Αρχική » 10.500; Μπα… Ούτε με τόσα γίνομαι «άνθρωπος»!

10.500; Μπα… Ούτε με τόσα γίνομαι «άνθρωπος»!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Είναι εύκολο να είσαι νομοταγής πολίτης και ακόμη πιο συγκεκριμένα νομοταγής επιχειρηματίας; Μην περιμένετε καμιά περισπούδαστη απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση. Απαντιέται με ένα εύκολο ΝΑΙ!

Είναι δυνατόν να νιώθεις ότι ζεις σε ένα κράτος δικαίου, όπου οι πολίτες αντιμετωπίζονται από τον νόμο ισότιμα και ότι αυτό, η γραφειοκρατία, ο «ωχαδελφισμός» και η ευθυνοφοβία των λειτουργών του Ελληνικού δημοσίου, να το επιτρέπουν και να το ενισχύουν με πείσμα και δίκαιη ευελιξία, καθημερινά; Η απάντηση είναι δυστυχώς εύκολα ΟΧΙ!

Έχετε ακούσει για περιπτώσεις «επιχειρηματιών» που διατηρούσαν επί χρόνια βιοτεχνίες ολόκληρες με στρατιές ανασφάλιστων εργαζομένων, που δούλευαν σαν σκλάβοι, για να εξασφαλίσουν το πιάτο της ημέρας για το οικογενειακό τους τραπέζι αδιαμαρτύρητα; Η απάντηση έχει επίσης εύκολα, πολλά ΝΑΙ!  

Έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο, φτιαγμένες με πολλή αγάπη και πάθος για την μουσική, που σας κράτησαν συντροφιά κάποιο απόγευμα, γιατί μιλούσαν στην καρδιά σας και το πρόβλημα που την βάραινε; Απαντώ για λογαριασμό σας: ΝΑΙ!

Αναρωτηθήκατε ποτέ για τον μηνιαίο μισθό αυτού του ραδιοφωνικού παραγωγού, ή δεν σας περνούσε ποτέ από το μυαλό κάτι σχετικό, αφού ξέρατε ότι τόση αγάπη και αφοσίωση στο ραδιόφωνο, δεν μπορεί να πληρωθεί ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου. Ξέρατε ή όχι, ότι σχεδόν το σύνολο όλων αυτών των ανθρώπων κάνουν αυτή τη δουλειά εθελοντικά και χωρίς καμία οικονομική απαίτηση, αφιερώνοντας ένα δίωρο την εβδομάδα στο χόμπι τους, που είναι η μουσική και η επικοινωνία με τους ανθρώπους μέσω του ραδιοφώνου;

Ξέρατε ή όχι, ότι αυτό το κοινό και μικρό μυστικό ήταν ευρύτερα γνωστό σε ελεγκτικές υπηρεσίες και ραδιοφωνικούς Σταθμούς, αφού έτσι κι αλλιώς το ένσημο για μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή, δεν ξεπερνάει τα …29 € τον μήνα! Η γραφειοκρατική δουλειά κάθε φορά που αλλάζει πρόγραμμα ένας Σταθμός, έχει μεγαλύτερο κόστος σε χρόνο εργασίας. Άλλωστε, στα 20 και πλέον χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην περιοχή μας, δεν έγινε ΠΟΤΕ σχετικός έλεγχος, αφού οι υπηρεσίες είχαν να ασχοληθούν με πολύ σοβαρότερες παραβάσεις του εργατικού δικαίου.

Όμως, το βράδυ της … Παρασκευής, (του Αγίου Αντωνίου, μεγάλη η χάρη Του), κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ήρθε μέχρι την … ανατολική Αλεξανδρούπολη, για να συλλάβει «επ’ αυτοφώρω» τους εισφοροφυγάδες των …29 ευρώ! Και … πέτυχαν διάνα! ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ! Τόσο απλό ήταν!

ΕΜΕΙΣ είμαστε οι μεγαλοαπατεώνες της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αλεξανδρούπολη! Αποφύγαμε την καταβολή 29 ολόκληρων ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ! Λιθοβολήστε μας! Ευτυχώς προτίμησαν βέβαια να μας επιβάλουν πρόστιμο 10.500 €!

Δεν είναι για τα λεφτά! … Αλλά που να τα βρεις; Αστειεύομαι βέβαια, γιατί οφείλουμε να τα βρούμε, και θα τα βρούμε! Αν δεν τους πείσουμε ότι η … «ανάλγητη» παράβασή μας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ηπιότερο τρόπο. Ο νόμος βέβαια …είναι νόμος! (Λες και ισχυρίστηκε κανείς ότι είναι … μπακλαβάς γωνία!) Στο κάτω κάτω, δεν θα πάμε πάλι διακοπές στην Ελβετία, θα πουλήσουμε το Cayenne ΚΑΙ την 500αρα Mercentez. Και εκείνο το εξοχικό στα Δίκελλα, τι να το κάνουμε; Δώστο να πάει στο διάολο…!

Δεν δίνουν πια και οι πολιτικάντες του τόπου μας «δωράκια», δεν γίνονται και έργα να αρπάξουμε καμιά μίζα, δεν πληρώνουν πια και τα χρυσωρυχεία … αφήστε τα! Χάλια τα μαντάτα μας!

Τα γράφω όλα αυτά, για να χαρούν όσοι ακόμη στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν υπ’ όψη τους όλες αυτές (και άλλες ενδεχομένως περισσότερες) θεωρίες συνωμοσίας! Αφού δεν έχω πολλές ελπίδες να τους πείσω περί του αντιθέτου, ας τους δώσω την χαρά να τα παραδεχτώ, μήπως και ξαναρχίσουν το πάρτι!

Κοιτάξτε τώρα, να πάρετε και στα σοβαρά όλα τα παραπάνω, να έχουμε κι άλλα!                                  

Δεν έχω καμία διάθεση (όπως ελπίζω να καταλάβατε) να γκρινιάξω ή να κλαφτώ στον ώμο σας! Ούτε θεωρώ ότι οι ευγενέστατες κυρίες που μας επισκέφτηκαν το βράδυ της Παρασκευής, δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους! Ίσα ίσα που όταν τις αποχαιρετούσαμε, μέσα στη «σαστιμάρα» μας, τις είπαμε και …«ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη»! Ε, πώς; Νοικοκυραίοι άνθρωποι είμαστε!!! (Εντάξει, δεν τις είπαμε βέβαια και … «πάλι ορίστε…!»). Τώρα πάλι που το ξανασκέφτομαι, δεν αποδειχθήκαμε και πολύ … «νοικοκυραίοι», αλλά, συντόμως θα γίνουμε!

Το κείμενο αυτό γράφτηκε γιατί με «τρόμαξε» ένας από τους καλούς φίλους του ραδιοφώνου, που παρατήρησε ότι πέρασαν τρεις μέρες και δεν γράψαμε τίποτε γι’ αυτή την υπόθεση. «Θες να το αποσιωπήσεις;» με ρώτησε! «Τρελός θα είσαι» του απάντησα. «Κρύβονται 10.500;»

Αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν κι αυτοί που μας … «νοικοκύρεψαν» για ασήμαντη αφορμή. Ο φανατικός ακροατής μας μπορεί να με τρόμαξε, που έβαλε στο μυαλό του τέτοιες υπόνοιες, αλλά ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! Ποτέ στη ζωή μου δεν υπολόγισα τα λεφτά! Γι’ αυτό και δεν έχω πολλά. Η «περιουσία» μου είναι όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας ακούνε και μας διαβάζουν. Και είναι πολλοί περισσότεροι από 10.500. Επειδή λοιπόν οι περιουσίες στις μέρες μας δεν είναι  καθόλου εξασφαλισμένες, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τις επηρεάσει ούτε κατ’ ελάχιστον!

Για όλες τις υπόλοιπες ανοησίες που έγραψαν και ψιθύριζαν τις τελευταίες εβδομάδες, πήραν αποστομωτικές απαντήσεις. Γι’ αυτό και δεν ξαναμίλησαν!

Είμαι περήφανος που το μόνο που κατάφεραν να βρουν, στην επόμενη προσπάθειά τους, ήταν ότι απέφυγα να πληρώσω στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ …29 €! Η «τιμωρία» που προετοίμασαν, μας βγήκε βέβαια λίγο αλμυρούτσικη είναι η αλήθεια, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Προσωπικά, έχω «πληρώσει» ευχαρίστως και ακριβότερα τιμήματα για τις δικές τους βλακείες και αστοχίες!

Πάντως το κέντρο απ’ όπου εκπορεύονται όλα αυτά, είναι ΕΝΑ και μοναδικό. Τόσο οφθαλμοφανές, που βγάζει … οφθαλμό!  Τα ανώνυμα τηλέφωνα γεμάτα τύψεις και αμφιβολίες στις ελεγκτικές υπηρεσίες, δεν πρόκειται να κάμψουν την αξιοπρέπεια κανενός. Οι συνταγές που ξέρουν, δεν παράγουν σοβαρά αποτελέσματα. Αλίμονο αν πιστεύουν ότι με τέτοιους τρόπους θα μας φοβίσουν ή θα μας κάνουν να συρθούμε γονυπετείς και αποκαμωμένοι στην αγκαλιά τους, για να κλάψουμε μετανιωμένοι ζητώντας συγχώρεση.

Και να σκεφτείτε ότι όλα αυτά άρχισαν επειδή τόλμησα να γράψω πριν λίγες μέρες ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από νέους τεχνητούς ανόητους διχασμούς, ούτε από το δηλητήριο που χύνουν καθημερινά ορισμένοι, προς τον σκοπό αυτό. Ήταν αρκετό, για να με … περάσει «απέναντί» τους! Λες και είχα τέτοιο … καημό!

Μπορεί να είναι αποφασισμένοι για όλα, γιατί δεν υπολογίζουν τίποτε. Δεν υπολόγισαν όμως καλά!

Σταύρος Αποστολίδης

Άντε και … περαστικά μας!!!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας