Αρχική » ΕΕΤΑΑ- παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για 140.000 δικαιούχους

ΕΕΤΑΑ- παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για 140.000 δικαιούχους

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν οι αιτήσεις για δωρεάνφιλοξενία των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διάθεση των vouchers στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σύνολο των παιδιών των δικαιούχων θα γίνει από την πρώτη κιόλας κατανομή, ώστε έως τις 15 Ιουλίου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι των vouchers και να μπορούν οι γονείς να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους.

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, θα καλυφθούν περισσότερες από 140.000 θέσεις, ενώ στόχος είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Η δράση υλοποιείται μέσα από ετήσιο κύκλο πρόσκλησης που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος διάρκειας 11 μηνών, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 έως την 31η Ιουλίου του 2020, όση και η μέγιστη διάρκεια ισχύος της «αξίας τοποθέτησης» για τους ωφελούμενους που θα επιλεγούν.

Επιλέξιμες ενέργειες είναι:

  1. Η παροχή θέσεων φροντίδας βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αντίστοιχα
  2. Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας
  3. Η παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 5 έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)
  4. Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία, εφήβων και ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)

Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:

  • Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών
  • Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και Ατόμων με Αναπηρία
  • Άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών
  • Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία

Κριτήρια και διαδικασία επιλογής ωφελουμένων

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν:

  • Στο οικογενειακό εισόδημα: Λαμβάνεται υπόψη και υπολογίζεται το εισόδημα και των δύο μερών/συζύγων, καθώς και το εισόδημα των εξυπηρετούμενων ατόμων, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση
  • Στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση
  • Στην οικογενειακή κατάσταση

Η διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ ΑΕ) διεξάγεται από επιτροπές και πραγματοποιείται, βάσει του συστήματος μοριοδότησης, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πράξης, όπως αυτό προσδιορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας