Αρχική » Δωρεά οχημάτων κοινής ωφέλειας από τον ΤΑΡ για τα δασαρχεία Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

Δωρεά οχημάτων κοινής ωφέλειας από τον ΤΑΡ για τα δασαρχεία Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με την παράδοση των δέκα τελευταίων οχημάτων πολιτικής προστασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) ολοκληρώνει την 4η φάση του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που υλοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα. Μια επένδυση του ΤΑΡ που συνολικά ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Η φάση αυτή του ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ περιλάμβανε τη δωρεά 19 συνολικά τετρακίνητων οχημάτων για δασική και πολιτική προστασία. Τα 10 από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στις δασικές υπηρεσίες που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (Δασαρχεία Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Έδεσσας και Βέροιας, αλλά και Διευθύνσεις Δασών Ροδόπης και Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης). Αντίστοιχα, 6 οχήματα του είδους αυτού έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, και από ένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Νέας Ζίχνης.

Στόχος του προγράμματος που υλοποιεί ο ΤΑΡ από το καλοκαίρι του 2017, είναι να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, αναβαθμίζοντας το στόλο των οχημάτων κοινής ωφελείας που εξυπηρετούν τις κοινότητές τους. Τα 19 πιο πρόσφατα οχήματα προστίθενται στα 17 απορριμματοφόρα, 32 ασθενοφόρα και 15 οχήματα πολλαπλών χρήσεων που ο ΤΑΡ έχει ήδη παραδώσει στις τοπικές κοινότητες κατά τις προηγούμενες φάσεις υλοποίησης της πρωτοβουλίας ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η κα. Βασιλική Σωτηροπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων TAP Ελλάδας, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υλοποίηση του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, συνολικού ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, υποστηρίζουμε τις υπηρεσίες περιβαλλοντικής διαχείρισης, υγειονομικής περίθαλψης και καθαριότητας, ενώ συμβάλλουμε επίσης στην οδική ασφάλεια και προστασία των κατοίκων των περιοχών από όπου διέρχεται ο ΤΑΡ. Κι εστιάζουμε στην ολοκλήρωσης της υλοποίησης του προγράμματος μέσα στους επόμενους μήνες κι εντός του 2020».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας