Αρχική » Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα για 14 μέρες

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα για 14 μέρες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας για δύο εβδομάδες – Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων.

Ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας λόγω του νέου κορονοϊού Covid-19, για τις επόμενες 14 μέρες με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονϊού.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ιδιωτικά και δημόσια. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων αλλά και ειδική μέριμνα των επιχειρήσεων που πλήττονται. Η ανακοίνωση, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, έγινε μετά από εισηγήσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από παράγοντες υγείας.

“Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου”, δήλωσε ο Β. Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση λήφθηκε διότι διαπιστώνεται ότι τα παιδιά κρατούν υψηλό ιικό φορτίο ενώ τα ίδια δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Δηλαδή τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό σε ενήλικες και τα ίδια να μην παθαίνουν τίποτα! Έτσι αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα τώρα και όχι σε 2-3 βδομάδες, όπως ήταν η αρχική λογική.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ. Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού.

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό;

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ορφανά κρούσματα είναι μόλις 5, καθώς ένα ακόμη αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο κατά πάσα πιθανότητα. και αυτά δεν θεωρούνται “επικίνδυνα” για να μεταδώσουν τη νόσο. Ο αριθμός αυτός ίσως να μην είναι ενδεικτικός για τη λήψη τόσο διευρυμένου μέτρου, έχει να κάνει με τη διατήρηση του ιικού φορτίου ακόμη και 20 μέρες σε ηλικίες 30-69 ετών.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει επίσης και άλλες χώρες όπως η Τσεχία, η Καλιφόρνια σε παιδιά μέχρι ηλικίας 12 ετών, επίσης και Ρουμανία και Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα για τα φροντιστήρια, τα οποία εποπτεύονται ως επιχειρήσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης και αποτελούν χώρους μικρότερης συνάθροισης.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας