Αρχική » Η κατάσταση στα σύνορα του Έβρου-Τηλεφωνικές επικοινωνίες

Η κατάσταση στα σύνορα του Έβρου-Τηλεφωνικές επικοινωνίες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μια ακόμη δύσκολη νύχτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τις ελληνικές δυνάμεις να προσπαθούν να συγκρατήσουν τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων και επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας. Στον Έβρο θα μεταβεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά από τη λήξη του χθεσινού ΚΥΣΕΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκαν νέα έκτακτα μέτρα για το προσφυγικό.

Την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από πέτρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες.

Ειδικά οχήματα της αστυνομίας βάφουν τους μετανάστες μπλε για να μπορούν να τους ξεχωρίζουν αμέσως οι αστυνομικοί και να τους συλλαμβάνουν όταν περνούν τα σύνορα στον Έβρο. Την μπλε μπογιά εκτοξεύει ο Αίαντας της αστυνομίας. Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 98 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Μετανάστες κ πρόσφυγες εντοπίζονται συνεχώς στους δρόμους κοντά στα σύνορα. Πριν λίγο μια ομάδα δέκα ατόμων, υποχρεώθηκε από άνδρες με πολιτικά που λένε ότι είναι αστυνομικοί, να μπει σε ένα από τα λευκά βαν χωρίς πινακίδες που κυκλοφορούν στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ στα άκρα κινείται η τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι όχι μόνο διευκολύνουν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές και τους μοιράζουν δακρυγόνα, αλλά ρίχνουν πια και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς. Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο.

Παρά τα μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης, που από την πρώτη στιγμή έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η διέλευση σε κανέναν, η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει μετριαστεί και όλο και περισσότερος κόσμος προσπαθεί να φτάσει στην ευρύτερη περιοχή.

Στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά

Την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά στον Έβρο ανακοίνωσε το Δ’ Σώμα Στρατού για σήμερα, Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το Δ’ Σώμα Στρατού θα πραγματοποιήσει άσκηση με εκπαιδευτικές βολές, με πραγματικά πυρά σε όλα τα συνοριακά φυλάκια της πρώτης γραμμής, στον Έβρο.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή του Έβρου όλο το 24ωρο.

Η ανακοίνωση του Δ’ Σώματος Στρατού για την άσκηση στον Έβρο:
«Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω: Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:
α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων.
β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.
γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.
δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ Μανίτσας.
ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων. Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.»

Επιβατηγό πλοίο στην Αλεξανδρούπολη για να φιλοξενήσει αστυνομικούς

Το επιβατηγό πλοίο Superfast XI κατέπλευσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη για να φιλοξενήσει αστυνομικούς που ενισχύουν την περιοχή του Έβρου.

Στην προσπάθεια να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων στον νομό, το πλοίο με τις 198 καμπίνες και την χωρητικότητα 1.800 επιβατών, θα βοηθήσει με την φιλοξενία αστυνομικών τις ώρες που δεν θα επιχειρούν στα σύνορα, καθώς υπάρχει υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία του Έβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης, λόγω του τριημέρου. Έτσι, το πλοίο Superfast XI θα βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αστυνομικών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης.

«Τα δωμάτια γεμίζουν από αστυνομικούς που έρχονται για τη φύλαξη των συνόρων. Οι κρατήσεις γίνονται μέχρι και Κομοτηνή, ενώ σε επικοινωνία που είχα σήμερα με ξενοδόχους της Ξάνθης με ενημέρωσαν ότι και εκεί τα ξενοδοχεία γεμίζουν με αστυνομικούς. Έχουμε πληρότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από to news247.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας