Αρχική » Χωρίς τακτικά δρομολόγια η Σαμοθράκη

Χωρίς τακτικά δρομολόγια η Σαμοθράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ανυπολόγιστες οι επιπτώσεις της αποκοπής της Σαμοθράκης από τη στεριά για εννέα συνολικά ημέρες, με τους επαγγελματίες του νησιού να κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή. Εκατοντάδες επισκεπτών εγκλωβίστηκαν στο νησί ελλείψει ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η οποία ήταν αποτέλεσμα βλάβης στο πλοίο που εξυπηρετούσε την εν λόγω γραμμή, ενώ άλλοι τόσοι απλώς ακύρωσαν τις κρατήσεις τους για το νησί, είτε γιατί δεν μπορούσαν να το προσεγγίσουν είτε από φόβο πιθανού εκ νέου αποκλεισμού.

Μπορεί χθες να πραγματοποιήθηκαν ορισμένα έκτακτα δρομολόγια με το πολυαναμενόμενο «Andros Jet» και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΧ», ωστόσο η λύση αυτή αποτέλεσε απλώς ασπιρίνη, όπως τονίζουν οι τοπικοί παράγοντες. Οσοι επισκέπτες έχουν παραμείνει στο νησί φαίνεται ότι επισπεύδουν την αναχώρησή τους, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το πρόγραμμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πότε θα προσεγγίσει το νησί το επόμενο καράβι. Την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκατάσταση ενός προγράμματος ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Σαμοθράκης υπογράμμισε ο δήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) υπάρχουν ανακοινωμένα δρομολόγια από τα πλοία που έχουν έρθει εδώ, το “Andros Jet” και το “Αναξ”, δεν υπάρχουν όμως για αύριο (σ.σ. σήμερα). Το πρόβλημα της εκτόνωσης των εγκλωβισμένων έχει λυθεί, έχουν φύγει αυτοί οι άνθρωποι, συγχρόνως όμως δεν έχει αποκατασταθεί ένα πρόγραμμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων του επόμενου διαστήματος, όπως έχουμε αιτηθεί, για να γνωρίζει ο κόσμος τι θα κάνει. Σήμερα (σ.σ. χθες), επειδή υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, έχουν σχηματιστεί ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι που είχαν σκοπό να παραμείνουν, αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.



Τελικώς αποφασίστηκε η συνέχιση των δρομολογίων του «Andros Jet» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα δρομολόγια του πλοίου για σήμερα και αύριο έχουν ως εξής: Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 08.00 με άφιξη Σαμοθράκη στις 09.30.

Αναχώρηση από Σαμοθράκη 12.00 με άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 13.30. Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 15.30 με άφιξη στη Σαμοθράκη στις 17.00. Αναχώρηση από τη Σαμοθράκη στις 18.30 με άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 20.00. Δεδομένων των εξελίξεων σχετικά με την επαναδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» στη γραμμή, θα υπάρξει συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Andros Jet» για τη συνέχιση των δρομολογίων του στη γραμμή.

Στο μεταξύ, σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι είδαν όλες τους τις ελπίδες για ένα βιώσιμο, αν όχι κερδοφόρο καλοκαίρι να εξανεμίζονται. Το γεγονός ότι αποσυνδέθηκε το νησί από την υπόλοιπη χώρα κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου έχει δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους επαγγελματίες του τουρισμού. Η προσπάθεια που κατέβαλαν καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων τις ημέρες της κρίσης στο νησί μόνο ζημιά προκάλεσε. «Ηταν σαφές ότι έπρεπε όλοι να βοηθήσουμε την κατάσταση με κάθε τρόπο, είτε προσφέροντας εκπτώσεις είτε δωρεάν γεύματα, είτε κάποια διευκόλυνση στη διαμονή των εγκλωβισμένων επισκεπτών», δηλώνει στην «Κ» επαγγελματίας του νησιού.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας