Αρχική » Κορωνοϊός: Με απόφαση Μητσοτάκη αναστέλλονται οι λειτουργίες στις εκκλησίες

Κορωνοϊός: Με απόφαση Μητσοτάκη αναστέλλονται οι λειτουργίες στις εκκλησίες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού.  

Έτσι ακύρωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για «λιτές Κυριακάτικες λειτουργίες».  

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.     

Παράλληλα, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).  

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.  

Νωρίτερα, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε ανακοινωθεί πως οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών, με την παραίνεση προς όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους και όσους ανήκους σε ευπαθείς ομάδες, να παραμείνουν στα σπίτια τους.   

Παράλληλα αποφασίστηκε η λιτή τέλεση της θείας λειτουργίας τις επόμενες Κυριακές, μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, 11/4, από 7 έως 8 το πρωί, η προσωρινή αναβολή όλων των καθημερινών ιερών ακολουθιών και η αναστολή γάμων και βαπτίσεων. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν δόθηκε καμία διευκρινιστική απάντηση σχετικά με το τι προβλέπεται για την θεία κοινωνία.

Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας