Αρχική » Δίκη Τοπαλούδη: «Ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό», κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Δίκη Τοπαλούδη: «Ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό», κατέθεσε ο ιατροδικαστής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ανατριχιαστικές ήταν για μια ακόμη φορά οι λεπτομέρειες που κατέθεσε ο ιατροδικαστής στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

«Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη». Με αυτά τα λόγια ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, που διενήργησε τη νεκροψία -νεκροτομή, έδωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον τρόπο που η φοιτήτρια στη Ρόδο άφησε την τελευταία της πνοή.

Με τον πατέρα της κοπέλας να φωνάζει στη δικαστική αίθουσα ότι η κόρη του υπέστη βασανιστήρια από τους κατηγορούμενους, ο ιατροδικαστής κατέθεσε πως ένας μη ειδικός βλέποντας την κοπέλα σε αυτή τη κωματώδη κατάσταση πολύ εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή.

Εισαγγελέας: Μπορείτε να εκτιμήσετε πόση ώρα το θύμα βρίσκονταν ζωντανό μέσα στο νερό;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να είναι ένα οποιοιδήποτε διάστημα. Ούσα λιπόθυμη πέφτοντας μέσα στο νερό θα είχε λίγα λεπτά..

Ο μάρτυρας με βεβαιότητα είπε πως δεν υπήρξε συναινετική ερωτική επαφή, ότι η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί, αλλά και πως αν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η Ελένη Τοπαλούδη ενδεχομένως σήμερα να ζούσε. «Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι ο δράστης το θεωρεί την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει» εξήγησε και επεσήμανε ότι «η μετακίνηση του σώματος δεν θα ήταν ομαλή. Το σώμα της θα είχε προσκρούσει κάπου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σώμα μεταφέρθηκε βιαίως, δεν υπάρχει αυτό το τραβολόγημα».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρξαν συγκεκριμένα σημάδια και τραύματα στον τράχηλο που οδήγησαν σε περαιτέρω διερεύνηση, αφού ένα εξ αυτών ήταν «απολύτως συμβατό με προσπάθεια στραγγαλισμού του θύματος».

Εισαγγελέας: Αυτά τα ευρήματα συνηγορούν σε συναινετική σεξουαλική πράξη με το θύμα όπως λένε οι κατηγορούμενοι;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. (…) Οποιαδήποτε συναίνεση και να υπήρχε δεν υπάρχει περίπτωση να κάλυπτε αυτά που έγιναν μετά.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά η μητέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στέλνει το δικό της μήνυμα στη μητέρα της άτυχης κοπέλας, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Οι στιγμές για την οικογένειά μου είναι εξαιρετικά δύσκολες όχι τώρα που γίνεται η δίκη αλλά εδώ και 14 μήνες. Ως μητέρα στέκομαι δίπλα στο παιδί μου. Ως μητέρα νιώθω τον πόνο της μητέρας της Ελένης. Τα λόγια δεν έχουν σημασία.. Σημασία έχει μόνο η αλήθεια και ελπίζουμε να αποκαλυφθεί στη δίκη. Μακάρι να μην βρισκόμασταν ποτέ σε αυτή τη θέση. Κανένας από εμάς», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε και σήμερα στη δίκη. Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγήκε εκτός εαυτού, στη θέα των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού της. Υποβασταζόμενη οικείοι της, την οδήγησαν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Η μεταφορά των δύο κατηγορούμενων έγινε κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Τους φόρεσαν ακόμα και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου.


Πηγή: iefimerida.gr & news247.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας