Αρχική » Τζέφρι Πάιατ: «Αναζητώ αμερικάνο επενδυτή για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

Τζέφρι Πάιατ: «Αναζητώ αμερικάνο επενδυτή για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Για το ενδιαφέρον άμεσων αμερικανικών επενδύσεων στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας και στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε  ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ κατά τη χθεσινή του ομιλία στο 7o συνέδριο Exposec-Defence World.

Όπως είπε, αμερικανικές εταιρείες όπως οι Lockheed Martin, Raytheon και η ATK έχουν δημιουργήσει ισχυρές ελληνικές επιχειρηματικές συνεργασίες. Οι ελληνικές αμυντικές εταιρείες όπως με η  IDE / Intracom και η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα συνεργάζονται ήδη με αμερικανικές εταιρείες και είναι ανταγωνιστικές παγκοσμίως. Και τόνισε «υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες, ελπίζοντας να συμμετάσχουν σε επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια, τον ενεργειακό τομέα και σε άλλες βιομηχανίες που βασίζονται στην τεχνολογία καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει. «Η συγχώνευση της καινοτομίας με την άμυνα είναι ο δρόμος για την επιτυχία. Το κλειδί είναι ο συγχρονισμός της στρατηγικής, της πολιτικής και η αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από τις αλλαγές στο περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εδώ και η επιτυχία εξαρτάται πολύ από το πόσο καλά ενσωματώνονται αυτές οι ευκαιρίες», σημείωσε.

Στο επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. «Κοιτάζοντας έναν χάρτη, μπορείτε να δείτε γιατί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Η Αλεξανδρούπολη έχει τεράστιο δυναμικό και χωρητικότητα καθώς και σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα που τροφοδοτούν την Ανατολική Ευρώπη. Από απόψεως ασφάλειας και οικονομικής σκοπιμότητας, είναι λογικό να αναπτυχθεί περαιτέρω ο λιμένας προς όφελος τόσο της στρατηγικής μας σχέσης όσο και της ελληνικής οικονομίας. Από αυτή την άποψη, παραμένω  επικεντρωμένος στην εξεύρεση ενός αμερικανικού επενδυτή καθώς η ιδιωτικοποίηση του λιμένα προωθείται», είπε.

Ο Αμερικάνος πρέσβης επεσήμανε τη σημασία που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συμμαχία με την Ελλάδα, τις ικανότητες των Ελλήνων συμμάχων τους και το γεγονός ότι η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να ενισχύεται καθημερινά. «Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατηγικό στοίχημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών μας» σημείωσε.

» Η Ελλάδα πρέπει να εδραιώσει τα δυνατά της σημεία στην αμυντική βιομηχανία όχι μόνο για να ανταγωνιστεί  αλλά και για  να καθορίσει πώς θα πάρει το προβάδισμα, είπε, τονίζοντας  ότι προσβλέπει  σε μια  νέα δυναμική που θα φέρει το 2019 στην ιστορική  σχέση των δύο χωρών» .

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας