Αρχική » Να πως βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες το «AZORES EXPRESS» για την Σαμοθράκη

Να πως βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες το «AZORES EXPRESS» για την Σαμοθράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το … «φάρδος» (καταλαβαίνεται τι εννοώ), της Σαμοθράκης είναι τέτοιο που να αποδεικνύει κάθε φορά, ότι οι Θεοί την αγαπούν, ότι κι αν της κάνουν οι άνθρωποι! Γιατί έτυχε το συγκεκριμένο πλοίο να βγει μόλις πριν λίγες εβδομάδες από το ναυπηγείο της Σύρου και γιατί οι σημερινοί κυβερνώντες τυχαίνει να είναι λίγο ποιο προκομμένοι (ή τυχεροί) από τους προηγούμενους. Γιατί το πλοίο αυτό (του 1970!) ανακατασκευάστηκε για να ναυλωθεί σε ένα δρομολόγιο στις Αζόρες με υψηλό μάλιστα τίμημα, αλλά την τελευταία στιγμή, η γραμμή κατοχυρώθηκε σε άλλον (επίσης Έλληνα παρεμπιπτόντως) ακτοπλόο. Έτσι, το «AZORES EXPRESS», βρέθηκε δεμένο στο λιμάνι χωρίς μεταφορικό έργο και η κυβέρνηση το στέλνει στη Σαμοθράκη με την υπόσχεση να εξυπηρετήσει τον πλοιοκτήτη σε μια άλλη ευκαιρία.

Το εσωτερικό του είναι πράγματι πολυτελέστατο, αφού η βασική δουλειά του ιδιοκτήτη του ήταν ανέκαθεν, η επίπλωση πλοίων και η εσωτερική διαμόρφωση των χώρων. Μάλιστα η ίδια εταιρεία είχε αναλάβει την επίπλωση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του ΣΑΟΣ 2, όταν κατασκευαζόταν το 2000!

Οι μηχανές του όμως; Το κόστος λειτουργίας του;  Η τεχνολογία του 1970; Τα «παρθενικά» του ταξίδια στην Σαμοθράκη, αμέσως μετά την ανακατασκευή του; Στου Κασίδη το κεφάλι δηλαδή;

Επί όλων αυτών δεν έχω απαντήσεις, όπως νομίζω και οι περισσότεροι. Ακόμη και οι ίδιοι οι πλοιοκτήτες! Έχω όμως μια «σύνοψη», που κληρονόμησα από την μάνα μου, με πολλούς θρησκευτικούς ύμνους, με την οποία πήγαινε κάθε Μεγάλη Εβδομάδα στην εκκλησία! Και Θεός βοηθός δηλαδή!!!               

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας