Αρχική » Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την αποστολή 1.000 αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών. Ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι, όπως είναι ευρέως γνωστό στην Τουρκία, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας στελεχώνονται από τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους.

Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά ενώ αποκάλυψε πως πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος θέλει να έρθειέρχεται» και «όποιος περάσει, πέρασε». 

Επέμεινε δε, πως από την Αδριανούπολη έχουν ήδη περάσει σε ελληνικά εδάφη 139.070 άτομα -κάτι το οποίο έχει διαψεύσει πολλάκις η ελληνική πλευρά

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter

«Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978» είπε ο κ. Σοϊλού, επιμένοντας στην ίδια γραμμή παραπληροφόρησης που από την πρώτη στιγμή έχουν υιοθετήσει Τούρκοι αξιωματούχοι

Μάλιστα, μίλησε για 164 τραυματίες και απόπειρα επαναπροώθησης 4.900 ατόμων

«Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα» υποστήριξε ο ίδιος. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε επίσης πως η Άγκυρα θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη -εκτός εάν τερματιστεί η βία που συνεχίζεται εκεί.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας» δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους στην Αδριανούπολη.

«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

Ολόκληρη η δήλωσή του 

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος.

Υπήρξε η κοινή δήλωση της 18ης Μαρτίιου (σ.σ. με την ΕΕ). Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. ¨Εριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978.

Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολής. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές.

Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα».

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας