Β. Λαμπάκης: “Μια ακόμη απρέπεια του κ. Ζαμπούκη”

Share:

Απευθύνομαι στους δημότες του Δήμου μας προκειμένου να αντιληφθούν αυτά που δυστυχώς συμβαίνουν στο Δήμο μας.

Κοινοποίησα ερώτηση προς τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης κ. Ζαμπούκη  και ανέμενα απάντηση,  ως όφειλε να πράξει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπηρετώντας τον πυρήνα  της Δημοκρατίας που είναι ο διάλογος.  Την  απάντηση του,  την έλαβα ταχυδρομικώς,     ήταν δε άκρως εξυβριστική και αναξιοπρεπής,  για  ασκούντα θεσμικό πολιτικό ρόλο.

Σάς παραθέτω αυτούσια την ερώτησή μου  και  ακολούθως  την απάντηση του κ. Ζαμπούκη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με την Α.Π. 39906/2019 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθυνθήκατε μόνο στον εκ του νόμου αριθμό υποχρεωτικά 3 υποψηφίων ενώ είχατε το δικαίωμα να καλέσετε άλλες 17 εταιρίες – φυσικά πρόσωπα από τον κατάλογο των πιστοποιημένων για το εν λόγω αντικείμενο στην περιφέρεια μας από το 2017.

Αντ’ αυτού καλέσατε δύο εταιρίες από τις 19, αποκλείοντας τις υπόλοιπες 17.

Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι ότι για να συμπληρώσετε τον ελάχιστο αριθμό των τριών υποψηφίων προσκληθέντων στη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περιμένατε μετά από 2 χρόνια που καταρτίστηκε ο κατάλογος των πιστοποιημένων για τις εν αυτώ δράσεις να συμπεριληφθεί μετά 2 χρόνια δηλ. στις 04-12-2019 και ο κος Πιτιακούδης για να συμπληρώσει τον «μαγικό» αριθμό των τριών κατ’ ελάχιστον όριο.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι δεν υπήρχε λόγος είτε ανωτέρας βίας η κατεπείγοντος η εξειδίκευσης ιδιαίτερης αφού και οι 19 ήταν πιστοποιημένοι εκ του Νόμου για το αντικείμενο αυτό.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι ο κος Πιτιακούδης τα τελευταία 2 χρόνια στέκεται απέναντι σ’ όλους όσους εσείς πιστεύετε ότι είναι πολιτικά απέναντι σε εσάς και με τρόπο προκλητικό λειτουργεί εις βάρος τους, αλλά καταφανώς υπέρ σας. Αυτή η σύνδεση και η  ιδιαίτερη σχέση γεννά ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση ερωτάσθε γιατί αποκλείσατε όλους τους άλλους (17) ενώ το κριτήριο είναι ένα (1) ήτοι η καλύτερη οικονομική προσφορά, με την μεγαλύτερη έκπτωση επί το ποσού των 58.999,20€.

Και εεπειδή το άνω ποσό είναι από τα 8.600.000,00€ του ΣΒΑΑ που εμείς εξασφαλίσαμε, εσείς ως τωρινός μόνο διαχειριστής οφείλετε να διαχειριστείτε τα χρήματα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προς το παρόν αποκλείσατε ένα ανταγωνισμό μεταξύ 19 που θα απέφερε σίγουρα μια μεγαλύτερη έκπτωση απ’ αυτήν που θα προκύψει μεταξύ των τριών προσκληθέντων οι οποίοι συνδέονται μαζί σας πολλαπλώς……

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κύριε Λαμπάκη,

Με το υπ’ αριθμό 1368/15-01-2020 ερώτημά σας, ουσιαστικά αυτοαναιρείστε και καταργείτε τη δική σας αυτοδιοικητική πορεία για τους παρακάτω λόγους:

  1. Ομολογείτε ότι πράξαμε νομίμως προσκαλώντας όπως προβλέπεται τρεις (3) εταιρείες για να καταθέσουν πρόταση.
  2. Αποκρύπτετε το γεγονός ότι το έργο “Δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση του ΣΒΑΑ” έπρεπε να ξεκινήσει επί της δικής σας θητείας αλλά δεν το καταφέρατε.
  3. Αναφέρετε  ότι περιμέναμε 2 χρόνια να πιστοποιηθεί  ο κ. Πιτιακούδης στο μητρώο προμηθευτών υπηρεσιών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, ξεχνώντας ότι αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου μόλις πέντε (5) μήνες πριν!!
  4. Σας καλέσαμε να μας υποδείξετε στην διάρκεια των δύο θητειών σας ως Δήμαρχος, περιπτώσεις όπου καλέσατε 19 προμηθευτές για να αναθέσετε ένα πρόγραμμα δημοσιότητας.
  5. Αποφεύγετε επιμελώς να αναφέρετε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα  δεν θα υλοποιηθεί ποτέ αν κληθούν είκοσι (20) εταιρείες οι οποίες για λόγους σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ τους,  θα προσφεύγουν με ενστάσεις η μία εναντίον της άλλης, εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών. Γι αυτό εξάλλου και σε αυτό το σημείο, ο  Νομοθέτης είναι σοφός!
  6. Αναφέρατε πως οι προσκληθείσες εταιρείες  συνδέονται μαζί μας πολλαπλώς. Αν διατηρείτε ίχνος αξιοπρέπειας, σας  καλώ να στοιχειοθετήσετε δημοσίως τον ισχυρισμό σας!
  7. Δηλώνετε πως τα 8.600.000,00 € του ΣΒΑΑ είναι χρήματα ΣΑΣ διότι ΕΣΕΙΣ τα εξασφάλισατε !!!  Ποιοι είστε ΕΣΕΙΣ κύριε Λαμπάκη;; Τι άλλο είστε εκτός από Δημότες Αλεξανδρούπολης όπως όλοι εμείς;
  8. Αναφέρεστε σε σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με δημοσιογράφους! Οι δημότες γνωρίζουν ποιος είναι ο μαέστρος της Μιντιακής σπέκουλας και ποια   ΜΜΕ πολεμούσαν και πολεμούν μανιωδώς την νέα Δημοτική αρχή, στηρίζοντας ταυτόχρονα επιδεικτικά εσάς, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Επειδή η εποχή της αδιαφάνειας και του γυάλινου πλην θολού Δημαρχείου πέρασε ανεπιστρεπτί, σας συστήνω  να κουνάτε το δάχτυλο απέναντι στον καθρέφτη και όχι απέναντι στην νέα Δημοτική Αρχή.

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Κύριε Ζαμπούκη ,

 πνιγμένος  από το μεθύσι της εξουσίας,    με    σκήπτρο  ανά χείρας   κραδαίνοντάς το δεξιά και αριστερά ,  προσπαθείτε    στο 6μηνο της θητείας σας να επιβληθείτε.

Εγκαινιάσατε νέο τρόπο διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου, που θυμίζει σχεδόν βουβό κινηματογράφο. Αρνηθήκατε  να δώσετε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις όποιες άμεσες  απαντήσεις σας,  ως δήμαρχος  ,  εγκαινιάζοντας την έγγραφη απάντηση στον απευθύνοντα την ερώτηση δημοτικό σύμβουλο, χωρίς να υπολογίζετε ότι οι ερωτήσεις γίνονται για να πληροφορούνται μέσα  στο Δημοτικό Συμβούλιο  από τις απαντήσεις σας  όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι,  όλων των παρατάξεων, οι απλοί πολίτες και τα  ΜΜΕ γι αυτά που ερωτάσθε. Αντ΄αυτού εσείς , τις ταχυδρομείτε στο σπίτι  του  ερωτώντος δημοτικού συμβούλου !!!!!

Να μαντέψω ότι   η απάντηση   μ΄αυτό τον τρόπο   είναι δική σας;; ή καθ΄υπαγόρευση του  μέντορα σας,    ή γιατί επιλέξατε  να μην εκτεθείτε  και πάλιν με τον προφορικό  δικό σας λόγο; Ωστόσο, με τον  έγγραφο τύπο , εύκολα βγάζετε εσείς  ;!!!! μόνο!!!!  την χολή που διατηρείτε για κάποιους πχ εμένα .

Πόσο αλήθεια ευχαριστηθήκατε από το τέλος της πολιτικά γελοιότατης απάντησης σας  επί  της με αρ. πρωτ. 1368 ερώτησης μου, όταν με την επιστολή σας,  μου συστήσατε να κουνάω το δάχτυλο απέναντι στον καθρέπτη και όχι σε εσάς  ως Δημοτική Αρχή!!!!  Ωστόσο  αν είχατε το απαραίτητο  πολιτικό σθένος  ως θεσμικός, έπρεπε να μού απαντήσετε  έστω και δια κάκιστου τρόπου,  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, μόνο με πολιτική πονηριά  προσπαθείτε  να καταργήσετε  την  αντιπολίτευση. Στοχοποιείτε ΜΜΕ και δημοσιογράφους για να αποφύγετε  εντέχνως  απαντήσεις  σε  εύλογα και πιεστικά ερωτήματά τους  και έμμεσα δι΄αυτού του τρόπου  αποφεύγετε  και  την κριτική τους. Γενικά συστηματικά αποφεύγετε τον  δημόσιο προφορικό λόγο,  που γνωρίζετε ότι  σας εκθέτει,   αλλά  και τις  υγιείς συγκρούσεις μέσα στο ναό της  δημοκρατίας που  όμως σε μια τοπική κοινωνία  είναι απαραίτητος  να γίνοντγή στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο  μέχρι  πριν 6 μήνες λειτουργούσε με δημοκρατικούς τόνους.

Δυστυχώς διακατέχεσθε από νοοτροπία φεουδάρχη και δεν αντιλαμβάνεστε ό,τι έχει σχέση με αυτό που ονομάζουμε Δημοκρατία και  ιδιαίτερα στην φιλοσοφική της διάσταση. Γιατί αισθάνεσθε  ότι  γρήγορα-γρήγορα   καταφέρατε πολλά και   περάσατε  με την υποψηφιότητά σας  από την « απολιτίκ πρότερη  κατάσταση»,  στην πολιτική διανόηση , δοθέντος ότι  εκλεγήκατε   Δήμαρχος,    γνωρίσατε την μιντιακή σπέκουλα και τον πόλεμο που  δήθεν σας κάνουν κάποια Μ.Μ.Ε.  Αντίστοιχα  φαντάζεσθε  ότι είσαστε μία υποδειγματική και χαρισματική καθόλα δημοκρατική Δημοτική αρχή.   Δεν έβαλα  σκοπίμως  το χαρακτηρισμό διάφανη,  γιατί όσον  αφορά σ΄ αυτό,  σάς έχω κάτι πολύ ευχάριστο πιο κάτω.

Για ποιά   ΜΜΕ  μιλάτε στην  απρεπέστατη επιστολή  σας;  Για αυτά που κάθε μέρα επί ένα χρόνο προεκλογικά με έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ;;;;  Μήπως έχετε πάθει αμνησία επιλέγοντας κατά το δοκούν την ενεργοποίηση της μνήμης σας;.  δεν φαντάζομαι να εννοείτε κάποιους δημοσιογραφικούς ομίλους που συνέχιζαν να με κτυπούν και μετά την εκλογική μου  ήττα;;  Μήπως τώρα θυμηθήκατε κύριε Ζαμπούκη;;; μήπως  σας διέφυγε από την μνήμη η περίπτωση κάποιου ιδιοκτήτη  ραδιοφωνικού μέσου  που ενώ εξέπεμπε ο  ίδιος ακόμα και  20 μέρες πριν τις εκλογές, εισπήδησε  τελικά  στην παράταξή σας ως υποψήφιος;;;;.  Επειδή σφυρίζετε αδιάφορα, θα σας  φρεσκάρω την μνήμη. Μήπως  είναι  ο ιδιοκτήτης   ραδιοφωνικού σταθμού  της Αλεξ/πολης  που εξελέγη με την παράταξη σας, που αποτελεί μέλος της Δημοτικής Αρχής  και εξακολουθεί να εκπέμπει υπέρ του προσώπου σας κάθε μέρα Πολυχρονεμένε;;;!!!!!!!. Άλλωστε,  τί πιο λογικό να λειτουργεί έτσι.

Ας  αναφερθώ και  στο άλλο  το ΜΜΕ  στο διαδίκτυο!!!!! Που επί  ένα χρόνο πριν τις εκλογές,  αλλά και μέχρι σήμερα,  ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το πρόσωπό μου, κατασκοπεύοντας και αφουγκραζόμενο   ακόμα και την ανάσα μου.  Δεν καταλάβατε ακόμη;;;; Είναι τόσο  επιλεκτική η  μνήμη σας;;;; και για να σας την φρεσκάρω και πάλι,  σας λέω  ότι αναφέρομαι στον  κύριο  που τυχαία βρέθηκε στην Αθήνα  μαζί σας και πετάχτηκε μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία για να βγεί φωτογραφία με τον αμερικανό πρέσβη και εσάς;;. Και εγώ κ. Ζαμπούκη  συνάντησα τον Αμερικανό πρέσβη,   αλλά  με θεσμικούς,   ως μέλος της θεσμικής ομάδας εκπροσώπων του λαού του Δήμου μας !!!  Δεν βλέπετε ότι υπάρχει  μια διαφορά;; Ή μήπως δεν την αντιλαμβάνεστε; Μήπως πάλι δεν καταλάβατε σε ποιόν αναφέρομαι;   Αναφέρομαι σ΄αυτόν  τον κύριο,  που περίμενε για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Ελληνικού Δημοσίου στη περιφέρεια μας , για να σας βοηθήσει  να   συμπληρώσετε την ελάχιστη μαγική τριάδα για τον διαγωνισμό των 59.000 ευρώ. Νομίμως , νομίμως , νομίμως.  (Διότι ο προηγούμενος  κατάλογος είχε συνταχθεί  δυο χρόνια πριν και περιλάμβανε 19 άτομα  εκ των οποίων εσείς  αποκλείσατε τους 17 αναιτιολόγητα. Εξυπακούεται  ότι  δεν εννοούσα  ότι  εσείς και η Δημοτική σας Αρχή  2 χρόνια περιμένατε,   όπως αναφέρατε  στην επιστολή σας  εκτιμώντας ότι λάθεψα  με την ερώτησή μου. )  

Με ρωτάτε στην απάντησή σας για την πολλαπλή σύνδεση- πρόσκληση με τους  ελάχιστους 3 και  αν έχω τη γενναιότητα να την αποδείξω δημόσια.

Αν δεν ικανοποιηθήκατε από τον  προηγούμενο υποψήφιο,   ακούστε  την άποψη μου για την επόμενη υποψήφια εταιρεία  πού προσκαλέσατε.  Σας  ερωτώ;; « αυτή η υποψήφια,   δεν είναι  η ίδια  εταιρία,  που απευθείας καλέσατε και τής αναθέσατε με 6.770,00 € και 6.944,00 € τις δύο εκδηλώσεις που αφορούσαν στην διαφήμιση του Δήμου  Αλεξ/πολης στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Αλεξανδρούπολης;;;!!!!».

Επειδή εγώ κουράστηκα,  πείτε μου τώρα εσείς,  για την Τρίτη υποψήφια, την εταιρεία  από την Λάρισα,  πώς την επιλέξατε;;;;;

 Ε,  πρέπει και εσείς να βοηθήσετε λίγο.  Μήπως για την εξωστρέφεια  του Δήμου μας;; Γιατί άραγε να αποκλείσετε 17 εταιρείες και να διαλέξετε αυτήν;,  Σίγουρα,  κάτι σας ώθησε.  Πάντως εγώ εννιά χρόνια δήμαρχος δεν τη γνώριζα.  Για βοηθήστε μας και εσείς λίγο,  μόνο στο 1/3  του γρίφου για τα κριτήρια επιλογής των   τριών υποψηφίων!!!!!   Αφού κατά τα 2/3  λάβατε   την  απάντηση , όπως ακριβώς μου ζητήσατε και εγώ έσπευσα να σας εξυπηρετήσω!!!!   Ελπίζω να ικανοποιηθήκατε.

Τώρα η στερεότυπη απάντησή σας τύπου ” Εσείς τι κάνατε;»  σε κάθε ερώτηση μας ,  έχει πια  κουράσει. Και τούτο  διότι εμείς κριθήκαμε και χάσαμε.  Τώρα, εσείς ως ΝΙΚΗΤΗΣ,  οφείλετε να εξηγείτε,  να δέχεστε  τον έλεγχο από τις παρατάξεις  και να απαντάτε στο Δημοτικό Συμβούλιο,   όπως ανάλογα πρέπει  να απαντάτε στα ΜΜΕ  και στον κάθε πολίτη. Να μην αποφεύγετε τον δημόσιο διάλογο.   Εσείς  όμως,   χωρίς αίσθηση ανάγκης για  αυτοκριτική,  δεν χάνετε ευκαιρία να  προβάλλετε συνέχεια τον τύπο,  που η πιάτσα ονομάζει «ανθρωποδιώκτη».  Θέλετε να ελέγξετε  και να στοχεύσετε  μέχρι τελικής πτώσης όλους όσους  τολμούν  να   αντιληφθούν τα αρνητικά σας  και έτσι  διώχνετε την κάμερα και τον δημοσιογράφο  του  μέσου  που” τόλμησε”  να καλύψει δημόσιο χώρο στην οικονομική επιτροπή,  κλείνετε ραντεβού μετά 20 μέρες στον  δημότη που  θέλει να δει το Δήμαρχο και να παραθέσει το πρόβλημά του.  Μη χάνεστε κύριε Ζαμπούκη,  γιατί εσάς ζητάνε όλοι,  γιατί εσείς είστε ο Δήμαρχος σήμερα. Ή  να υποθέσω ότι  το 20ήμερο ισχύει  μόνο γι΄ αυτούς που οσμίζεσθε ότι είναι Λαμπακικοί;;;  Δεν θα ήθελα  να το πιστέψω,  αλλά  δυστυχώς έτσι είναι.

Τελικά,  παραδέχομαι τις ανακριτικές σας προθέσεις,  αν όχι ικανότητες.  Δεν χορτάσατε από τον έλεγχο που ασκήσατε στη δημοσιογράφο,  γιατί έκανε νόμιμα τη δουλειά της,  αρπάξατε και τον κάμεραμαν  ρωτώντας  και τους δύο πια,    για το «  ποιος τούς κάλεσε».

Αλήθεια κύριε “ανακριτά”  συμβαδίζει  η ιδιότητα του αυτοδιοικητικού με αυτή του ανακριτή;  Και τελικά,  δεν μας ανακοινώσατε το αποτέλεσμα της ανάκρισής σας.  Ποιός τους έστειλε;  Λέτε ο Λαμπάκης; Το ξεστομίσατε και αυτό,  πριν καν αρχίσετε την ανάκριση,  δηλαδή χωρίς αποδείξεις!!!!.  Τελικά κινδυνεύετε να πάρετε μη προβιβάσιμο βαθμό και σε αυτόν τον τομέα.

 Επανερχόμενος στο θέμα του προσφάτου διαγωνισμού, δικαιολογήσατε  ωστόσο ότι καλέσατε τον ελάχιστο αριθμό των  τριών    από τους  συνολικά 19 διαπιστευμένους προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου,  ενώ  το κριτήριο ήταν ένα. ” Ποιος θα δώσει την μεγαλύτερη έκπτωση”.  Και ομολογώ τα καταφέρατε και εδώ.  Έκπτωση  1%!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τέλεια!!!! Πάλι κέρδισαν οι δημότες από την τεράστια έκπτωση!!!!!

 Μην μου πείτε κύριε Ζαμπούκη ότι θα καθυστερούσατε αν ήταν οκτώ,   ας πούμε!!! οι προσκληθέντες στον διαγωνισμό!!!!!! γιατί  παρουσία κριτών  μπορώ να σας αποδείξω ότι για αυτόν τον διαγωνισμό, μία   ημέρα  ήταν αρκετή για τριπλάσιο αριθμό προσκληθέντων. 

 Τέλος,  ποιος σας λέει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε για την εξέταση ενστάσεων,  όταν στον πυρήνα της δημοκρατίας μας είναι νομοθετημένη η διαγωνιστική διαδικασία με βάση τον ΑΛΗΘΙΝΟ, ΥΓΙΗ και  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ανταγωνισμό, που  κατατείνει στο συμφέρον του Δήμου και των δημοτών;;;

Η διαπίστωσή σας,  ότι «ο νομοθέτης είναι σοφός»  είναι και δική μου διαπίστωση μετά από  4,5 χρόνια στην αντιπολίτευση και εννιά χρόνια στη διοίκηση του Δήμου,  έχοντας   υλοποιήσει  εκατοντάδες διαγωνισμούς,  εκατοντάδων εκατομμυρίων,  χωρίς να ματαιωθεί ούτε ένας για τους λόγους που επικαλείστε.  Μάλλον λάθος,  σάς έγραψαν τις απαντήσεις (αν  βέβαια σάς τις έγραψαν άλλοι). Βλέπετε, ότι με επιείκεια φερόμενος,   προσπαθώ ακόμα να βρω ελαφρυντικά υπέρ σας!!!!!

  Ωστόσο η  πρόβλεψη  από το νόμο  για υποχρέωση πρόσκλησης και σε ένα μόνο,  πράγματι  υφίσταται  και νόμιμα μπορεί να συμβεί τούτο, πλην όμως  για το συμφέρον των δημοτών καλό είναι να συμβαίνει  ΜΟΝΟΝ όταν υπάρχει ανωτέρα βία,  ή όταν  απαιτείται  εξειδικευμένη  γνώση  που  εκεί μάς οδηγεί αναγκαστικά . Εδώ δεν υφίσταται ούτε το ένα , ούτε το άλλο . Επομένως όχι σε μένα μαθήματα περί νομιμότητας, κ. Ζαμπούκη,    γιατί με αναγκάζετε να σας θυμίσω την παροιμία « η αλεπού 100 , τα αλεπουδάκια 101» . Και επειδή φοβάμαι ότι πάλι θα κάνετε λάθος και θα  τοποθετήσετε τον εαυτό σας σε λάθος θέση,  σας λέω ότι τα συμβάντα και η προσωπική ιστορία εκάστου εξ ημών σας προσδιορίζει «ως αλεπουδάκι» .

 Και συνεχίζω με το μάθημα Ελληνικών γιατί φοβάμαι ότι και εδώ θα μείνετε στάσιμος. Είπατε ότι «σάς δήλωσα πως τα 8.600.000,00€ του ΣΒΑΑ είναι χρήματα μας»

Σας θυμίζω ότι τα εκατομμύρια αυτά του ΣΒΑΑ ΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΊΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ  το 2016, ερχόμενοι πρώτοι  στο διαγωνισμό  της Περιφέρειάς μας και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό.  Και είπαμε ότι εμείς κερδίσαμε –  εξασφαλίσαμε και προχωρήσαμε στην υλοποίηση των έργων που σήμερα συνεχίζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου (και  ευτυχώς,  γιατί αν χρειαζόταν να κάνετε κάτι εσείς,   μόνο καταστροφή θα επιφέρατε)  και  έτσι,  σε λίγο θα τα απολαμβάνουμε όλοι. Τώρα με « μαλώνετε» γιατί δεν πρόλαβα αυτά τα 59.000 € και τα 49.000 € να τα βγάλουμε χάριν της δημοσιότητας του ΣΒΑΑ σε διαγωνισμό;;;;;;;   Η απάντηση   προκύπτει  για τον μέσο δημότη !!!!!!!!!   από  τον τρόπο  και την εξέλιξη της όλης  υπόθεσης από εσάς  .  Το θέμα είναι ότι εμείς κερδίσαμε  χρήματα  για  έργα  στον Δήμο μας με κόπο και αγώνα πολλών ετών  (αναπλάθουμε όλο το παραλιακό μέτωπο) και   μικρό μέρος τους από το ποσό των 8.6000.000 €  που έπρεπε εσείς να διαχειριστείτε   προς   ενημέρωση των πολιτών λειτουργήσατε αντίθετα με το συμφέρον των δημοτών .  Δυστυχώς παρεμβήκατε μόνο στην  επιλογή των υποψηφίων  του διαγωνισμού ( διότι  εσείς προσωπικά τους επιλέξατε ) και τα κάνατε μούσκεμα.  Γιατί  άραγε σ το μοναδικό αυτό ζήτημα,  δεν αφήσατε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να λειτουργήσουν ,  όπως  έγινε για όλη την διακήρυξη. Γιατί πρέπει να πούμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι όλα τα άλλα έγιναν αποκλειστικά από τους υπηρεσιακούς. Μήπως τάχα  απαιτούνταν στο συγκεκριμένο θέμα  της επιλογής μόνο  των υποψηφίων,  η εξειδίκευσή σας;; και ποια είναι αυτή;;;

Μου θυμίσατε  στην παραπάνω απαντητική επιστολή σας, ότι όπως όλοι έτσι και εγώ είμαι ένας δημότης.  Βεβαίως, έτσι είναι. Μόνο που εγώ αντιλαμβάνομαι τις τεράστιες ευθύνες μου απέναντι σε όλους τους άλλους δημότες εκ του θεσμικού ρόλου που μ΄έταξε τώρα  στην αντιπολίτευση,  ενώ εσείς ακόμη σήμερα δεν έχετε αντιληφθεί το παραμικρό. 

 Τί να σας πω τώρα και για την επικαλούμενη στην παραπάνω επιστολή σας  αξιοπρέπεια.   Δώστε κ. Ζαμπούκη πρώτα τις εξετάσεις σας στην κοινωνία και στην αυτοδιοίκηση, ρωτήστε κι’ άλλους για να μάθετε, αν δεν το ξέρετε και δεν φροντίσατε  να το πληροφορηθείτε πριν ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση, πόσο έντιμος και αξιοπρεπής είναι ο Λαμπάκης  σαν άνθρωπος,  σαν επιστήμονας,  σαν σύζυγος και σαν πατέρας και ιδιαίτερα  εν προκειμένω σαν αυτοδιοικητικός.  Επιτέλους κατεβάστε λίγο το κεφάλι σας,   ώστε  να κοιτάζει  και λίγο  προς την γη και όχι   συνέχεια να κοιτάζει  στα σύννεφα.

Ξεδιάντροπα στο τέλος της απαντητικής, κατάπτυστης επιστολής σας αναφέρεστε στα 9 έτη της δημαρχίας μου  υπογραμμίζοντας ότι με το τέλος της,  έληξε η εποχή της αδιαφάνειας ανεπιστρεπτί, μαζί με το γυάλινο πλην θολό Δημαρχείο.

Εδώ επιστρατεύοντας όλη τη σοβαρότητα ενός ανθρώπου που έφαγε με το τσουβάλι την ζωή,  έχοντας οικογένεια με παιδιά που το μεγαλύτερο είναι να βαδίζουν περήφανα στον δρόμο ανάμεσα στους δημότες που υπηρέτησα, υπηρετώ  και θα υπηρετήσω ακόμη,  σας λέω τούτο: «πάρτε πίσω με δημόσιο βέβαια τρόπο   την φράση αυτή, γιατί δεν θα δεχτώ η ανελέητη θρασύτητά  σας  να κάνει κακό σε αυτό που πρόσεχα  και προσέχω ως κόρη οφθαλμού σε όλη μου τη ζωή. Το όνομα που αφήνω στην οικογένειά μου». Νομίμως σας απειλώ ότι η ποσότητα και η ποιότητα της εναντίον  σας  επίθεσης  στηριγμένης πάντα  στο νόμιμο αμυντικό μου δικαίωμα,  θα σας συνθλίψει  ακριβώς δίκαια, όπως σας αξίζει.

Πάρτε λοιπόν πίσω αυτά που υπονοήσατε  ή εννοήσατε  «περί αδιαφάνειας και θολού Δημαρχείου»,  με την απρεπή για την θεσμική σας θέση  ενέργεια, γιατί έχω παιδιά που παρέλαβαν  την επιστολή  που μου στείλατε στο γραφείο μου και  την διάβασαν. Το κακό  δε,  που επιφέρατε  στην οικογένειά μου,   δεν μπορείτε να το εκτιμήσετε, προφανώς  γιατί δεν γνωρίζετε  τί σημαίνει να έχεις  δημιουργήσει  οικογένεια και να  έχεις παιδιά.

Σας δίνω  προθεσμία τριών ημερών για την δημόσια ανάκληση αυτής της αθλιότητας σας, άλλως σάς καλώ στην ίδια προθεσμία να μου γνωστοποιήσετε   τί ακριβώς εννοούσατε για το πρόσωπό μου το οποίο μού αποδίδετε «ως βρώμικο και θολό», για να το προσκομίσω εγώ στον κ. Εισαγγελέα, διαφορετικά μετά την  άπρακτη παρέλευση των τριών ημερών, θα έχετε ενδυθεί την στολή του συκοφάντη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αλεξανδρούπολη 19.2.2020

Βαγγέλης Λαμπάκης

Share:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Πολιτική Απορρήτου

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο