Αρχική » Τι … φιλέψαμε τον Πρόεδρο! Από την πεσκανδρίστα, στο λουκουμάκι Φερών!

Τι … φιλέψαμε τον Πρόεδρο! Από την πεσκανδρίστα, στο λουκουμάκι Φερών!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Από τα καλά, τα καλύτερα φιλέψαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη. Το γεύμα παρέθεσε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στο ξενοδοχείο ASTIR – EGNATIA και περιελάμβανε σχεδόν αποκλειστικά Εβρίτικα προϊόντα και τρόφιμα που τίμησε ιδιαιτέρως ο κ. Πρόεδρος, με μια εξαίρεση που δεν μ’ αφήνουν να γράψω.

Το μενού περιελάμβανε ως πρώτο πιάτο παραδοσιακή ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα και μπακαλιαράκι. Συνέχισαν με γαρίδες σε κανταΐφι και φάβα αρωματισμένη με μαστίχα (Χίου προφανώς, τι να κάνουμε;) και καραμελωμένα τοματίνια. Συνοδευόταν από δροσερή σαλάτα με καπνιστό σολομό και ντρέσινγκ μελιού. Κατέληξαν, με πελαγίσιο φαγκρί σωτέ. Το επιδόρπιο ήταν χασλαμάς Σαμοθράκης, λουκουμάκι Φερών και σουσαμόπιτα Δαδιάς με φρέσκα φρούτα και αρωματικό σαλέπι.

Όπως διαπιστώνει κανείς, το μενού στο μεγαλύτερο ποσοστό του ήταν … Εβρίτικης παραγωγής και όπως μάθαμε, καταρτίστηκε με πολλή φροντίδα, έμπνευση και προσοχή, από τον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης Πατέρα Ειρηναίο και φυσικά τους καλούς σεφ του ξενοδοχείου.

Ευχαριστούμε την «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ» πηγή των φωτογραφιών, όπως λέει συχνά, ο ΕΝΑΣ και … «μοναδικός χοντρός», που διαχειρίζεται ιστοσελίδα στον Έβρο (…;) και χαίρεται που είναι και χοντρός! Ναι, αλλά δεν είσαι μοναδικός χοντρός, τι να κάνουμε τώρα; (Γερός να είσαι και να μη βαριέσαι!)

Οι φωτογραφίες βέβαια, είναι ΠΡΙΝ το γεύμα! Γιατί για το πρόσφατο τραπέζι, επίσης στην Αλεξανδρούπολη, με τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τα μισοάδεια πιάτα, ΜΕΤΑ το φαγοπότι! Εκτός πρωτοκόλλου και φυσικά εκτός savoir vivre! Το λέει και ο ΖαμπούΝης. Προσοχή στα επίθετα!!! Κάθε … ομοιότητα, με πρόσωπα, συνήθειες ή πράγματα, είναι εντελώς συμπτωματική.               

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας