Αρχική » Μετά τις εκλογές ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μετά τις εκλογές ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μετά τις εκλογές οι δυο διαγωνισμοί λιμανιών Αξιοποίηση με ίο μοντέλο «υπο-παραχώρησης» δραστηριοτήτων σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα Βλέπουμε ταυτόχρονα το πλεονέκτημα του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή και τη δυναμική από την πλευρά της ασφάλειας και της οικονομίας, τόνισε ο πρόξενος των ΗΠΑ.

Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftemporiki.gr Εγκλωβισμένοι σας γνωστές ελληνικές… καλένδες, λόγω ίων αυιοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, βρίσκονται όπως αποδεικνύεται στην πράξη οι δύο παράλληλοι διαγωνισμοί για ας «υπο-παραχωρήσεις» δραστηριοτήτων στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Το «μετά το Πάσχα» που δήλωναν αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη διάρκεια της Σαρακοστής για τους εν λόγω δύο παράλληλους διαγωνισμούς, που θα είναι και οι πρώτοι διαγωνισμοί αξιοποίησης ελληνικών περιφερειακών λιμανιών με το μοντέλο των «υπο-παραχωρήσεων», έχει γίνει τώρα στην πράξη «μετά τις εκλογές», όπως επιβεβαιώνεται και ανεπισήμως από αρμόδιους κύκλους. Την ίδια ώρα η τοπική επιχειρηματική κοινότητα εκφράζει εύλογα φόβους ότι σε περίπτωση που όντως γίνουν πρόωρα εκλογές τον Ιούνιο, οι διαγωνισμοί σίγουρα θα μετατεθούν εκ νέου για τη νέα Βουλή.

Αμερικανικό ενδιαφέρον Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επανέλαβε εκ νέου χθες επιτόπου ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέτσερ, ο οποίος το επισκέφθηκε με αφορμή την κατάπλευση αμερικανικού πλοίου, που μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα και κοντέινερ με στρατιωτικό υλικό, στο πλαίσιο της νατοϊκής πολυεθνικής άσκησης «Saber Guardian 2019».

«Η σημαντικότητα της επίσκεψής μου εδώ σήμερα έγκειται στο ότι τονίζει τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το λιμάνι, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και να υπογραμμίσω πόσο θετικά βλέπουμε να εξελίσσονται οι σχέσεις μας… Θέλω για μία ακόμη φορά να δώσω έμφαση στο ότι βλέπουμε ταυτόχρονα το υφιστάμενο πλεονέκτημα του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή και τη δυναμική από την πλευρά της ασφάλειας και της οικονομίας…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλέτσερ, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σ’ αυτή τη δυναμική και να εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για να διασφαλίσουμε ότι η προοπτική αυτής της δυναμικής θα υλοποιηθεί».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας, τόνισε το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για τα προγράμματα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου, την ανάπτυξη και τον διαγωνισμό στο λιμάνι, εκτιμώντας πως αυτός μπορεί να γίνει και εντός του επόμενου μήνα και χαρακτήρισε την αμερικανική πλευρά ως «μία πολύ σημαντική προστιθέμενη αξία».

Πηγή εφημερίδα “ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας