Αρχική » Η Τράπεζα Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica 2020

Η Τράπεζα Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica 2020

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Εκδήλωση με τη συμμετοχή συνεταιριστών και πελατών της Αγροτικής Τραπεζικής πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica 2020, την Παρασκευή 31  Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου ενώ συμμετείχαν και στελέχη από τον Αγροτικό Τομέα της Τράπεζας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επικαλέστηκε τους πρόσφατους οικονομικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, τονίζοντας –μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

  • Η γεωγραφική θέση της χώρας, το κλίμα, η μορφολογία του εδάφους, το περιβάλλον και η παράδοση μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να δημιουργήσουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που να αναγνωρίζονται διεθνώς. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα δώσουν προβάδισμα σε μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μεγάλους, διεθνείς παραγωγούς όπως η Ισπανία, η Τουρκία ακόμα και η Αίγυπτος.
  • Για να βελτιωθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της Ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, θα πρέπει να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και μεγέθους, να εισαχθούν νέες τεχνολογίες, να γίνουν επενδύσεις και να μειωθεί το κόστος. Ένας ρεαλιστικός τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η ανάπτυξη κάθε μορφής συμπράξεων ανάμεσα σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
  • Οι σύγχρονοι συνεταιρισμοί πρέπει να λειτουργούν ως υπόδειγμα, να δείχνουν τον δρόμο.  Γι’ αυτό και η Τράπεζα Πειραιώς ενθαρρύνει και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την υιοθέτηση νέων καινοτόμων τρόπων παραγωγής, όπως η ευφυής και η συμβολαιακή γεωργία.
  • Τα συνεταιριστικά σχήματα πρέπει να λειτουργούν ως υγιείς επιχειρήσεις και να  ανταγωνίζονται επάξια τις άλλες εταιρικές μορφές ιδιωτικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο εγχώριο και παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε τόσο στην συνολική πορεία της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία χρόνια, όσο και στις πρωτοβουλίες της για τον αγροδιατροφικό τομέα. Μεταξύ άλλων ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε:

  • Η δέσμευση της Τράπεζας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών υλοποιήθηκε, μέσω της αύξησης νέων χρηματοδοτήσεων ύψους άνω των €4 δισ. το 2019,  και αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον στόχο για το 2020 στα €5 δισ. Από αυτά, τα 4 δισ. ευρώ κατευθύνονται προς τον επιχειρηματικό τομέα.
  • Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που διατηρεί αυτοτελή και εξειδικευμένη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Τραπεζικής. Σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 300 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς,  με ενεργά χρηματοδοτικά όρια ύψους €400 εκατ.
  • Το 2019 αύξησε τις καθαρές χορηγήσεις της προς τους αγροτικούς συνεταιρισμούς άνω των €70 εκατ., ενώ για το 2020 οι στόχοι είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι, σε ταύτιση με την αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα οι νέες χρηματοδοτήσεις, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις ανανεώσεις πιστωτικών ορίων, αποκλειστικά προς τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς θα προσεγγίσουν το ποσό των €100 εκατ.
  • Καθημερινά η Τράπεζα Πειραιώς ενεργοποιεί τα ισχυρά διακριτά της πλεονεκτήματα που εδράζονται στην πολυετή άριστη εξυπηρέτηση των πελατών σε εξατομικευμένο επίπεδο, την ανταγωνιστική τιμολόγηση, τα εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει από μακρού χρόνου όπως το  Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας και η ενίσχυση των εξαγωγών σε σύμπραξη με τη Πειραιώς Factors (νέες χορηγήσεις άνω των €150 εκατ. το 2019 κυρίως σε εξαγωγικές δράσεις).
  • Οι νέοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι αποτελούν κλειδί για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική καθώς με την ενέργεια και την έμπνευσή τους, είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν, με στόχο ένα βιώσιμο, κερδοφόρο και παραγωγικό μέλλον για τον πρωτογενή τομέα. Ήδη η Τράπεζα συνεργάζεται με περισσότερους από 40.000 νέους αγρότες προσφέροντάς τους ένα πλέγμα προϊόντων προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους όπως:
  • Εξειδικευμένο Δάνειο Νέων και Νεοεισερχόμενων Αγροτών με ευέλικτα χαρακτηριστικά και ικανή περίοδο χάριτος.
  • Δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής
  • Μικροχρηματοδότηση έως €5.000 με γρήγορες διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας