Αρχική » Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους στην Αλεξανδρούπολη

Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους στην Αλεξανδρούπολη της Ειδομένης (πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης) και η Ύπατη Αρμοστεία του Ο HE για τους Πρόσφυγες, ^οργανώνουν το 2ο Εργαστήρια για ζητήματα δεοντολογίας στον δημόσιο λόγο σχετικά με πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στην Αλεξανδρούπολη, στο Νομαρχείο (Αίθουσα διαλέξεων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΡΗΤΗ} από τις 10.30 έως τις 16.00.

Απευθύνεται σε δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς και φοιτητές και επιδίωξη των διοργανωτών είναι να αναπτυχθεί μεταξύ των παραπάνω ομάδων διάλογος που θα ενισχύσει τη νηφάλια, δίκαιη και ανθρωπιστική προσέγγιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας θα παρουσιάσουν το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου διαχειρίζονται οι διεθνείς οργανισμοί το ζήτημα, θα εξηγήσουν την ορολογία που υιοθετούν και θα περιγράφουν την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, δημοσιογράφοι θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες δεοντολογικά ζητήματα που προκύπτουν στην κάλυψη του προσφυγικού, με βάση συγκεκριμένα, πραγματικά παραδείγματα. Με βάση τα συμπεράσματα της συζήτησης, θα δοκιμαστεί αν οι προβλέψεις που περιέχονται στη Χάρτα της Ειδομένης, έναν εξειδικευμένο οδηγό δημοσιογραφικής δεοντολογίας για ανάλογα θέματα, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για να βελτιωθεί ο τρόπος που γράφουμε και μιλάμε για πρόσφυγες και μετανάστες στις αίθουσες σύνταξης, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη δημόσια σφαίρα.

Πηγή εφημερίδα “ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας