Αρχική » Τσώνης στους Βούλγαρους: Ελάτε να δείτε και τα δικά μας τα πουλιά!

Τσώνης στους Βούλγαρους: Ελάτε να δείτε και τα δικά μας τα πουλιά!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ένταση στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο διότι ο Κώστας Κατσιμίγας, διαπίστωσε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, δεν ήταν προσκεκλημένος του Δημάρχου του Μπουργκάς στη Βουλγαρία τον Δεκέμβριο αφού τον Δήμαρχο δεν τον έλεγαν όπως έλεγε ο κ. Τσώνης αλλά … αλλιώς. Τον ρωτά λοιπόν πώς σε κάλεσε επίσημα ο Δήμαρχος, αφού δεν ξέρεις ούτε καν πώς τον λένε! Απαντά ο Θανάσης Τσώνης ότι δεν τον κάλεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά το δεξί χέρι του Δημάρχου και την πρόσκληση … την προκάλεσε αυτός! Και ούτε 600 € κόστισε στην Περιφέρεια το ταξίδι, αλλά 220!

Διευκρινίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ότι πήγε σε ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Βουλγαρίας ώστε, (μεταξύ των άλλων), να εξετάσει με εκπροσώπους του βιομηχανικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, πώς θα αποσπάσουμε … μερικούς από τους τουρίστες τους που πηγαίνουν για να παρατηρήσουν πουλιά πετούμενα της περιοχής, κάνοντας το χόμπι τους. Να τους πείσουμε δηλαδή να στέλνουν και σε εμάς τους πελάτες τους, που αφού θα έχουν παρατηρήσει τα δικά τους πουλιά, θα έρχονται να δουν και τα δικά μας!!!

Αυτά και άλλα σουρεαλιστικά μας εξήγησε ο ίδιος ο κ. Τσώνης και στο Ραδιόφωνο και κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για να ελέγξω τις αντιδράσεις μου. Εις εκ των ακροατών του STATUS 94.2, μου παρατήρησε πολύ ευγενικά (και τον ευχαριστώ πολύ), ότι ήμουν λίγο άδικος με τον κ. Τσώνη, γιατί διέκρινε μια «ειρωνεία» εν συνεχεία στις ερωτήσεις μου!    

Δεν είχα καμία πρόθεση να «ειρωνευτώ» κανέναν! Θεωρώ εξαιρετικά υπερφίαλο για την περίπτωσή μου να ειρωνευτώ έναν αιρετό που έχει δεδηλωμένη την προτίμηση των ψηφοφόρων του. Ωστόσο η «ειρωνεία» είναι μέθοδος σχολίου και κριτικής από την εποχή του Αριστοφάνη. Όμως παρ’ όλα αυτά, δεν έχω καμία τέτοια τεχνική στις συνεντεύξεις που προκαλώ, όσο κι αν ορισμένοι το παρεξηγούν. Προσωπικά χρησιμοποιώ τέτοιες τακτικές ΜΟΝΟΝ όταν πολιτικά πρόσωπα έχουν ήδη αρχίσει ΠΡΩΤΟΙ με τις δηλώσεις τους να ειρωνεύονται εμένα και τους ακροατές μας, λέγοντας πράγματα καταφανώς αστήρικτα ή αυθαίρετα.

Για παράδειγμα ο ισχυρισμός, ότι «πήγα σε ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Βουλγαρίας για να τους πείσω να μας στέλνουν τους τουρίστες τους για να βλέπουν και τα δικά μας πουλιά στο Δέλτα του Έβρου», όταν δεν κάνω εδώ και χρόνια ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ για την διευκόλυνση του τεράστιου τουριστικού ρεύματος Τούρκων από τα τελωνεία, ταλαιπωρώντας τους καθημερινά για την διέλευσή τους με 5 ώρες αναμονής, … είναι αισχρή ειρωνεία την οποία οφείλω να σχολιάσω αναλόγως, γιατί δεν μπορώ να την υφίσταμαι.

Παράλληλα, οφείλει κανείς ως αυτοδιοικητικός, και μια παραδοχή για την τουριστική κίνηση των Τούρκων επισκεπτών μας τα τελευταία χρόνια. Οι ίδιοι δεν έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ γι’ αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Όπως και πολλά άλλα από τις επιτυχίες αυτού του τόπου, έγινε και αυτή ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ή τυχαία! Αντί λοιπόν να βελτιώσουμε αυτό που μας χαρίστηκε, κυνηγάμε «πουλιά πετούμενα» στο Μπουργκάς! Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να μας ειρωνεύεται χωρίς να εισπράξει έστω τα ανάλογα. Τουλάχιστον να καταλάβει, ότι … τον καταλάβαμε!    

Είναι αυτό που λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, … «ναι, αφού ΕΣΥ ξεκίνησες πρώτος»!!!          

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας