Αρχική » Και η Χαρά στέλνει τα δικά της… «χαιρετίσματα» στην Ε. Ακρίτα

Και η Χαρά στέλνει τα δικά της… «χαιρετίσματα» στην Ε. Ακρίτα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα (διαβάστε την εδώ) για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. Μετά το σχόλιο του κυρίου Τυμπανίδη από τον Έβρο, σειρά έχει μια Εβρίτισσα, η Χαρά Αγγελίδη, η οποία με δική της ανάρτηση στο Facebook δίνει τη δική της απάντηση στη δημοσιογράφο.

«Με αφορμή το κείμενο της κυρίας Ακρίτα και τους 28.000 επιδοκιμαστές του:
Αρχικά συμφωνώ απόλυτα με την αντιπολεμική τοποθέτηση. Η δηκτική όμως διάθεση, στα όρια της υποβόσκουσας προπαγάνδας για αυτούς που προσπαθούν να απωθήσουν τους μετανάστες και η απήχηση που έχει, είναι αυτή που είναι πράγματι ανησυχητική.


Είναι μεγάλη αρετή να είσαι ανθρωπιστής. Δυστυχώς όμως ανθρωπιστής δεν είσαι γράφοντας δυο γραμμές από την ασφάλεια της βίλας σου στην Αθήνα.
Και επειδή η θεωρία απέχει πολύ απ’ την πράξη, αναρωτιέμαι αλήθεια, τι είναι πιο ανθρωπιστικό τελικά? Ας υποθέσουμε ότι ανοίγαμε τα σύνορα. Πού θα πήγαιναν οι άνθρωποι αυτοί? Προφανώς πάλι σε σύνορα, απλώς κάποιας άλλης χώρας.Κάποιους βέβαια θα τους “έσωζαν” οι Μ.Κ.Ο. και θα τους πετούσαν στην κυριολεξία στις σκηνές των hot spots. Εκεί φαίνεται να σταματάει ο ανθρωπισμός κάποιων σαν την κα Ακρίτα και δυστυχώς πολλών άλλων. Τόσα χρόνια που πρόσφυγες γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα στις άθλιες συνθήκες των hot spots όλοι όσοι βγήκαν τώρα να δικάσουν, την αστυνομία, το λιμενικό, τον στρατό,το συνολικό λαϊκό αίσθημα, αλλά και συγκεκριμένα εμάς που το σπίτι μας είναι 15 χλμ από τα σύνορα, κοιμόντουσαν ήσυχοι τα βράδια. Κι αυτό γιατί ο ανθρωπισμός τους σταματάει εκεί που αρχίζει το ξεβόλεμα. Όσοι λοιπόν είστε αντίθετοι με τα κλειστά σύνορα και απ’ ό,τι δηλώνει η κα Ακρίτα είστε πάνω από 28.000, αρχίστε την προσπάθεια για τη δημιουργία νέας δομής μεταναστών σε μέρη όπως η Γλυφάδα, το Κεφαλάρι, η Εκάλη ή όπου αλλού έχει τη βίλα της η κα Ακρίτα. Και σταματήστε επιτέλους να “κουνάτε το δάχτυλο” στους ανθρώπους του Έβρου και των νησιών που δεν αντέχουν άλλο.


Αρκετά λοιπόν με την προπαγάνδα που πάτε να στήσετε. Κανείς από εμάς που ζούμε εδώ, ούτε και κανείς από αυτούς που πήγαν να υπερασπιστούν το σπίτι μου, δεν μισεί κανέναν. Γιατί αν για σας το σύνορο μιας χώρας είναι κάτι θεωρητικό, για μας εδώ είναι κάτι πολύ ρεαλιστικό. Είναι το σπίτι μας. Μίσος καλλιεργούν τέτοιου είδους τοποθετήσεις, που ανάγουν το αίσθημα του φόβου, της αγωνίας για την ασφάλεια των σπιτιών μας και την αμυντική μας στάση απέναντι σ’ αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο που διενεργεί η Τουρκία, σε φασισμό, ντροπή, και σκληρότητα.


Και επειδή στην πραγματικότητα λύση δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ, ας μην λέμε πολλά. Κι ας ανησυχήσουμε για την επόμενη μέρα. Όποιος πολίτης σκέφτεται ορθά και παραμένει ανεπηρέαστος από μικροπολιτικές και προπαγάνδες, οφείλει να δει την συνολική εικόνα, η οποία φαντάζει ζοφερή. Ήρθε ο καιρός όσοι κυβερνούν τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τον εποικισμό που δημιούργησαν. Αλλά ως τότε, ο κάθε λαός οφείλει να προστατέψει το έθνος του, τη γλώσσα του, τον πολιτισμό και την πατρίδα του. Κι αυτό κάνουν και θα κάνουν όλοι οι λαοί και όλα τα κράτη του κόσμου, με πρώτους απ’ όλους τους “συμμάχους” μας στην Ευρώπη.

Ελπίζω να το καταφέρουμε κι εμείς και να μην μας πάρουν στο λαιμό τους ορισμένοι που πέρα από το να σπέρνουν διχόνοια με επικάλυψη ανθρωπισμού, δεν έχουν να επιδείξουν καμία απολύτως πράξη, ούτε προς τη μία, ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. »

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας