Αρχική » Το νόμιμο, το ηθικό, οι πολιτικές επιλογές και η χαλαρή συνείδηση, στην Αλεξανδρούπολη

Το νόμιμο, το ηθικό, οι πολιτικές επιλογές και η χαλαρή συνείδηση, στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες αφιέρωσα αρκετό χρόνο προκειμένου να πείσω ισάριθμους συμπολίτες μας ότι δεν έχω καμία διάθεση, να κάνω αντιπολίτευση στην νέα Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, παρά το γεγονός ότι οι τέσσερις από αυτούς με προέτρεπαν προς αυτό τον σκοπό! Τους εξήγησα ότι δεν έχω κανέναν τέτοιο θεσμικό ρόλο και ούτε επιθυμώ να αποκτήσω, εκτός του ότι, κατ’ επάγγελμα αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ! (Ψιλά γράμματα στις μέρες μας).

Μπορώ να πω ανακουφισμένος ότι κατόρθωσα να πείσω τους τέσσερις από αυτούς, ενώ στην περίπτωση του πέμπτου, παραιτήθηκα έγκαιρα των προσπαθειών, διότι γρήγορα κατάλαβα ότι ευκολότερα έπειθα τον ίδιο τον Δήμαρχο παρά τον συνομιλητή μου! Ήταν βλέπετε … Ζαμπουκικότερος του Ζαμπούκη!!! Συμφωνήσαμε όμως ότι θα συνεχίσουμε να συζητάμε! Κέρδος είναι και αυτό!

Εξηγούσα λοιπόν, ότι αν ήθελα να κάνω αντιπολίτευση, θα ήμουν υποψήφιος σε μια από τις δημοτικές παρατάξεις των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών και θα έθετα εαυτόν, στην κρίση των συνδημοτών μου. Ουδέποτε άλλωστε μου έλειψαν σχετικές προτάσεις! Θα μπορούσα να επιλέξω τον δρόμο που ακολούθησε ο συνάδελφος Δημήτρης Κολιός, παραιτούμενος όμως από κάθε σχετική επαγγελματική ιδιότητα στη συνέχεια, λόγω ασυμβιβάστου! Από την άλλη πάλι, δεν ξέρω κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο που παράτησε την δουλειά του για να κάνει τον Δημοτικό Σύμβουλο. …Να τα λέμε κι αυτά!

Από την στιγμή πάντως που ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου μια τέτοια συμμετοχή, δεν θα δήλωνα ποτέ ευθέως και δημόσια, με αφοπλιστική θρασύτητα, ότι ΣΤΗΡΙΞΑ ΖΑΜΠΟΥΚΗ ή όποιον άλλον, όπως έκανε ο φίλος μου ο Πιτιακούδης πρόσφατα, αντλώντας άλλοθι από την … «ευθύτητα του χαρακτήρα του» και την αποστροφή του … στην «υποκρισία»! Αν ήθελε να τον ΣΤΗΡΙΞΕΙ ουσιαστικά, αποτελεσματικά και ξεκάθαρα χωρίς υποκρισίες και περιστροφές, θα μπορούσε να είναι υποψήφιος μαζί του, όπως ακριβώς επέλεξε ο Δημήτρης. Βέβαια …η Αλεξανδρούπολη δεν είναι καν στη μέση της απόστασης μεταξύ Αθήνας και Παλιουρίου Διδυμοτείχου!

Πάντως, η ανάληψη ρόλου … «ΣΤΗΡΙΞΗΣ» στην δημοσιογραφία, ισοδυναμεί με περίεργους ποδοσφαιρικούς παραγοντισμούς, που τα τελευταία χρόνια, ευτέλισαν σημαντικά το επάγγελμα στην συνείδηση των πολιτών. Άλλωστε, τι είναι η δημοσιογραφία; Οικοδομική σκαλωσιά σε γιαπί, για να χτίζουν τις καριέρες τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι;      

Παράλληλα, ουδέποτε προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω για να υποστηρίξω την αντικειμενικότητά μου. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ όμως με ένταση, να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ως προς αυτόν τον στόχο. Άλλοτε τα κατάφερνα και άλλοτε όχι. Ποτέ δεν θα προσπαθήσω να πείσω κάποιον για την αντικειμενικότητά μου, ασχέτως αν αυτό αποτελεί έναν καθημερινό ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου στόχο. Άλλωστε η αντικειμενικότητα ως έννοια, μοιάζει πολύ, με την ηθική. Η δική μου ηθική, μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από την δική σας. Μεταξύ των άλλων πρέπει να αποφασίσουμε και για ποια ηθική μιλάμε. Την Χριστιανική (θρησκευτική), την «επικρατούσα» κοινωνική ή κάποια άλλη που μπορούμε να εφεύρουμε εύκολα; Είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε έτσι, σε εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις με τόσο χαλαρούς κατευθυντήριους άξονες.

Γι’ αυτό είμαι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν πως είναι ασφαλέστερο για την δημοκρατία μας, να θεωρούμε ηθικό ότι είναι ΝΟΜΙΜΟ. Ειδάλλως, πως χαρακτηρίζουμε αυτούς τους 300, που νομοθετούν καθημερινά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε; Ανήθικους τσαρλατάνους και απατεώνες; Τέτοια πολιτική ατμόσφαιρα επικρατούσε στην Ελλάδα του 1967, όταν μια χούφτα βλαμμένοι «Χουνταίοι», «επήρανε πρωτοβουλία και κάνανε … «επανάσταση», βάζοντας για εφτά χρόνια την χώρα στον … γύψο, προκειμένου να αποφύγουν «τις αντιδράσεις του παρασυμπαθητικού» όπως έλεγαν!               

Καταλήγοντας, με αυτές τις χρήσιμες κατά την αυθαίρετη εκτίμησή μου «αμπελοφιλοσοφίες», είναι ασφαλέστερο, να θεωρούμε ηθικό ότι είναι νόμιμο! Ηθική, είναι η συνείδηση του καθενός ξεχωριστά! Είναι αυτό που κάποτε ζητήσαμε από τον νομοθέτη, να κάνει κανόνα ζωής! Ωστόσο, οι έχοντες κρίση και λίγο μυαλό διαθέσιμο, μπορούν να αντιλαμβάνονται, τι κρύβει πίσω της κάθε νόμιμη πολιτική απόφαση ή επιλογή, πολύ περισσότερο όταν έχουμε δεδομένα τύπου … «ΕΓΩ ΣΤΗΡΙΞΑ ΖΑΜΠΟΥΚΗ και άρα … δικαιωματικά πρέπει τώρα, να περάσω από το ταμείο, να πάρω 60.000 €»…! 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας