Αρχική » Έπιασαν τζιχαντιστή στον Έβρο

Έπιασαν τζιχαντιστή στον Έβρο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το ύφος του ταλαιπωρημένου πρόσφυγα, που έφυγε από εμπόλεμες περιοχές για να βρει ένα ασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα, δεν έπεισε τους συνοριοφύλακες, οι οποίοι συνέλαβαν έναν νεαρό που είχε διεισδύσει σε μια ομάδα παράνομων Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα από τα περάσματα του Εβρου.

Οταν ο δήθεν φοβισμένος 22χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο στοιχείων, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας αδίστακτος τζιχαντιστής, που μόνο ο ίδιος γνωρίζει πόσους έχει αποκεφαλίσει! Ο 22χρονος, που είναι πιθανότατα Ιρακινός ή Ιρανός, πέρασε πριν από λίγες ημέρες το ποτάμι μαζί με άλλους μετανάστες και ισχυρίστηκε ότι αναζητούσε ασφάλεια στην Ελλάδα ή σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Ωστόσο, η έρευνα των αστυνομικών δεν άργησε να φέρει στο φως το αιματοβαμμένο παρελθόν του, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλος της ακραίας τρομοκρατικής ομάδας Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, που σκόρπιζε τον τρόμο και τον θάνατο, και σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γερμανίας.

Μάλιστα στο κινητό του, το οποίο έκαναν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί, είχε αποθηκεύσει ντοκουμέντα φρίκης και φωτογραφίες με τον ίδισ να ποζάρει καμαρωτός με τα όπλα του σε πεδία μαχών.Ο δήθεν πρόσφυγας συνελήφθη και κρατήθηκε λίγες ημέρες στο Φυλάκιο του Εβρου, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αυτό και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό με πρωτοπαλίκαρο του ISIS που μπαίνει ως πρόσφυγας στη χώρα μας ζητώντας άσυλο. Τον περασμένο Μάρτιο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών ένας 33χρονος από τη Συριά, που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη ως τζιχαντιστής, όταν η σύζυγός του αποκάλυψε το παρελθόν του κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την παραχώρηση ασύλου. Πέρσοε το ποτάμι ως μετανάστης και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ήταν αιματοβαμμένος τρομοκράτης.

Πηγή: ESPRESSO

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας