Αρχική » Μάχη με τις αθρόες αφίξεις

Μάχη με τις αθρόες αφίξεις

από statusradio.gr
0 σχόλιο

ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ μάχη που δίνουν οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού μίλησε στα «Π» ο γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης. «Πολεμάμε κάθε μέρα να αντιμετωπίσουμε τις αθρόες αφίξεις. Προτεραιότητα είναι μια ανθρώπινη διαχείριση, στόχος να βρεθεί μια δίκαιη, ανθρώπινη και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις λύση». Η αποσυμφόρηση των νησιών και η μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όπως δηλώνει ο ειδικός γραμματέας, ο οποίος κρίνει αναγκαία την αυστηροποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. τονίζοντας ότι «είμαστε μια χώρα που μια διαδικασία η οποία με το γράμμα του νόμου κρατάει 30 μέρες στην Ελλάδα δι-αρκούσε χρόνια, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι υποθέσεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, υπάρχει έξαρση του Μεταναστευτικού τόσο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με το κύριο βάρος να δίνεται στη Λέσβο, όσο και στην περιοχή του Εβρου. Τον Αύγουστο οι προσφυ-γικές ροές αυξήθηκαν κατά 60% σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο. Σε απόλυτους αριθμούς πάνω από 7.700 άνθρωποι έφτασαν στα ελληνικά νησιά, στην πλειονότητά τους προερχόμενοι από το Αφγανιστάν
και τη Συρία. Αποκαρδιωτική η κατάσταση που προκύπτει και από τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου. 0 αριθμός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2018, με το μεγαλύτερο βάρος των ροών να το σηκώνει η Λέσβος. Χαρακτηριστικό της ραγδαίας αύξησής τους είναι ότι την τελευταία εβδομάδα πέρασαν τα σύνορα 3.164 άτομα. Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη μέτρων. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από την Κομισιόν θα αφορά τη μετεγκατάσταση σε δωμάτια περίπου 40.000 προσφύγων και τη μεταφορά σε ξενοδοχεία 16.000 προσφύγων. Σχετικά με τη χορήγηση ασύλου, η κυβέρνηση καταθέτει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Επίσης, προβλέπεται ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μας, με αύξηση των περιπολιών στη θάλασσα. Ηδη καθημερινά γίνονται επιπλέον 23 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με 61 σκάφη. Ακόμη, κατασκευή κλειστών προαναχωρη-σιακών κέντρων για όσους δεν δικαιούνται άσυλο, αύξηση των επιστροφών σε 10.000 μέχρι το τέλος του 2020, συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών και διεθνοποίηση του προβλήματος.

Πηγή εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας