Αρχική » 5ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων

5ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Μάγεψαν» οι μελωδικές παιδικές και νεανικές φωνές των Χορωδιών που συμμετείχαν στο «5ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων» όσους βρέθηκαν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Για πέμπτη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργάνωσε με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων το οποίο έχει καθιερωθεί στα πολιτιστικά εορταστικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, εμπνευστής του Φεστιβάλ, δήλωσε: «Η ιδέα διοργάνωσης του Χριστουγεννιάτικου Χορωδιακού Φεστιβάλ Νέων γεννήθηκε από τη θέληση να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τη μεγάλη μουσική παιδεία και παράδοση της περιοχής μας. Εδώ και πέντε χρόνια επιλέγουμε να μεταδίδουμε σε όλο τον κόσμο το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου με τις μελωδικές φωνές των παιδιών και των νέων της πόλης μας. Κάθε χρόνο μας ταξιδεύουν στη «μαγεία» της εορταστικής περιόδου συνθέτοντας αυθεντική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τις μουσικές τους επιλογές. Εύχομαι σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος».

Στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης το ειλικρινές και αυθόρμητο χειροκρότημα υπήρξε η μεγαλύτερη ανταμοιβή και ικανοποίηση για τον κόπο των εφτά χορωδιών και 220 χορωδών και των μαέστρων τους που μαζί με τις ορχήστρες συνεπήραν στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς τους όσους βρέθηκαν εκεί.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν:

  • Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με Λυκειακές Τάξεις
  • Χορωδία 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
  • Χορωδία Ωδείου «ΦΑΕΘΩΝ»
  • Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης
  • Χορωδία Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης
  • Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Ν. Χιλής
  • Χορωδία Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπος Μιχαηλίδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Δημήτριος Ουζούνης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας