροτικά τους μηχανήματα σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής, ώστε με τους ισχυρούς προβολείς τους κατά την διάρκεια της νύχτας να συμβάλλουν αποφασιστικά στην επόπτευση των συνόρων και να λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα.     

   

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας